Miesiączka.

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

claaaudiia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam dziewczyny :) Cieszę się, że jest tu dział przeznaczony wyłącznie dla nas.. :oczko:
Biegam od około miesiąca, co drugi dzień, czasem codziennie (zależy od czasu i chęci)
Tydzień temu miałam mieć miesiączkę a tu ani widu ani słychu :niewiem: i teraz zastanawiam się czy może to być spowodowane innym trybem życia? Stosujemy z chłopakiem antykoncepcję (wkładka) ale wiadomo - żadna anty nie jest na 100% pewna. Zawsze miesiączkę miałam szybciej niż się spodziewałam a teraz takie opóźnienie dlatego zaczynam troszeczkę panikować. Już nawet zaczęłam myśleć o kupnie testu ciążowego ale cały czas mam nadzieję, że lada chwila miesiączka się pojawi :echech:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

Kup test i po stresie.
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
claaaudiia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

katekate pisze:Kup test i po stresie.
Wiem. Jestem na 99 proc pewna że w ciąży nie jestem. Chcę tylko wiedzieć czy jest taka możliwość, że przez zmianę trybu życia (bieganie) nie mam tej miesiączki.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

claaaudiia pisze:Witam dziewczyny :) Cieszę się, że jest tu dział przeznaczony wyłącznie dla nas.. :oczko:
Na szczęście - nie tylko "dla nas" a już na pewno nie wyłącznie "dla nas".
To nie forum "kobieta", tylko "bieganie.pl"
claaaudiia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

beata pisze:
claaaudiia pisze:Witam dziewczyny :) Cieszę się, że jest tu dział przeznaczony wyłącznie dla nas.. :oczko:
Na szczęście - nie tylko "dla nas" a już na pewno nie wyłącznie "dla nas".
To nie forum "kobieta", tylko "bieganie.pl"
Niby forum, niby bieganie a ja nadal nie dostałam odpowiedzi. Niektórzy wchodząc na forum chcą się chyba wyżyć na internautach gdy coś im w prawdziwym życiu nie wychodzi :nienie:
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

claaaudiia pisze:Niby forum, niby bieganie a ja nadal nie dostałam odpowiedzi. Niektórzy wchodząc na forum chcą się chyba wyżyć na internautach gdy coś im w prawdziwym życiu nie wychodzi :nienie:
Jak w prawdziwym życiu nie wychodzi, to trzeba zakasać rękawy i starać się z problemem jakoś uporać. A nie szukać odpowiedzi na forum ...
Jedną odpowiedź dostałaś, co jeszcze mamy poradzić? To Twój organizm, nikt z nas nie wie, jak reaguje na takie bodźce, jak np. bieganie, i na odległość nikt Tobie w takiej sprawie nie odpowie.
Możemy doradzić w kwestii butów, sprzętu, treningu, odżywiania itp.
claaaudiia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

beata pisze:
claaaudiia pisze:Niby forum, niby bieganie a ja nadal nie dostałam odpowiedzi. Niektórzy wchodząc na forum chcą się chyba wyżyć na internautach gdy coś im w prawdziwym życiu nie wychodzi :nienie:
Jak w prawdziwym życiu nie wychodzi, to trzeba zakasać rękawy i starać się z problemem jakoś uporać. A nie szukać odpowiedzi na forum ...
Jedną odpowiedź dostałaś, co jeszcze mamy poradzić? To Twój organizm, nikt z nas nie wie, jak reaguje na takie bodźce, jak np. bieganie, i na odległość nikt Tobie w takiej sprawie nie odpowie.
Możemy doradzić w kwestii butów, sprzętu, treningu, odżywiania itp.
Kwestia butów, treningu, odżywiania itp słyszałam, że też jest kwestią indywidualną a nikt nikogo nie hejtuje z powodu pytań o te rzeczy. Forum jest od tego, by zadawać pytania, a jak ktoś nie zna na nie odpowiedzi nie powinien się udzielać by nie siać zamętu i tyle :) Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

Claudia oprócz definicji hejtowania powinnaś przeczytać też definicję trollowania
Z serdecznymi pozdrowieniami.
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Hanna77
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:44

Nieprzeczytany post

Biegam od około miesiąca, co drugi dzień, czasem codziennie (zależy od czasu i chęci)
Tydzień temu miałam mieć miesiączkę a tu ani widu ani słychu :niewiem: i teraz zastanawiam się czy może to być spowodowane innym trybem życia?

Może tak być. U mnie przy bardzo intensywnych treningach (nie tylko biegowych) miesiączka czasem się nie pojawia.
anni_run
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

claaaudiia pisze: Tydzień temu miałam mieć miesiączkę a tu ani widu ani słychu :niewiem: i teraz zastanawiam się czy może to być spowodowane innym trybem życia?
Owszem, przy zmianie trybu życia, jedzenia mogą się pojawić zaburzenia związane z miesiączkowaniem. Organizm musi się dostosować do nowości :)
claaaudiia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję za pomocne odpowiedzi. Troszkę się uspokoiłam... Pozdrawiam :)
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Przyczyn braku owulacji może być wiele. Bardzo częstą są to zaburzania hormonalne, a do tych – prowadzić może naprawdę sporo czynników. To przykładowo silne emocje, stres, zbyt intensywny wysiłek fizyczny, trening, nieprawidłowa dieta – otyłość, niedożywienie, zaburzenia metaboliczne.  Tutaj można coś na ten temat przeczytać http://kobiecosc.info/przyczyny-braku-owulacji/
czerwona_s
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58 min
Życiówka w maratonie: 4:30

Nieprzeczytany post

Czasem tak bywa :) Tak to już jest z nami kobietami. Ja czasem jak jestem gdzieś w podróży to mam zmiany cyklu. Czasem zbyt szczupłe dziewczyny też mają kłopot z cyklami. Jeśli nie jesteś pewna to marsz to lekarza :) on z pewnością upewni Cię że wszystko w porządku
E = run2
Marza
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A właściwie mam pytanie. Czy unikacie biegania w jakiś dzień miesiączki. Czy bieganie danego dnia może spowodować, że ta krew szybciej zejdzie? Może to głupie pytanie ale czy można skrócić, tak jakby to przez "wytrzęsienie"?
Awatar użytkownika
Batman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:33

Nieprzeczytany post

Nie jestem pewny ale w kwestii odpowiedzi na takie pytanie (związane z wytrzęsieniem czegokolwiek z organizmu) ekspertem jest chyba czasopismo fachowe Bravo :bum:
START: 17.06.2015, 170 cm; 116,7 kg
było: 108 kg - 10 km w 65:24 (27.09.2015)
jest: 98 kg - 10 km w 55:33 (25.09.2016)
będzie: 80 kg - 10 km w 40 minut
-
Start II: 07.06.2021, 170 cm; 124 kg
-
Start III: 30.05.2023, 170 cm; 101 kg
[url=viewtopic.php?f=27&t=64998]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?f=28&t=64999]KOMENTARZE[/url]
ODPOWIEDZ