Kobieta w męskiej szatni
Moderator: beata
- pasikonik
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:45:22
- Życiówka w maratonie: 03:25:40
Czy to normalne, że w męskiej części przebieralni na Orlen Maratonie można było spotkać wiele kobiet? Siedziały pojedynczo lub w grupkach pomiędzy przebierającymi się mężczyznami. Namiot przebieralni w części kobiecej był pusty, w męskiej pełen. Gdybym przebierał się w kobiecej części, z miejsca stałbym się osobnikiem co najmniej podejrzanym. Czułem się niekomfortowo, gdy obok mnie rozsiadły się trzy kobiety, a ja musiałem się przy nich rozbierać/ubierać po biegu. Nie jestem pruderyjny - chadzam do nagiej sauny, bywam na plażach dla naturystów - jednak poczułem, że naruszono moją intymność. Proszę kobiety o wrażliwość w tej delikatnej kwestii.
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Heh, może były tak zmęczone, że nie zauważyły szatni damskiej?
To żart oczywiście i oczywiście sytuacja raczej nie powinna mieć miejsca, skoro były szatnie damskie i męskie. Mi kiedyś się zdarzyło, ż ew damskiej szatni rozgościli się panowie, w dodatku nadzy, i też nie było to fajne. Bo co innego jednak pójść świadomie do sauny, a co innego przebierać się po biegu, kiedy każdy chciałby mieć jednak odrobinę intymności.
To żart oczywiście i oczywiście sytuacja raczej nie powinna mieć miejsca, skoro były szatnie damskie i męskie. Mi kiedyś się zdarzyło, ż ew damskiej szatni rozgościli się panowie, w dodatku nadzy, i też nie było to fajne. Bo co innego jednak pójść świadomie do sauny, a co innego przebierać się po biegu, kiedy każdy chciałby mieć jednak odrobinę intymności.
-
- Zaprawiony W Bojach
Bardzo dziwne, nie spotkałam się jeszcze z czymś podobnym. Pewnie wystarczyłoby zwrócenie uwagi, że się zgubiły. W damskiej szatni były tylko kobiety, przynajmniej tam, gdzie się przebierałam.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
U mnie kiedys po biegu na 10km faceci brali prysznic w damskiej lazience. Czemu? Bo tam byla ciepla woda. A w męskiej nie.
A jeszcze przejsc z szatni (prowizorycznej- bo byl remont) do pryszniców bylo trzeba przez korytarz. Gdzie kazdy mogl wejsc na niego.
Albo prysznice braliśmy na podwórku (tez remont byl) i zimna woda byla, wtedy to byl luty bądź marzec.
Nie ma czym sie przejmowac, czemu nie zwróciłeś uwagi?
Pewnie tak i tak nie patrzały na Ciebie spoconego.
Wysłane z mojego SM-T113 .
A jeszcze przejsc z szatni (prowizorycznej- bo byl remont) do pryszniców bylo trzeba przez korytarz. Gdzie kazdy mogl wejsc na niego.
Albo prysznice braliśmy na podwórku (tez remont byl) i zimna woda byla, wtedy to byl luty bądź marzec.
Nie ma czym sie przejmowac, czemu nie zwróciłeś uwagi?
Pewnie tak i tak nie patrzały na Ciebie spoconego.
Wysłane z mojego SM-T113 .
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
- pasikonik
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:45:22
- Życiówka w maratonie: 03:25:40
Inaczej wszystko by wyglądało, gdyby po wspólnym biegu w szatni pojawili się jedynie biegacze - kobiety i mężczyźni - którzy razem pokonywali dystans. W takiej sytuacji, nie przeszkadzałoby mi przebieranie się obok przebierającej się kobiety. Razem biegliśmy, razem idziemy do szatni. W czasie każdego biegu rodzi się uczucie braterstwa, które przełamuje barierę płci. Jednak w opisanej przeze mnie sytuacji, kobiety spotkane w męskiej przebieralni nie uczestniczyły w maratonie. Przyszły do przebieralni poczekać na swoich znajomych.
Mój dyskomfort wynikał z braku symetrii.
Mój dyskomfort wynikał z braku symetrii.
- mackris
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43:04
- Życiówka w maratonie: 4:07:00
To była zemsta
Na tegorocznej połówce w Warszawie wszystkie damskie przebieralnie były okupowane przez mężczyzn. Było tak zimno, że nawet po przebraniu nikt nie wychodził z namiotu więc szybko zabrakło miejsca.
Może więc zrezygnować z tradycyjnego podziału na płcie ?
Na tegorocznej połówce w Warszawie wszystkie damskie przebieralnie były okupowane przez mężczyzn. Było tak zimno, że nawet po przebraniu nikt nie wychodził z namiotu więc szybko zabrakło miejsca.
Może więc zrezygnować z tradycyjnego podziału na płcie ?
...Myślę, że dam radę przebiec ten wyścig, to tylko o 2 dni dłużej. 5 dni. Biegałem za owcami przez 3 dni... Cliff Young
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49:34
- Życiówka w maratonie: 3:57:50
Też zauważyłęm kobiety w męskiej szatni, ale raczej w części w pobliżu wejścia, a nie w tej głębszej, gdzie było autentyczne przebieranie. Niespecjalnie mi to przeszkadzało. A tak w ogóle to chciałbym dodać, że w Berlinie po maratonie całkiem sporo biegaczy (oraz biegaczek!) przebiera się na świeżym powietrzu, choć szatnie oczywiście są dostępne.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
+1zygenda pisze:a to ktoś gorszy ?rocha pisze:A w mojej szatni kiedyś się gender przebierał...
-
- Wyga
I gdzie się ma przebierać?Tomeck pisze:A kto to: gender?
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
A kto tak powiedział?zygenda pisze:a to ktoś gorszy ?
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690