Na cholerę mi to ????
Moderator: beata
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 58:30
a wracając do wątku
mam co chciałam
za chwilę dowiem się na cholerę mi to
wczoraj dowiedziałam się, że to moje pobolewanie w nodze to ostre przeciążeniowe zapalenie ścięgien przystrzałkowych (o ile dobrze zapamiętałam)
mam zapomnieć o bieganiu na trzy tygodnie -
(maratony w ogóle powinnam sobie wybić z głowy)
no i doła mam, tabletki biorę, maścią smaruję a od poniedziałku zaczynam ultradźwieki, laser i krioterapię - dwa tygodnie - niby do maratonu powinno być ok - ale biec maraton zaraz po kontuzji to też chyba mądre by nie było
no i teraz wiem na cholerę mi to ... bo jak nie mogę biegać to mi się ryczeć chce - i już mi nie zależy na wyniku już mnie nie fRustruje że szuram i sapię ja chcę sobie posapać te 42 km.
mam co chciałam
za chwilę dowiem się na cholerę mi to
wczoraj dowiedziałam się, że to moje pobolewanie w nodze to ostre przeciążeniowe zapalenie ścięgien przystrzałkowych (o ile dobrze zapamiętałam)
mam zapomnieć o bieganiu na trzy tygodnie -
(maratony w ogóle powinnam sobie wybić z głowy)
no i doła mam, tabletki biorę, maścią smaruję a od poniedziałku zaczynam ultradźwieki, laser i krioterapię - dwa tygodnie - niby do maratonu powinno być ok - ale biec maraton zaraz po kontuzji to też chyba mądre by nie było
no i teraz wiem na cholerę mi to ... bo jak nie mogę biegać to mi się ryczeć chce - i już mi nie zależy na wyniku już mnie nie fRustruje że szuram i sapię ja chcę sobie posapać te 42 km.
- dont_ask
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1:01:00
- Życiówka w maratonie: brak
Wiesz Joaśka, ja zasadniczo jestem niewierząca, ale jest takie jedno powiedzonko, które wydaje mi się bardzo trafne:
"Jak chcesz rozśmieszyć Pana Boga, to opowiedz mu o swoich planach".
Dlatego zalecam wszystkim nie planować zbyt sjerjożnie, nie nastawiać się na 100%, zawsze zostawiać sobie margines. To zaoszczędzi rozczarowań i frustracji.
Joanno, jak pobiegniesz ten maraton, to bardzo dobrze! A jak go nie pobiegniesz, to też bardzo dobrze. Nie masz 100 lat, jeszcze wiele maratonów i orgazmów przed Tobą!!
Wiem, że włożyłaś w to wiele pracy i masz ważne powody by wystartować. Ale tak naprawdę, to ta praca liczy się najbardziej.
A swoją kontuzję potraktuj jak okazję do porozczulania się nad sobą, niech się rodzina Tobą pozajmuje, podopieszcza Cię i takie tam. A może jak stan zapalny przejdzie, to polecisz na świeżaka, wypoczęta i będzie super? Kto wie...
Dlatego zalecam wszystkim nie planować zbyt sjerjożnie, nie nastawiać się na 100%, zawsze zostawiać sobie margines. To zaoszczędzi rozczarowań i frustracji.
Joanno, jak pobiegniesz ten maraton, to bardzo dobrze! A jak go nie pobiegniesz, to też bardzo dobrze. Nie masz 100 lat, jeszcze wiele maratonów i orgazmów przed Tobą!!
Wiem, że włożyłaś w to wiele pracy i masz ważne powody by wystartować. Ale tak naprawdę, to ta praca liczy się najbardziej.
A swoją kontuzję potraktuj jak okazję do porozczulania się nad sobą, niech się rodzina Tobą pozajmuje, podopieszcza Cię i takie tam. A może jak stan zapalny przejdzie, to polecisz na świeżaka, wypoczęta i będzie super? Kto wie...
- Asiula
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45:37
dont_ask pisze:Wiesz Joaśka, ja zasadniczo jestem niewierząca, ale jest takie jedno powiedzonko, które wydaje mi się bardzo trafne:
Jakie to mądre, czemu ja wcześniej na to nie wpadłam...
Joasiu... nie jesteś sama, tyle, ze ja dorobiłam się kontuzji przed pierwszą połowka, która miałam biec za ponad 2 tyg
Ale faktycznie jak mowi dont_ask... odpoczniej i będziesz fruwać jak nowo narodzona Trzymam kciuki za Ciebie i poddwaja się... chociaż Ty
-
- Zaprawiony W Bojach
Śmiesznie to teraz wygląda
widać mój mózg wysyłał mi sygnał wcześniej - no ten mój kryzys - fRustracja jakby organizm dawał znać zwolnij daruj sobie po co ci to
trzeba było głowy słuchać
no nic zobaczymy jakie efekty przyniesie rehabilitacja - idąc za radą nie planuję ... uda się to pobiegnę nie uda się to nie pobiegnę w końcu nie zarabiam na bieganiu
to pewnie i dobrze bo kiepsko by mi się żyło z takimi wynikami
widać mój mózg wysyłał mi sygnał wcześniej - no ten mój kryzys - fRustracja jakby organizm dawał znać zwolnij daruj sobie po co ci to
trzeba było głowy słuchać
no nic zobaczymy jakie efekty przyniesie rehabilitacja - idąc za radą nie planuję ... uda się to pobiegnę nie uda się to nie pobiegnę w końcu nie zarabiam na bieganiu
- scieslik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
joanna1012 jak ja cię rozumiem. Jestem w podobnej sytuacji, tylko u mnie inna część ciała niedomaga. Rehabilituje się falą uderzeniową i ćwiczeniami i jeszcze przyszły tydzień nie biegam (z cierpliwością traktuję ten czas jako roztrenowanie), ale jak po tym czasie okaże się, że dalej boli to nie wiem co dalej
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
Ja też głowy nie posłuchałam i mam za swoje. Tydzień z głowy, drugi w kolejce.joanna1012 pisze: trzeba było głowy słuchać
I właśnie, na cholerę mi to? Nie dość, że powoduje kontuzje, zadaje bólu to i tak już siedzę jak na szpilkach, żeby już móc wyjść i poszurać
Joanna, wszystkie kontuzjowane chuchają i dmuchają teraz na Ciebie
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
- Asiula
- Zaprawiony W Bojach
scieslik pisze:Angua ty też kontuzjowana? To chyba zaraźliwe
Ja tez, ja tez! Piętusie uszkodziłam...
-
- Zaprawiony W Bojach
no to ja się pytamAsiula pisze:Ja tez, ja tez! Piętusie uszkodziłam...
NA CHOLERĘ NAM TO ?????
- Asiula
- Zaprawiony W Bojach
joanna1012 pisze:no to ja się pytamAsiula pisze:Ja tez, ja tez! Piętusie uszkodziłam...
NA CHOLERĘ NAM TO ?????
... żeby dowiedzieć się, że istnieje coś takiego jak rozścięgno podeszwowe i... czekać na chwilę kiedy znów będziemy mogły ubrać adidaski i potasiać przed siebie...
...by mąż ze mną potrafił wytrzymać to całe nudne życie
-
- Zaprawiony W Bojach
WowAsiula pisze:rozścięgno podeszwowe
-
- Zaprawiony W Bojach
czy mi się wydawało, że bieganie ma pozwolić dłużej cieszyć się młodością i zdrowiem
a z tego co czytam to tu jakieś stetryczałe towarzystwo
pewnie PRAWDZIWE biegaczki na forum nie siedzą tylko trenują
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
Od razu stetryczałe troszkę nadwyrężone, ot co trochę masaży i okładów i będziemy śmigać, aż miłojoanna1012 pisze:czy mi się wydawało, że bieganie ma pozwolić dłużej cieszyć się młodością i zdrowiem
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."