Korona Maratonów

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

AgnieszkaZ
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zajrzałam do wątku 'Cracovia Maraton' w 'Imprezach masowych' i znalazłam tam ciekawy dla mnie temat - zaplanowanie maratonów do Korony. W związku z tym mam pytanie - czy któraś z Was zdobyła KM albo jest w trakcie i mogłaby się podzielić wrażeniami? Szczególnie chodzi mi o te krótkie odstępy między biegami. Wprawdzie można maratony wiosenne rozłożyć na dwa lata (jednego roku np. Kraków, drugiego Dębno), ale już jesienią kiedyś trzeba przebiec dwa, z odstępem chyba maksymalnie miesięcznym (między Poznaniem a Wrocławiem). Myślałam o KM, na razie mam za sobą jeden maraton (ostatnia Warszawa) i chętnie dowiedziałabym się czegoś więcej od bardziej zaprawionych w maratonach biegaczek.
New Balance but biegowy
jmostowska
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

też mam za sobą jedynie 2 maratony.
Korona brzmi zachęcająco, na pewno ambitny plan i trzeba się poważnie do tego przygotować.
Powodzenia :)
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Teoretycznie jest to do zrobienia. Znam kilka osób, które jesienią pobiegly Wrocław i za 2 tygodnie w Warszawie mimo upalu POPRAWIŁY wyniki. Zdaje się, że jest w tym gronie i kobieta ;-) i to bardzo dobra kobieta.

Ja osobiście w zeszłym roku próbowałam pobiec Poznań trzy tygodnie po Berlinie. W zasadzie przebiegłam, gorzej niż zakładałam, ale ukonczyłam. I ze swojej osobistej perspektywy - nie polecam. Dla mnie idealna przerwa to przynajmniej 2 miesiące. Inna rzecz, że nie zawsze trzeba biec na maksa, jak ma byc tylko na ukonczenie, to spokojnie da radę.
ODPOWIEDZ