jakie buty do biegania?

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

MANITOU
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

polecam tzw. "test mokrej stopy" można tak wpisać w wyszukiwarkę...
po tym teście można określić czy ma się stopę neutralną ,supinującą czy pronującą...
i dopasować buty do stopy...
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bagheera
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

spid3r pisze:
patajec pisze:Z girami wszedłem w wątek dla pań!
nie rozumiem co to są/jest 'gira'y'
i nie rozumiem po co określać rzeczy nie po imieniu, to jest totalna dziura w kraju
I po co się tak zacietrzewiać ? Wystarczy zajrzeć do słownika języka polskiego: 'gira' to pospolicie noga !!
:lalala:
zosia j.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

MANITOU pisze:polecam tzw. "test mokrej stopy" można tak wpisać w wyszukiwarkę...
po tym teście można określić czy ma się stopę neutralną ,supinującą czy pronującą...
i dopasować buty do stopy...

dziękuję za radę, skorzystam :hej:
zelma69
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja kupiłam sobie Air Pegasusy, ale nie ten najnowszy model, tylko wcześniejszy i jestem mega zadowolona - to moje pierwsze biegowe buty. wreszcie nic nie obciera, amortyzuje tyle ile trzeba, a razem z biegowymi skarpetkami stópka jest po każdym biegu suchutka. abstrahuję od pojęć pronowanie itp. bo na tym sie ni w ząb nie znam, no ale buty już kupiłam i póki co b. dobrze się sprawdzają! :ble:
Awatar użytkownika
kelpie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hey ho (:
po 3 tygodniach biegania w trampkach, wczoraj postanowiłam zabrać się za ten sport poważniej i zakupiłam buty do biegania. Udało mi się trafić na fajne przeceny (nawet za 1/4 ceny wyjściowej! )w Factory Ursus i dzięki temu stałam się posiadaczką butów asics gel 1130. Po pierwszym bieganiu jeszcze nie ma co ich wychwalać pod niebiosa, alee komfort biegania zmienił się diametralnie (:
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Hania M
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej, ja biegam w butach Brooks Summon W

Jest ok :hahaha: , w porównaniu ze zwykłymi trampkami - rewelacja. Zobaczymy, co będzie dalej

Pozdrawiam :oczko:
Obrazek
wrotapiekielne
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 55

Nieprzeczytany post

W porównaniu z trampkami na pewno:) Ja ostatnio biegam w butach New balance W719WB . Są naprawdę dobre. Amortyzacja pierwsza klasa. Pojawił się tutaj motyw "testu "mokrej stopy", otóż podobno nie jest on wcale dobry tak jak niektórzy uważają. Stopy wielu ludzi mieszczą się w tych wszystkich stanach pośrednich:)
orzecane
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja biegam w Nike Lunar elite, i są rewelacyjne - jak dla mnie idealne! Zaczelam biegac 17 czerwca tego roku i po tyg biegania w zwyklym obuwiu po prostu bolaly mnie kolana i stwierdzilam ze czas na pierwsza inwestycje:) - BUTY! Mieszkam w Irl i tutaj w sklepie zanim wybrałam marke mialam zrobione testy na biezni i przymierzylam chyba 3 pary butow ale gdy tylko wlozylam te Nike po prostu wiedzialam ze sa dla mnie! Mojemu mezowi najbardziej spodoalo sie w nich to ze maja gadzecik ktory polaczy sie z naszym ipodem i bedzie mi rejestrowal wszystkie informacje o moim biegu:))) W sumie to akurat bylo mi oboejtne ale jak po tyg przyszedł chip do butow i wyprobowalam sobie ipodzika podczas biegu to stwierdzialam ze bylo warto;))) Oczywiscie najbardziej mnie ciekawi ile km przebieglam i ile kalorii spalilam;))) Z perspetywy czasu uwazam ze jest to fajne urozmaicenie biegania;) Podsumowujac ja polecam te Nike nawet bez chipa! świetna amortyzacja szczegolnie jak ktos biega po asfalcie i chodnikach a nie w lesie;)
bulbon
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

hej kelpie:)
Ja też biegam w aciscach 1130 i jestem z nich bardzo zadowolona, mam nadzieję że będą ci dobrze służyły!
marasbone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja polecam New Balance http://www.tanisport.pl/newbalance/MR12 ... oduct.aspx , nie są najtańsze, ale to gwarancja jakości na parę lat. Ten model świetnie amortyzuje stopę, nadają się do ostrych interwałów i biegania po krzywych nowohuckich chodnikach. Do tego bardzo dobrze przepuszczają powietrze .
malalady32
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja kupiłam ostatnio buty Reebok Zigtech. Nowość :) biega się w nich rewelacyjnie, zygzakowa podeszwa jest super lekka i giętka. Moim zdaniem najlepsze buty do biegania!
Dawid...
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Oooo .... Powiedz czy naprawde czuć znaczącą róznice ?? :bum: kurcze ile dałaś ????

Czy zabawa polega tylko na tym ze podeszwa zmniejsza wstrząsy ?

Ps. A czy dla Pań przypadkiem dedykowane nie sa te z wypukłą piętom i sródstopiem? ( te co to kształtują posladki i cos tam xD )
* Tak wiem wiem MASZ PRAWO KUPYWAC CO CI SIE PODOBA XD
** NIE JEST CI TO POTRZEBNE
Ezri
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:19
Życiówka w maratonie: 04:04:57

Nieprzeczytany post

Dawid... pisze:Oooo .... Powiedz czy naprawde czuć znaczącą róznice ?? :bum: kurcze ile dałaś ????

Czy zabawa polega tylko na tym ze podeszwa zmniejsza wstrząsy ?

Ps. A czy dla Pań przypadkiem dedykowane nie sa te z wypukłą piętom i sródstopiem? ( te co to kształtują posladki i cos tam xD )
* Tak wiem wiem MASZ PRAWO KUPYWAC CO CI SIE PODOBA XD
** NIE JEST CI TO POTRZEBNE
To zdaje się nie jest dobry pomysł - chyba, że biega się maks. 5 km na raz. Inaczej łatwo o kontuzję.
Biegam w Asicsach gel kayano 16 (polecam pronatorom)- chwalę sobie, choc amortyzacja już zaczyna siadac...
Obrazek
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

ja mam Broocs i Soucony, z obu jestem bardzo zadowolona. Buty kupujemy tylko w sklepie z analiza Video, gdzie biega sie na biezni i kamera nagrywa jak stopa reaguja na but. Moj maz w zeszlym roku zachorowal na lekkie buty chyba asiks, mialy byc na zawody. Kupil je sobie bez mierzenia w sieci i nawet pobiegal troche. W marcu bylismy na takim seminarium na temat techniki biegania i tam byla robiona m.in analiza video. Wzial ze soba te buty kupione w slepo i wyszlo, ze stopa tak mu chodzi na boki w tym bucie, ze o malo ich sobie nie polamal. Lepiej wyszlo jak biegal bez butow. Od tej pory juz nie kupimy butow bez analizy video.
Choc mam chrapke na zwykle buty z Lidla bo... sa czarne (a bede biegac po blotku i moje sliczne biale beda znow bleee) i tanie i maja dobry profil. Buty bylyby talko na zawody w terenie, wiec noga by chyba zniosla te kilka km. No sama nie wiem. Zobacze w czwartek czy bedzie jeszcze moj rozmiar i jak beda lezec na nodze.
Ezri
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:19
Życiówka w maratonie: 04:04:57

Nieprzeczytany post

Tak, ja swoje też wybierałam z analizą wideo. Jeżeli tylko jest w waszych miastach dostęp do takiej analizy, to polecam.
Obrazek
ODPOWIEDZ