jakieś pomysły na wakacje z dzieckiem?
Moderator: beata
- dont_ask
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1:01:00
- Życiówka w maratonie: brak
Jak tanio, aktywnie i ciekawie spędzić trochę czasu z dzieckiem?
Jakieś sprawdzone pomysły, miejsca?
Z dziećmi mniejszymi, większymi, chłopcami, dziewczynkami....
- Ulaa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Ja z dzieciaczkami chłopiec 5 lat, dziewczynka 4 jeżdżę na obozy biegowe bieganie.pl. w góry. Jak jest zorganizowana opiekunka to wiadomo, a jak nie to wymieniamy się z mężem opieką tak żeby każdy mógł pobiegać.
-
- Wyga
obozów biegowych zazdroszczę bardzo. Bardzo bym chciała ale niestety tylko ja
dla mnie nie ma wakacji bez gór. W zeszłym roku łaziliśmy po Polskich Tatrach z 5 latką (bardzo wytrwałą) i 2 latką. Starsza na własnych nogach a mała w chuście na moich plecach.
Jak dotąd to moje najmilsze wakacyjne wspomnienia. Taka realizacja marzeń
Nie wspominając o akcji "jaskinia mroźna" którą moja mała wręcz przebiegła, taka była zachwycona.
Z małym dzieckiem w chuscie można wejśc wszędzie tam gdzie by się samemu weszło. To fajny pomysł na wakacje
dla mnie nie ma wakacji bez gór. W zeszłym roku łaziliśmy po Polskich Tatrach z 5 latką (bardzo wytrwałą) i 2 latką. Starsza na własnych nogach a mała w chuście na moich plecach.
Jak dotąd to moje najmilsze wakacyjne wspomnienia. Taka realizacja marzeń
Nie wspominając o akcji "jaskinia mroźna" którą moja mała wręcz przebiegła, taka była zachwycona.
Z małym dzieckiem w chuscie można wejśc wszędzie tam gdzie by się samemu weszło. To fajny pomysł na wakacje
- Ulaa
- Stary Wyga
Wow, nieźle. My chyba dwa czy trzy lata temu próbowaliśmy chodzenia z dziećmi po górach. Do chusty sie juz nie nadawały ale do plecaków a jakże tylko że usiedzieć w nich nie mogły, a iść na nóżka też nie chciały. Skończyło się na tym, że po paru kilometrach musieliśmy zawrócić bo wyły non stop, a i ja miałam łzy w oczach od bólu wrzynających sie szelek w ramiona. Szczerze podziwiam wszystkich którzy chodzą w ten sposób z dziećmi po górach.
- dont_ask
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1:01:00
Ja ćwiczyłam z dzieckiem różne wyjazdy, ale głównie "po sezonie".
Polecam:
-jura (jaskinie, ruiny, małe a ciekawe górki)
-błędne skały, szczeliniec (mały obszar, duże urozmaicenie)
-kajaki (cały dzień na wodzie lub na brzegu, czyli raj)
-rezerwat węże (jaskinie)
Byliśmy też w tatrach, Asia zdobyła świnicę, ale była tak zmęczona, że już nie chce...
Byliśmy też pozwiedzać Norwegię, ale to zdecydowanie był wyjazd dla dorosłych, przystosowany nieco dla dziecka.
(http://imgur.com/a/XJqgF)
Tyle, że takie miejsca w wakacje to zazwyczaj dzikie tłumy. W tym roku jestem po raz pierwszy skazana na wakacje. Chciałabym zrobić coś dla małej, a przy okazji nie oszaleć...
Polecam:
-jura (jaskinie, ruiny, małe a ciekawe górki)
-błędne skały, szczeliniec (mały obszar, duże urozmaicenie)
-kajaki (cały dzień na wodzie lub na brzegu, czyli raj)
-rezerwat węże (jaskinie)
Byliśmy też w tatrach, Asia zdobyła świnicę, ale była tak zmęczona, że już nie chce...
Byliśmy też pozwiedzać Norwegię, ale to zdecydowanie był wyjazd dla dorosłych, przystosowany nieco dla dziecka.
(http://imgur.com/a/XJqgF)
Tyle, że takie miejsca w wakacje to zazwyczaj dzikie tłumy. W tym roku jestem po raz pierwszy skazana na wakacje. Chciałabym zrobić coś dla małej, a przy okazji nie oszaleć...
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
Muzeum, takie co lubi dzieci. Moze tez macie jakis wakacyjny program w miescie, naprawde fajne rzeczy potrafia sie dziac. U nas np. noc w bibliotece i jakies zajecia w banku i tysiac innych wlasnie wczoraj sie burmistrz chwalil.
Moze wyprawa do jakiegos gospodarstwa agro.
No i jeszcze pytanie ile dzieci maja lat.
Niestety tak konkretnie nie moge pomoc, bo nie znam Twojej okolicy.
I jeszcze wszystkim rodzicom mieszkajacym na zachod od Wroclawia polecam park Dinozaurow w Kleinwelka. Wyciaczka na caly wspanialy dzien.
Moze wyprawa do jakiegos gospodarstwa agro.
No i jeszcze pytanie ile dzieci maja lat.
Niestety tak konkretnie nie moge pomoc, bo nie znam Twojej okolicy.
I jeszcze wszystkim rodzicom mieszkajacym na zachod od Wroclawia polecam park Dinozaurow w Kleinwelka. Wyciaczka na caly wspanialy dzien.
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Ogólnie jeśli się mieszka na zachodzie Polski, to podobno całkiem niezłą opcją jest wypad na weekend do Tropical Islands pod Berlinem. Znajomy z trójką (czy tam czwórką) dzieci w różnym wieku polecał
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
ja moich synów biorę np na basen czy ściankę wspinaczkową, na wakacjach np nad morzem jest sporo aktywnych atrakcji dla dzieci
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
-
- Zaprawiony W Bojach
salzburd land carddont_ask pisze:Jak tanio, aktywnie i ciekawie spędzić trochę czasu z dzieckiem?
Tompoz
Tompoz
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
Salzburger?
to od razu zapraszam do mnie
to od razu zapraszam do mnie