Buty do kilometrażu 30-50 km w tygodniu

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

natalia24gd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1,04
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej,
Potrzebuję porady dotyczącej wyboru butów do pokonywania długich dystansów po nawierzchni płaskiej-Asfalt w 100%.
Biegam ok 30-50 km tygodniowo. Mam już odpowiednie buty do biegania Mizuno po terenach leśnych, w których biega się idealnie.
Jakieś 2 m-ce temu kupiłam buty w sklepie Asics-Gel Kumo 3. Jednak są one bardzo twardę i po 10km już praktycznie nie mogę biegać, Rozmiar kupuję zawsze o 0,5 cm większe.
Przede mną półmaraton pod koniec pażdziernika dlatego potrzebuję butów na gwałt aby móc je jeszcze rozbiegać.

Jakie polecacie? Cena tak naprawdę nie gra roli chciałabym aby posłużyły mi bardzo długo
New Balance but biegowy
/dev/run
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Robię 35-40 km tygodniowo w Nike'ach Pegasus (chyba wersja 28, jestem z wagi ciężkiej, cena to ~300 zł). Jedyne co, to paluchem zrobiłem dziurę w siatce prawego buta ;-)
Pobiegnę najprawdopodobniej w I Cracovi i na wszelki wypadek dokupię drugie takie same buty, bo okazały się bardzo wygodne mimo pierwszego słabego wrażenia - tydzień potrzebowałem na ich rozbieganie. Niektórym może wadzić, że są odrobinę ciasne w palcach.
akrass
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 32:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

spam oraz www.wbiegu24.pl
ODPOWIEDZ