Miesiączka.
Moderator: beata
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam dziewczyny Cieszę się, że jest tu dział przeznaczony wyłącznie dla nas..
Biegam od około miesiąca, co drugi dzień, czasem codziennie (zależy od czasu i chęci)
Tydzień temu miałam mieć miesiączkę a tu ani widu ani słychu i teraz zastanawiam się czy może to być spowodowane innym trybem życia? Stosujemy z chłopakiem antykoncepcję (wkładka) ale wiadomo - żadna anty nie jest na 100% pewna. Zawsze miesiączkę miałam szybciej niż się spodziewałam a teraz takie opóźnienie dlatego zaczynam troszeczkę panikować. Już nawet zaczęłam myśleć o kupnie testu ciążowego ale cały czas mam nadzieję, że lada chwila miesiączka się pojawi
Biegam od około miesiąca, co drugi dzień, czasem codziennie (zależy od czasu i chęci)
Tydzień temu miałam mieć miesiączkę a tu ani widu ani słychu i teraz zastanawiam się czy może to być spowodowane innym trybem życia? Stosujemy z chłopakiem antykoncepcję (wkładka) ale wiadomo - żadna anty nie jest na 100% pewna. Zawsze miesiączkę miałam szybciej niż się spodziewałam a teraz takie opóźnienie dlatego zaczynam troszeczkę panikować. Już nawet zaczęłam myśleć o kupnie testu ciążowego ale cały czas mam nadzieję, że lada chwila miesiączka się pojawi
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
Kup test i po stresie.
-
- Rozgrzewający Się
Wiem. Jestem na 99 proc pewna że w ciąży nie jestem. Chcę tylko wiedzieć czy jest taka możliwość, że przez zmianę trybu życia (bieganie) nie mam tej miesiączki.katekate pisze:Kup test i po stresie.
- beata
- Ekspert/Trener
Na szczęście - nie tylko "dla nas" a już na pewno nie wyłącznie "dla nas".claaaudiia pisze:Witam dziewczyny Cieszę się, że jest tu dział przeznaczony wyłącznie dla nas..
To nie forum "kobieta", tylko "bieganie.pl"
-
- Rozgrzewający Się
Niby forum, niby bieganie a ja nadal nie dostałam odpowiedzi. Niektórzy wchodząc na forum chcą się chyba wyżyć na internautach gdy coś im w prawdziwym życiu nie wychodzibeata pisze:Na szczęście - nie tylko "dla nas" a już na pewno nie wyłącznie "dla nas".claaaudiia pisze:Witam dziewczyny Cieszę się, że jest tu dział przeznaczony wyłącznie dla nas..
To nie forum "kobieta", tylko "bieganie.pl"
- beata
- Ekspert/Trener
Jak w prawdziwym życiu nie wychodzi, to trzeba zakasać rękawy i starać się z problemem jakoś uporać. A nie szukać odpowiedzi na forum ...claaaudiia pisze:Niby forum, niby bieganie a ja nadal nie dostałam odpowiedzi. Niektórzy wchodząc na forum chcą się chyba wyżyć na internautach gdy coś im w prawdziwym życiu nie wychodzi
Jedną odpowiedź dostałaś, co jeszcze mamy poradzić? To Twój organizm, nikt z nas nie wie, jak reaguje na takie bodźce, jak np. bieganie, i na odległość nikt Tobie w takiej sprawie nie odpowie.
Możemy doradzić w kwestii butów, sprzętu, treningu, odżywiania itp.
-
- Rozgrzewający Się
Kwestia butów, treningu, odżywiania itp słyszałam, że też jest kwestią indywidualną a nikt nikogo nie hejtuje z powodu pytań o te rzeczy. Forum jest od tego, by zadawać pytania, a jak ktoś nie zna na nie odpowiedzi nie powinien się udzielać by nie siać zamętu i tyle Pozdrawiam i życzę miłego dnia.beata pisze:Jak w prawdziwym życiu nie wychodzi, to trzeba zakasać rękawy i starać się z problemem jakoś uporać. A nie szukać odpowiedzi na forum ...claaaudiia pisze:Niby forum, niby bieganie a ja nadal nie dostałam odpowiedzi. Niektórzy wchodząc na forum chcą się chyba wyżyć na internautach gdy coś im w prawdziwym życiu nie wychodzi
Jedną odpowiedź dostałaś, co jeszcze mamy poradzić? To Twój organizm, nikt z nas nie wie, jak reaguje na takie bodźce, jak np. bieganie, i na odległość nikt Tobie w takiej sprawie nie odpowie.
Możemy doradzić w kwestii butów, sprzętu, treningu, odżywiania itp.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
Claudia oprócz definicji hejtowania powinnaś przeczytać też definicję trollowania
Z serdecznymi pozdrowieniami.
Z serdecznymi pozdrowieniami.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43:44
claaaudiia pisze:Witam dziewczyny Cieszę się, że jest tu dział przeznaczony wyłącznie dla nas..
Tydzień temu miałam mieć miesiączkę a tu ani widu ani słychu i teraz zastanawiam się czy może to być spowodowane innym trybem życia?
Może tak być. U mnie przy bardzo intensywnych treningach (nie tylko biegowych) miesiączka czasem się nie pojawia.
-
- Rozgrzewający Się
Owszem, przy zmianie trybu życia, jedzenia mogą się pojawić zaburzenia związane z miesiączkowaniem. Organizm musi się dostosować do nowościclaaaudiia pisze: Tydzień temu miałam mieć miesiączkę a tu ani widu ani słychu i teraz zastanawiam się czy może to być spowodowane innym trybem życia?
-
- Rozgrzewający Się
Dziękuję za pomocne odpowiedzi. Troszkę się uspokoiłam... Pozdrawiam
-
- Wyga
Przyczyn braku owulacji może być wiele. Bardzo częstą są to zaburzania hormonalne, a do tych – prowadzić może naprawdę sporo czynników. To przykładowo silne emocje, stres, zbyt intensywny wysiłek fizyczny, trening, nieprawidłowa dieta – otyłość, niedożywienie, zaburzenia metaboliczne. Tutaj można coś na ten temat przeczytać http://kobiecosc.info/przyczyny-braku-owulacji/
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 58 min
- Życiówka w maratonie: 4:30
Czasem tak bywa Tak to już jest z nami kobietami. Ja czasem jak jestem gdzieś w podróży to mam zmiany cyklu. Czasem zbyt szczupłe dziewczyny też mają kłopot z cyklami. Jeśli nie jesteś pewna to marsz to lekarza on z pewnością upewni Cię że wszystko w porządku
E = run2
-
- Rozgrzewający Się
A właściwie mam pytanie. Czy unikacie biegania w jakiś dzień miesiączki. Czy bieganie danego dnia może spowodować, że ta krew szybciej zejdzie? Może to głupie pytanie ale czy można skrócić, tak jakby to przez "wytrzęsienie"?
- Batman
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:33
Nie jestem pewny ale w kwestii odpowiedzi na takie pytanie (związane z wytrzęsieniem czegokolwiek z organizmu) ekspertem jest chyba czasopismo fachowe Bravo
START: 17.06.2015, 170 cm; 116,7 kg
było: 108 kg - 10 km w 65:24 (27.09.2015)
jest: 98 kg - 10 km w 55:33 (25.09.2016)
będzie: 80 kg - 10 km w 40 minut
-
Start II: 07.06.2021, 170 cm; 124 kg
-
Start III: 30.05.2023, 170 cm; 101 kg
[url=viewtopic.php?f=27&t=64998]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?f=28&t=64999]KOMENTARZE[/url]
było: 108 kg - 10 km w 65:24 (27.09.2015)
jest: 98 kg - 10 km w 55:33 (25.09.2016)
będzie: 80 kg - 10 km w 40 minut
-
Start II: 07.06.2021, 170 cm; 124 kg
-
Start III: 30.05.2023, 170 cm; 101 kg
[url=viewtopic.php?f=27&t=64998]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?f=28&t=64999]KOMENTARZE[/url]