pawelwarrior -20 kg do sierpnia 2011

Moderator: infernal

pawelwarrior
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Jest to mój zdaje się drugi post na tym forum. Stronę oglądam od jakiegoś czasu. Dlaczego… cóż mój wygląd i samopoczucie z nim związane (zarówno to psychiczne jak i fizyczne) skłoniły mnie do większego pomyślunku co zaowocowało następującym wnioskiem – Zrób coś z sobą.
Historia
Od zawsze był srogim chłopem. Zawsze za gruby. Teraz mam 23 lata waże 128 kg. Około 3-4 lat temu udało mi się zejść ze 125 do 100 kg . nie dokonca wiem jak to się stało bo nie biegałem nie robiłem zbyt wielu rzeczy specjalnie pod to. Może miałem trochę stresów i dzięki temu mniej jadłem. Teraz postanowiłem zrobić to od nowa. Z tym że na tyle skuteczne żeby to nie wróciło.
Cel
Zrzucić te 25 kg . Chciałbym to zrobić powiedzmy że do sierpnia . ale wiem że to dużo. Więc nawet jak zrzucę 15 czy 20 to będę zadowolony. Ważne żeby zacząć obierać kierunek w dół. Podobno rozsądnie jest kg/tydzień. A co wy myślicie?
Sposoby
No właśnie jak to zrobić?! Sugestie? Na pewno chcę zacząć biegać. Na początek zauważyłem że fajny jest ten plan 10 tygodniowy bo jest naprawdę dla tych którzy zaczynają od zera. Ale mam wrażenie (bo biegałem już jakiś czas) że może mógłbym zaczać od 2 lub 3 tygodnia. Co wy na to ?
Do tego zacząłem zdrowiej się odżywiać. Tzn regularniej. Ograniczyłem wszystkie smażone dziwactwa z panierką do minimum. Więcej rzeczy typu sałatki. Dalej trochę za mało to ruchu ale mam nadzieję że wraz z wiosną i ociepleniem zwiększę jeszcze ilość ruchu.

Motywacje.
Ano właśnie słyszałem że to forum fajnie motywuje. (dzięki Asia). Pozatym najważniejszy jest chyba fakt że źle się czuję sam z sobą i że wiem że chciałbym to zrobić. Dodatkowo stwierdziłem że nie ma nic bardziej motywującego niż wywalić trochę kasy. W ten oto sposób nabyłem Garmina forerunnera 205.
Wczoraj był pierwszy test od jutra zaczynam plan 10 tygodniowy.
Oto wyniki z przedwczoraj.

http://connect.garmin.com/activity/67395289

Będę wdzięczny za wszelkie komentarze . porady . wskazówki . konstruktywną krytykę.
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
pawelwarrior
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dziś kolejny trening próbowałem ustalić od którego miejsca zacząć najpierw spróbowałem 3min biegu na 2 min marszu . później 5 min biegu na 2 min marszu. okazuje się że zostanę przez najbliższy tydzien przy opcji 5/2

link : http://connect.garmin.com/activity/67675834
ODPOWIEDZ