bieganie a duzy biust

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

co za cena!!!! :orany: :orany:
Mierzylam go 3 dni temu - u mnie kosztuje 20 funtow (90 pln).
fajny jest, choc jakos nie moge sie w niego wpasowac 32B wydaje sie ciut za obcisle, 32C jednak jakby tez nie to.
Ale ogolnie jest fajnie i rozsadnie skonstruowany. Wart polecenia!
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja za swój dałam sporo mniej, nowy z metkami z ebaya brytyjskiego za mniej niż 10 funtów na pewno. Na mnie pasuje mój klasyczny brytyjski rozmiar 28E. A ty pardita jesteś pewna, że 32B to właściwie dobrany rozmiar?
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hmm,

kiedys - jak wazylam 55 kg - to mialam 32D (zupelnie miekkie). Teraz moge tam wlozyc moje 2 piersi i po skarpetce ;)
wlasnie zakupilam w debenhamsie 32C, ale z lekko usztywnionymi miseczkami (tzw. t-shirt bra). jak mierzylam zupelnie miekkie 32B to bylo odrobinke za duze. z reguly te lekko usztywnione staniki trzeba kupowac rozmiar wieksze od tych zupelnie miekkich, wiec wychodze z zalozenia ze w miekkich to jednak powinno byc B, a w "twardych" C.
Jeszcze raz sie chyba do tego shock absorbera przymierze zatem.. ;)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A jesteś pardita pewna tego 32? Ja tam kiedyś się odziewałam 75B/C i właśnie zawsze coś nie chciało leżeć. Po przesiadce na 60FF, z którego po schudnięciu zjechałam na 60E, jest zupełnie inaczej. O ile wygodniej! Ja miękkie i sztywniaki mam w tym samym rozmiarze, ale żaden z moich sztywniaków nie ma w środku poduszek, tylko cienką gąbkę pod całym materiałem miski. Jeśli chcesz zweryfikować swój rozmiar to polecam spojrzeć np. tu. I jeszcze tu
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aa 32 to jestem pewna. Bo mierzylam shock absorbera 30 i zreszta w debenhamsie z braku 32C pani przyniosla mi 30D i zdecydowanie 30 jest nie dla mnie. Choc -szkoda, ze nie robia 31 ;)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli próbowałaś to ok, wierzę. :usmiech: Pisałam o tym, bo mniejsza cyferka obwodu (i przeliczona miska), to nie tylko krótszy kawałek taśmy wokół żeber, ale inna szerokość fiszbin i głębokość miski = często zupełnie inaczej leży. A w kwestii nieistniejącego obwodu '31' to jest na tyle duża rozbieżność rozciągliwości modeli, że mierząc różne 30 i 32 powinnaś spokojnie znaleźć coś, co będzie akurat na Twoje potrzeby. Ogólnie polecam też wizytę w sklepie z braffitingiem.
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A bylam bylam za czasow miseczki D w bravissimo. Niby schudlam od tamtego okresu, co teretycznie moglo sie odbic na obwodzie, ale za to mocno cisne na basenie z "łapkami" (takimi plastikowymi na dlonie), wiec w miejsce tluszczu wskoczylo troche "szerokosci". Zatem zdecydowanie 32 :)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to widzę obeznana w temacie jesteś. Jeśli sporo pływasz to jak najbardziej wierzę w obwód 32. :hejhej: Nic tylko się cieszyć, wybór towaru większy niż w 30 i 28.
penczita
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Moim pierwszym zakupem sportowym był właśnie stanik. W związku z tym że mam Duży biust niemożliwym byłoby bieganie w zwykłym staniku. Mój wybór to http://www.bradea.pl/produkt/biustonosz ... port-szary Panche.

Z czystym sumieniem mogę go polecić, co prawda nie biegam długa ale znosi duże obciążenie i nic na razie się z nim nie dzieje. :taktak:
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam
to mój pierwszy post na tym forum, i przy okazji chciałam się przywitać :oops:

dopiero planuję zacząć biegać, tzn jak zrobi się nieco cieplej (nie chcę zaczynać zimą :oops: )
na wątek trafiłam przez wyszukiwarkę, bo jeśli chodzi o bieganie, duży biust to mój największy problem :(
czy ktoś mógłby mi polecić jakikolwiek biustonosz sportowy, który utrzyma BARDZO duży biust? (brytyjskie 28K, krissline 65KK)

modeli sportowych jest sporo, ale problem jest ze znalezieniem czegokolwiek, do czego się zmieszczę :(

i może jakaś mocno biuściasta koleżanka mogłaby coś jeszcze poradzić, na co zwrócić uwagę, itd? :oops:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witaj. Pomimo takiego samego obwodu miseczkowo jestem z drugiego końca tabeli, więc mogę tylko doradzić modele, które rozmiarówką obejmują interesujący Cię obszar. Sportowce często są ścisłe, więc jest szansa, że obwód 30 trzymałby wystaczająco. Rozmiar 30K znalazłam w takich modelach:

http://www.bravissimo.com/products/ling ... =k&level=1 koleżanka ma ten model (ale w mniejszym rozmiarze niż Ty szukasz) i ogólnie fo chwaliła
http://www.bravissimo.com/products/ling ... =k&level=1 sama używam; mógłby szybciej schnąć i zapięcie z rzepem wymaga trochę gimastyki, ale wygoda i trzymanie ok
http://www.bravissimo.com/products/ling ... =k&level=1 zupełnie mi nieznany, ale to model własny sklepu bravissimo - inne ich projekty ponoć były naprawdę udane
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ten Royce wygląda ciekawie (i mocno trzymająco), Freya w sumie też :)
mam nadzieję, że znajdzie się ktoś z porównywalnej części tabeli (tzn J+), kto próbował w którymś z nich biegać, bo na zdjęciach i w opisach producenta wszystko wygląda świetnie, gorzej z praktyką, z tym, jak faktycznie trzymają jak się biega...
a niestety jest to dość drogi element, i wolałabym nie eksperymentować z kolejnymi zakupami, bo tanie takie staniki nie są :(
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja podchodzę do tego jako do inwestycji na przyszłość - teraz wyskoczę z kasy na dobry stanik, potem nie będę musiała sobie nic operacyjnie podnosić ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja niezmiennie polecam brytyjski ebay w kwestii zaopatrywania się szczególnie w shock absorbery. :oczko:
kremówka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Według mnie najlepiej zainwestować raz, a porządnie- tak by stanik starczył na kilka lat. Już od roku biegam na zmianę w stanikach od Pumy i YajLee- są naprawdę świetne. Dobrze trzymają piersi, nie obtarć i nie blokują ruchów :)
ODPOWIEDZ