Skóra po redukcji

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
mary
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kobiety, czy te z Was, które schudły biegając, miały problem ze skórą? Zleciało ze mnie całkiem sporo, ok 14 kilo, ale przez 10 miesięcy czyli nie jakoś gwałtownie - tzn na początku szło szybko, potem różnie, odkąd osiągnęłam jako-taką wagę i pokochałam bieganie dla samego biegania przestałam się regularnie ważyć. O ile skóra na nogach jest ok, lepsza niż przed bieganiem, tak na brzuchu już nie. W sumie długo nie zwracałam na to uwagi, myślałam, że to po prostu tłuszcz (bo troszkę odstaje, zwł. pod pępkiem), który zrzucę, ale stanęłam ostatnio na wadze i stwierdziłam, że to już będzie nienormalne przy takiej wadze cokolwiek zrzucać, bo zniknę. Lekko podciągnęłam skórę ręką i zrobiło się płasko.

Jak stoję to tego bardzo nie widać, skóra wydaje się być jędrna, chociaż daje się naciągać łatwiej niż na nogach czy rękach. Ale jak się pochylę albo położę na boku to widzę smętny balonik, który leży obok mnie, skóra się marszczy. Jak ścisnę to nie boli, odkształca się pomału. Zaniedbałam ćwiczenia siłowe, teraz zaczęłam robić ABS, ale zastanawiam się co jeszcze mogę? W cudowne balsamy jakoś nie wierzę...
New Balance but biegowy
camaieu89
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Oj, lepiej żebys uwierzyła :hejhej: Nie tyle w same balsamy, ale w ich jakiś tam wpływ. Same cudów nie zdziałają, ale na pewno pomogą lub przyspieszą ujędrnianie. I masuj się duuuużo... Podszczypuj, klep, a najlepiej kup sobie takie drewniane rolki i codziennie się nimi wałkuj tyle, na ile czas pozwoli :hej: Będzie dobrze, już pewnie jesteś super laska. Teraz to tylko doszlifowywanie diamentu :hej:
Pozdrawiam serdecznie :hejhej:
szacha
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wzmocnic miesnie brzucha? :hejhej:
Awatar użytkownika
mary
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za rady:) Mięśnie wzmacniam, jak napisałam - zaczęłam ABS, wcześniej ćwiczyłam je nieregularnie. Jak je napinam, nawet lekko, są całkiem twarde, ale ich nie widać i na to się nie zanosi ;). Marzenia o idealnym brzuchu porzuciłam (zamieniłam je na marzenia o maratonie ;) ), ale póki mogę ulepszać, to próbuję :)
szacha
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

jestem po ciazy-5 lat juz bedzie, takze nieco pod innym katem, ale tez musialam sobie radzic z utrata kg (przybylo w ciazy 14, spadlo 20, ale bez odchudzania) i wiszacym walkiem tluszczu. masz lepiej bo tluszczu juz nie masz :hejhej:

uwierz, regularne cwiczenie miesni brzucha da naprawde efekty. polecam cwiczenia na brzuch mel b-znajdziesz na you tubie, albo oslawiona chodakowska i jej cwiczenia na brzuch. robilam i robie to i to, co drugi dzien.

tak jak wspomniala kolezanka-masaze ostrymi rekawicami, peelingi, szczypanie rowniez pomoga. miesnie bedzie widac jak zaczniejsz je regularnie cwiczyc :hej:

powodzenia i napisz jak efekty :hejhej:
Awatar użytkownika
mary
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

szacha pisze: masz lepiej bo tluszczu juz nie masz
Ano coś tam jeszcze mam, coś tam jeszcze zza paska wystaje :bum: Tylko reszta ciała jest już b. szczupła, waga niska, wg wskaźników nawet za niska, jak z brzucha zejdzie to i z reszty, a wtedy będę wyglądać jak śmierć (choć z płaskim brzuchem ). Chcę po prostu, żeby to co zostało wyglądało możliwie jak najlepiej. Kupiłam jakieś mazidło, powklepuję, pomasuję, poćwiczę, zobaczymy :)
mirekjowal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kobieta jak nie matluszczyku to malo seksowna jest.
Awatar użytkownika
malvina-pe.pl
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:46:40
Życiówka w maratonie: 03:55:47
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mary pisze:
szacha pisze: masz lepiej bo tluszczu juz nie masz
Ano coś tam jeszcze mam, coś tam jeszcze zza paska wystaje :bum: Tylko reszta ciała jest już b. szczupła, waga niska, wg wskaźników nawet za niska, jak z brzucha zejdzie to i z reszty, a wtedy będę wyglądać jak śmierć (choć z płaskim brzuchem ). Chcę po prostu, żeby to co zostało wyglądało możliwie jak najlepiej. Kupiłam jakieś mazidło, powklepuję, pomasuję, poćwiczę, zobaczymy :)
Myślę, że tu pomogą treningi interwałowe połączone z siłowymi na konkretne partie mięśniowe. No i dieta - też ma ogromne znaczenie.
Awatar użytkownika
mary
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Są interwałowe, są siłowe - ogólnorozwojowe i na brzuch, dieta ok: warzywa, chude mięso, ryby, jajka, strączki, orzechy, kasze, produkty pełnoziarniste (z umiarem), słodyczy nie jadłam od Bożego Narodzenia, od Sylwestra wypiłam może ze 2 kieliszki wina i znaczącej poprawy nie ma, rano jest jeszcze jako tako, ale jak trochę urośnie popołudniu, to już wyglądam nieco groteskowo :bum: . Skóra dalej jakaś taka luźna, pod nią trochę tłuszczu i ni huhu nie chce się on ruszyć. Płaskobrzusze chyba nie będzie mi dane ;)
Awatar użytkownika
kambodja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety znam problem - rano brzuch płaski potem balonik :wrr:
Moim zdaniem kluczem są mięśnie brzucha, które go zwyczajnie nie trzymają - a powłoki brzuszne są bardzo rozciągnięte po ciąży.
Mi się poprawiło po bieganiu (zleciał tłuszcz wiadomo, lepsza perystaltyka), piciu 2 l wody dziennie, jedzeniu dużo warzyw i owoców, mało smażonego, posiłki rozłożone w czasie etc.
Zaczęłam biegać pod koniec maja 2013 i chyba się uzależniłam
Awatar użytkownika
mary
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mnie w sumie pomaga robienie deski i unoszenie nóg do klatki;) Ogólnie mięśnie już są dość mocne, ale na ilość pracy jaką wykonałam, ilość wyrzeczeń "jedzeniowych", odmówionych piw, czekoladek, frytek, kotletów... powinnam mieć już brzuch jak modelka. A efekty jakieś tam są, ale nie powalają, tym bardziej, że dodatkowo wzdęcia miewam po wielu rzeczach. Chyba po prostu czas pogodzić się z tym, że taka moja uroda - jedne mają masywne uda, ja brzuch - i nie walczyć z własnym ciałem, cieszyć się z tych cm, które spadły (a sporo), ćwiczyć dla przyjemności i zdrowia i skupić się na reszcie, która wygląda nienajgorzej :) Niestety, odkąd biegam obudził się we mnie mały perfekcjonista i dążenie do brzucha, jaki sobie wymarzyłam przysłoniło mi radość z kolejnych kilometrów, minut i wyciskanych kilogramów. Pomogło mi przygotowanie do półmaratonu, kiedy skupiłam się na ważniejszych rzeczach :)
Jussi24
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

może zacznij od jakiś ćwiczeń, żeby ta skóra się wchłonęła. Chyba, że spróbuj siłownie. Też jest jakiś sposób, a jak nie to zostaje się dobry zabieg...
Twonk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tu napiszę, bo panie po ciąży mają myślę większe doświadczenie.

Od stycznia zrzuciłem ok. 15 kg a chciałbym jeszcze ze 4. ABS robię 4 razy w tygodniu od samego początku więc "trzymanie" brzucha to nie problem, ale trochę skóra mi zwisa (trochę bardzo). Swoje lata już mam (45) i tak samo z siebie obawiam się że to nie zniknie...

Może ktoś polecić jakiś krem czy środek czy coś podobnego? (może być ewentualnie na priva)
ODPOWIEDZ