Powrot do utraconej formy ;)

Moderator: infernal

Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

25.10.2011
12,5 km tempo zacząłem od 5:15 skończyłem na 4:25 fajnie późno w nocy ;)

26.10.2011
Rozgrzewka 2 km i potem 12x400 w tempie 3:30 miało być wyszły po 3:20-3:25 ostatni 2:59 przerwa 90 sec w tempie 4:55-5:00 potem 1 km truchtu całość koło 13 km
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
PKO
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

26.10.2011
Spokojne 11 km tempem 5:00 biegalem sobie po mieście miedzy ludźmi troszkę nad Chicago river fajne są tam ścieżki zmarzlem w ręce nie wziąłem rekawiczek cóż ciepłej Juz nie bedzie trzeba cieszyć sie ze nie ma jeszcze mrozu ;) i mozna latac w krótkich spodenkach;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mysle o kupnie butow typowych do biegania w terrine Po przeprowadzce jak Juz wspiminalem kiedys mieszkam blisko lasu , mysle o kupnie tych butów Salomon S-Lab Fellcross Men's, dość drogie koło 130$ ale są lekkie i myśle ze bedą spełniać moje oczekiwania do tego znalazłem fajna kurtkę na zimę firmy brooks przystosowana do biegania w temp poniżej 30 stopni farenhaita jakaś Aluminiowa powloke ma w środku przez co znakomicie podobno trzyma ciepło z recenzji ludzi wynika ze jest bardzo dobra do tego mocno oczojebny kolor;) W tamtym roku zimę przebiegalem w bluzkę i wiatrowce było ok ale gdy mróz był koło -15,-20 było za zimno 30-60 min dało radę ale pózniej było Juz nieciekawie
A i jeszcze jedno jeśli chodzi o bieganie w lesie poczytalem sobie to i owo o tych lasach wokół Chicago wiec to ze sarny jelenie szopy skunksy można spotkać nie mal zawsze i nie boja sie one ludzi do tego wszystkiego dochodzą kojoty i ostatnio ktoś widział pume!!!!! Tyle ze nie czarna a brązowa co za dziwny kraj !!!!!
To tyle w tym roku pierwsza zima która będę biegał po lesie myśle dłuższe biegi niedzielne i moze pare razy w tyg uda sie po tym lesie poszaleć nie mogę sie doczekać. ;)))
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oki oto cele na najbliższy czas , ostatnio cos tam biegalem ale firma znacząco spadła po marathonie była tragedia potem lekko do przodu a pózniej znowu w dół , co biegalem ostatnio hmm pobieglem sobie 10 km z narastającą prędkością od 5:17 do 3:48( gdy wchodzilem na tempo 4:10 podpial sie do mnie jakiś koleś i tak pidkrecalismy tempo przez 3 km świetna sprawa dużo lżej tak sie biega muszę znaleść sobie kompana do mocnych treningów , potem był ciągły 10 km tylko nie pamietam w jaki dzień wyszło po 3;56 ale było cieżko nawet bardzo ,zaczynam od wprowadzenia bedą to dwa lub 3 tyg bardzo spokojnego biegania w środę i w sob cross bo bardzo pagorkowatym terenie muszę w to miejsce dojeżdżać 40 min ale mam nadzieje ze bedzie warto w niedziele jak zawsze standard 2 godz biegu w spokojnym tempie planuje robić 80-70 km na początek moze trochę mniej , nie wiem jak jest u innych ale ja jak nie mam regularnych treningów cała wydolnosc tracę bardzo szybko i cieżko mi wejść na prędkości które jeszcze miesiąc temu robiłem z łatwością
Dzis odbieram moje buty do biegania po lesie śniegu kamieniach i czym tylko sie da salomon s lab fellcross dorzucilem do zamówienia krótkie na zimę brooksa jak szaleć to szaleć :) zobaczymy. Czy warto było dać 120 $ za krótke jak tylko bedzie okazja to wrzuce recenzje tych produktów
Jutro biegne 15 k ale rekreacyjne w niedziele moze odpoczynek moze potruchtam najwieksza ochotę mam na rower i na test tych wszystkich crossowych tras zobaczymy jak bedzie z czasem w USA w ten weekend zmiana czasu więc nie wiem czy dnia starczy to chyba tyle !;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

5.11.2011
Dzis bieglem 15k czas 1:03:06 gorszy od zeszlorocznego o prawie 3 minuty podobny problem co namaratonie sciskalo mnie w klatce nie dałem rady. Biec w środę idę do kardiologa ekg wysiłkowe echo serca i pełne badanie krwi i sie wyjaśni czy biegam dalej czy kończę przygodę z bieganiem bo truchtanie mnie nie inteesuje jestem wkuriony na maxa zawsze musi sie cos zjebac i do tego jakiś frajer mi porysowal kluczem cały bok w samochodzie muszę pol samochodu polakierowac cena 2500$ fuckkkkk ale to jest nic modlę sie aby z sercem wszystko było ok i ze ta niedyapozycja to przetreniwanie i przemeczenie!!!!
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj byłem u kardiologa ale była to tylko taka wstępna wizyta miałem ze odrazu zrobi mi echo i test wysiłkowy ale umówił mnie dopiero na sobotę powiedział mi to co w zasadzie wiem ze być moze mam bardzo niski poziom potasu i magnezu pobrał krew i zobaczymy narazie nie biegam jest to aż 4 dni;) chyba najdłuższa przerwa od 7 miesięcy dużo pływanie wczoraj było tego 2000 m w pon 1500 we wtorek siłownia 30 minut rowerek i potem brzuszki grzbiety ćwiczenia na nogi w sumie 1:20 byłem na siłowni postanowiłem dO końca tyg nie biegać nie wiem czy dam radę zobaczymy co wyjdzie na badaniach w sob jak bedzie ok to w niedziele delikatne 10 k po lesie i od pon zaczynam ;) mam już kilka planów ;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzis robiłem echo serca i ekg wysiłkowe i....,, jestem zdrowy serducho mam ok czyli ruszam na ostro z treningiem !!!! Zaczynam prowadzić blog systematycznie dwa pierwsze tyg wprowadzenie spokojne bieganie po 60-80 tyg w środę i soboty kross dość mocnym tempem tak myśle drugi zakres puls do 160 ( nie bedzie to za szybko puls mi znacznie podskoczyl) ok to by było tyle teraz relaksuje sie przy lampe wysmienitego Rieslinga;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

15.11.2011
10 km tempo 5:19 tetno 139 jeszcze wysokie jak na taki trucht bieglo sie super;) pełna radość
P.s czytałem ten artykuł na stronie głównej o maratonie leadville w colorado, ta miejscowość to najwyżej położone miasto w USA 3100 metrow nad poziomem morza , tak sobie myśle w sierpniu mam sporo wolnego kończę splscac duży kredyt moze bym sie wybrał na 3 tyg w takie góry nie wiem czy to nie za wysoko jak na pierwszy raz ok zobaczymy czas pokaże
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A mówią ze Amerykanie nie ruszają sie i to otyly naród a tu w imprezie hot chocolate 5k/15k wystartowało 40 tys to tyle prawie co w Chicago marathon :)

http://www.youtube.com/watch?v=IJyBvpTpjzA&sns=em
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

15.11.2011
Wczoraj to samo co przed wczoraj ta sama trasa i podobne parametry 10 km tempo 5;15 tętno 140

16.11.2011
Dzis pierwszy trening w salomonach fellcross 1 km rozgrzdwki i potem ostra jazda po lesie wyszło 10 km zacząłem od 4:30 skończyłem na 3:55 sr tempo 4:15 tętno 165( przy takim tętnie jeszcze miesiąc temu biegalem po 3:50)Na koniec 1 km schlodzenie
Trening w całości 12 km mam w planach jeszcze basen
Teraz kilka słów o butach w tym temacie pewnie by sie lepiej wypowiedział Kulawy pies albo DOM bo oni specjalizują sie w bieganiu po gorkach i w terenie
Jak dla mnie but rewelacyjny stabilny bardzo lekki jak na taki hardcorowy bierznik trzyma sie mocno drogi można w nich biegać bardzo szybko czułem sie bezpiecznie nie musiałem patrzeć pod nogi i uważać jak wbiegalem na liście kamienie itp jestem bardzo miło zaskoczony dzis jak robiłem trening było około 1 stopień ciepło w nogi materiał widać ze jest grubszy napewno woda nie jest im straszna z czasem napisze wiecej
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeszcze wczoraj dorzucilem basen 70x25 , zabka na rozgrzewkę i potem już kraul mocno było czuje to w rękach i w nogach zdecydowanie inne partie miesni i nóg pracują przy pływaniu polecam basen dla zwolenników klepania kilometrów bardzo dobrze rozluźnienia mięśnie !!!!!! I wzmacnia plecy ręce brzuch
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

17.11.2011
14 km tempo 5:19 tętno 141 miało być mniej ale jakoś tak sie zymysilem i wyszło tyle nogi po wczorajszym leśnym szaleństwie obolale zwłaszcza czwórki nie wiem czy to przez bieganie czy przez basen ,zainteresowały mnie te grzyby których autorem jest yacool zrobiłem po 40 na każda nogę grzybów w marszu raz za mocno udezylem prawym kolanem trdeba uważać aby sobie krzywdy nie zrobic strasznie mocno pracują czwórki jakoś dupy i dwojek nie czuje
Także jutro będę miał zajebiscie ;) zrobiłem sobie wieczorem solanke aby trochę poratowac czworoglowe uda
Jutro mam ochotę na jakaś zabawę biegowa bedzie to chyba 4',3',2',1',2',3',4' a moze cos innego zobaczymy ;)
Grzyby wprowadze chyba na stałe do jadłospisu;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

18.11.2011
Po powrocie do domu jakoś czułem sie ociezale mam straszne zakwasy czworek te grzyby to masakra postanowiłem zrobic recovery run zacząłem o 23:40 skończyłem o 1:40 uwielbiam bieganie w nocy albo bardzo rano cisza spokój można spokojnie pomyśleć
Wszystkiego wyszło zaledwie 20 km tempo slimacze 5:50 tętno wysokie jak Na taki spacer 135 widać ze potrzebowałem czegoś lzejszego ta zabawa biegowa dzis by nie wypalila tylko bym sie zajechał , jutro przerwa od biegania mam w planie machnąć z 50 km rowerem ;) no i pózniej moze basen i trochę ćwiczeń silowych
P.s za tydzień w czwartek dzień dziekczynienia w usa wolne w pracy piątek tez wolny bedzie można cos wiecej pobiegac ;))
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

19.11.2011
Wczoraj basen 60x25 m ale za to bardzo mocno w ogóle nie czułem bólu czworek w wodzie no moze trochę przy kraulu basen rulez;))))!!!!!

20.11.2011
Dzis z rano long runik po lesie wyszło tego 25 km tempo 5:25 tętno 135 bieglo sie fajnie nogi znaczy czwórki lekko pobolewaly ale pózniej było już ok
Ps uwielbiam biegać po lesie dopiero teraz doceniam miejsce w które sie przeprowadziłem mam 100 km leśnych ścieżek !!!!!!! Wszystko szerokie na 2-3 m totalna masakra!!!

Podsumowanie tyg 91 km miało być 75 ale co to za bieganie , następny tydzień moze bedzie podobny a moze dużo mniejszy objetosciowo to zależy czy wyjadę do las vegas w środę czy nie :)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ