Witam,
Swoją przygodę z bieganiem zaczynam po raz 3.
1 raz doszedłem do 4tyg planu 10tyg i nie mogłem pobiec 5tyg po czym zrezygnowałem i zapomniałem o tym sporcie.
2 raz było zeszłej zimy skończyłem plan 6tyg pumy powodzeniem przebiegłem 30min, cóż to była za radość. Niestety przez braki w ubraniu(+ za dużo śniegu by biegać) przestałem mimo wyniku czego bardzo żałuje.
3 raz, Teraz albo nigdy. Osiągnę niedługo 16 lat więc zacząłem ćwiczyć na siłowni (+ zdobywanie wiedzy na ten temat, gdyż nienawidzę robić czegoś bez zadawalającej mnie wiedzy). Zaczynam teraz gdyż uwielbiam biegać w Zimie i zostały 34 tygodnie do wakacji. Na które muszę zrzucić cały ten tłuszcz i się wyrzeźbić (W tytule chodzi właśnie o wakacje 2011 ale się nie zmieściło ). Daje mi to czas na plan 6tyg od początku gdyż za dużo siedziałem. Następnie plan na 5km 12 tyg i plan na 10km 14tyg w sumie 34 tygodnie:).
Dres Reebok
Odzież termoaktywna
Akc termoaktywne Rękawiczki, Kominiarka, Czapka, Skarpetki :p.
Wyniki oraz brak kontuzji będę zawdzięczał butą: Saucony ProGrid Triumph 6
Dieta jest to Low Carb, duża ilość białka.
Białko: 240g
Tłuszcz: 170g
Węgle: 70g
6-7 posiłków dziennie.
Napój: Zielona Herbata i woda Dziennie ok 2+ L.
Ponieważ mam sporo do zrzucenia zaczynam biegi z siłownią.
Będą to treningi ACT (Siłowe Aero 4x w tyg)
Zarazem będę realizował plan pumy 6tyg lecz Aeroby będą 5-6 razy w tygodniu.
Na start pójdzie album NightWish Dark Passion Play.
Wpisy będą codziennie, początkowo może być bez biegania tylko dam rowerek stacjonarny ponieważ będę biegał raczej pod wieczór gdy jest już zimno a jeszcze mi nie przyszły ciuch więc najpóźniej od środy będą wpisy o biegach .
W razie jakbym się obijał to proszę pisać na GG.
ExVire - Rotacyjnym ruchem ku dobremu wyglądowi na 2011 :)
Moderator: infernal
- ExVire
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
GG: 9860700
Blog Treningowy Exvire - Zapraszam
- ExVire
- Dyskutant
Dziś niestety bez bieganie, kilka spraw mi się skomplikowało i udało mi się przeprowadzić trening ACT
13 powtórzeń ( Obciążenie (Sztanga 25kg, wyciąg 20kg - Póki co nie jestem w stanie dać więcej ponieważ Ćwiczę sam i potrzebuje urządzeń z asekuracją więc niedługo zamierzam takowe zakupić):
1.Unoszenie nóg w zwisie na drążku
2.Przysiady z Sztangą na barkach
3.Uginanie nóg w leżeniu na maszynie
4.Wyciskanie Sztangi leżąc ławeczka poziom
5.Wyciskanie Sztangi z przed głowy
6.Unoszenie sztangielek bokiem w górę
7.Przyciąganie drążka wyciągu górnego do klatki nachwyt
8.Martwy Ciąg
9.Uginanie ramion z sztangielkami na przemian z supinacją nadgarstka
10.Pompki odwrotne
11.Uginanie nadgarstków z sztangą
12.Wspięcia na palcach z sztangą na barkach
Taka jak dotychczas dopiero nakupiłem składników .
Jedynie na kolacje zjadłem 150g piersi z kurczaka i sałatkę z czerwonej kapusty.
- ExVire
- Dyskutant
Daje wpis teraz bo później nie dam rady .
Dziś będzie 30 minut rowerka bo odzież nadal nie przyszła a nie mam kompletnie nic by ubrać się do biegania o tej porze.
Niestety taka sama jak wczoraj( do każdego posiłku kurczak), brak ryżu .
Dziś miałem męczący dzień więc zwięźle i na temat, dobranoc .
Dziś będzie 30 minut rowerka bo odzież nadal nie przyszła a nie mam kompletnie nic by ubrać się do biegania o tej porze.
Niestety taka sama jak wczoraj( do każdego posiłku kurczak), brak ryżu .
Dziś miałem męczący dzień więc zwięźle i na temat, dobranoc .
- ExVire
- Dyskutant
Ah, zrobiło się już dość zimno . Dziś niestety nie pobiegam bo nie doszła paczka z odzieżą termoaktywną .
Za to kurier przywiózł dresik do biegania . Jakby komuś to było potrzebne jest to Reebok AB Suit BL, wygląda fajnie i jest wygodny zobaczymy jutro jak się w tym biega .
Środa, przyszedł czas na trening ACT :] taki sam jak poprzednim razem.
@Edit. Mimo ,że dopiero "zaczynam" treningi coraz mniej dają w kość, nie mogę się doczekać "biegów" .
Bez rewelacji, zapomniałem dodać przestałem pić słodkie napoje. Hmm może będę pisał co 2 tygodnie wagę kontrolną by było mniej więcej zobrazowane jak waga będzie(mam na dzieje) lecieć w dół.
- ExVire
- Dyskutant
Przepraszam za brak wpisów, było to spowodowane brakiem dostępu do neta.
Tak w skórcie: Od następnego tygodnia zaczynam 2 tydzień planu puma i ciąg dalszy treningów ACT.
Tak w skórcie: Od następnego tygodnia zaczynam 2 tydzień planu puma i ciąg dalszy treningów ACT.
- ExVire
- Dyskutant
Więc tak z powodu braku czasu zmieniam plany, wpisy będą co tydzień.
Przez cały tydzień 4 treningi ACT, niestety brak biegania . Zaszła pomyłka w opcjach dostawy i zamiast kurierem odzież termoaktywna szła pocztą polską :/. Na szczęście już doszła wieć zaczynam biegać, 3 tydzień pumy zobaczymy jak z tym będzie.
Póki co zauważalne zmiany w sile . Przed rozpoczęciem treningów nie byłem w stanie nawet pompki zrobić. Dziś daje rade zrobić całe 11 pompek . Zobaczymy czy zmieniło się coś jeśli chodzi o bieganie.
Przez cały tydzień 4 treningi ACT, niestety brak biegania . Zaszła pomyłka w opcjach dostawy i zamiast kurierem odzież termoaktywna szła pocztą polską :/. Na szczęście już doszła wieć zaczynam biegać, 3 tydzień pumy zobaczymy jak z tym będzie.
Póki co zauważalne zmiany w sile . Przed rozpoczęciem treningów nie byłem w stanie nawet pompki zrobić. Dziś daje rade zrobić całe 11 pompek . Zobaczymy czy zmieniło się coś jeśli chodzi o bieganie.