Dopasowanie stanika

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

pilar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witajcie dziewczyny.

Zamówiłam stanik sportowy Shock Absorber S5044 Run Sports Bra w rozmiarze 36 DD (angielska miara) i dziś przyszedł pocztą,więc od razu przymierzyłam, nigdy nie kupuję biustonoszy przez internet (lubię w sklepie przymierzyć) ,ale zrobiłam wyjątek,bo u mnie nigdzie nie mogłam takiego dostać.
Stanik pod biustem leży idealnie,ale... jeśli chwycę ramiączka i podniosę biust bardziej do góry to z tyłu (szelki) są luźnawe (mimo,że je ustawiłam max na najkrótsze) i teraz pytanie czy to znaczy,że powinnam go wymienić na z mniejszą miseczką, czy taki właśnie powinien być? Z przodu odchylając "dekolt" też jest trochę luzu ,a z boków leży idealnie. To mój pierwszy stanik sportowy i nie wiem jak powinien leżeć ,czy ramiączka "szelki " z tyłu powinny być bardzo upięte? Mogę go zwrócić lub wymienić i nie wiem co robić. Pomocy!
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niektóre modele Shock Absorbera mają dość długie ramiączka (szelki) i dla niektórych są wciąż za luźne przy maksymalnie krótkim wyregulowaniu. Rozwiązaniem jest wtedy przeróbka/skrócenie ramiączek (chociaż nie tego oczekujemy kupując specjalistyczny produkt) albo spróbowanie innego modelu. W sportowym staniku ramiączka nie mogą być za luźne, bo biust nie będzie wystarczająco unieruchomiony. Jak to wygląda u Ciebie gdy podskakujesz lub postruchtasz w miejscu? Kwestia rozmiaru miseczki: piszesz, że z boków leży dobrze, ale z przodu jakby trochę luzu? Czy masz na myśli, że materiał się marszczy i jest wyraźnie pusta przestrzeń czy to, że materiał nie dotyka skóry na mostku? Na pewno za luźne ramiączka mogą nie wystarczająco napinać górę miski i stąd nieco luzu. Może spróbuj u siebie "skrócić" ramiączka do przymiarki jakoś spinając (klamerką?) Możesz też podejrzeć jak ten stanik leży u innych dziewczyn w serwisie www.balkonetka.pl.
pilar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzięki za linka.
Co do dekoltu ,to nie odstaje tylko jak za niego pociągnę to jest luz,ale może tak ma być,nigdzie mi się nie marszczy ,więc myślę ,że też ok ,jedyny problem to szelki z tyłu. Zastanawiam się jednak czy jeśli wymienię na 36 D to czy rozmiar szelek będzie prawidłowy,ciaśniejszy i biust automatycznie wyżej,a le z drugiej strony czy biust nie będzie mi się wychodził bokami? Myślałam też nad przeróbka ,ale kurcze nie wiem czy to będzie takie proste w tych szelkach :niewiem:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety ciężko przewidzieć czy 36D będzie mieć krótsze ramiączka, a rzeczywiście miska może się okazać za mała (bo taki luz przy pociągnięciu za dekolt to raczej jest ok, stanik nie ma fiszbin, nie przylega na mostku, więc szczególnie na środku może być nieco luzu). Popatrzyłam na zdjęcia tego modelu i faktycznie tył nie wygląda na łatwy do przeróbki. :ech: Chyba trzeba jednak o innym modelu pomyśleć, bo widzę, że nie jesteś sama z problemem:

http://balkonetka.pl/katalog/bra/shock- ... ra-b5044-3

http://balkonetka.pl/katalog/bra/shock- ... -b5044-run
pilar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

problem rozwiązany,już zeszyłam ramiączka i teraz leży idealnie :) wolałam tą opcję niż wysyłanie stanika i sprawdzanie kolejnego i tak w kółko,bo pewności nie mam jak będzie leżał inny rozmiar.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to teraz tylko biegać pozostaje. :usmiech:
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Widzę, że temat już rozwiązany, ale chciałam tylko potwierdzić, że ten model ma wyjątkowo długie ramiączka. Pilar, wrzuciłabyś fotkę, jak to zszyłaś? W moim też to muszę zrobić, na razie nie mam pomysłu jak, a do sklepu, gdzie by mi to mogli ewentualnie zrobić, nie chce mi się lecieć ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
ira35
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ja mam zwykły z chińskiego sklepu- taki w postaci bawełnianego topu. Na szczęście mam mały biust, więc wszystko pozostaje na swoim miejscu :)
anrubi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Również miałam problem z biustonoszem, 85C trudno utrzymać w ryzach :usmiech:
Gdzieś wyczytałam o PANACHE SPORT, ale cena chwilowo odstraszyła...
Postanowiłam jednak poczynić dokładne wymiary i na odległość, z Krakowa, drogą wysyłkową dobrano mi idealnie puszor :oczko:
Komfort w czasie biegu, super, wydatek się opłacał :usmiech:
ODPOWIEDZ