Bielizna do biegania

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
_kinga_
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jeśli szukasz stanika do biegania, to wydaje mi się, że powinien być jak najbardziej zabudowany i mieć solidne zapięcie. Zwróć uwagę na poziom podtrzymania podawany przez producenta. Ten mniej zabudowany ma level 3, a do biegania to może być za mało. Także, jeśli koniecznie z tych dwóch, to ten http://www.jjbsports.com/shock-absorber ... oduct/3402

Ja osobiście używam takiego http://allegro.pl/item1038977549_shock_ ... metki.html
Na allegro znajdziesz niższe ceny, tą aukcję wkleiłam, bo jest zdjęcie z tyłu tego modelu. Ma support level 4 i fajne podwójne zapięcie z tyłu. Jest też seria Run, ale takich jeszcze nie próbowałam. Może też warto obejrzeć. Ten mój ma przeznaczenie bardziej ogólne, do różnych sportów.
New Balance but biegowy
olena
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Gdzie w Polsce można kupić biustonosze shock absorber?
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W pełnej rozmiarówce w niektórych sklepach z tej listy. Przy opisie każdego sklepu jest wymienione jakie marki sprzedaje.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

upaly wrocily, wrocil tez problem z biustonoszem ktory obciera mnie pod biustem. czytalam ze to czeste i ze trzeba sie pozaklejac (tak jak mezczyzni zaklejaja sutki). juz kiedys probowalam ale plaster sie rolowal i nie bylo zadnego pozytywnego rezultatu. moze jakies rady? (jak byscie znalazly jakies zdjecie w sieci to tez bedzie mile widziane :) )
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A która dokładnie część Cię obciera? Biustonosz z fiszbinami czy bez?
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

obciera mnie sam dol biustonosza (okolice mostka) w miejscu gdzie idzie gumka :/ typ biustonosza to bokserka wiec wlasciwie innych mozliwosci obcierania poki co nie doswiadczylam :)
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może obwód stanika jest za luźny i obciera Cię, bo przesuwa się po ciele? Masz normalne zapięcie "stanikowe" czy to top wciągany przez głowę? Jeśli to pierwsza wersja, to mogłabyś sprawdzić, czy zapięcie ciaśniej coś zmienia. Moje staniki do biegania są bardzo ściśle dopasowane, dawno nie biegałam już w takim codziennym, mniej pancernym i luźniejszym, więc nie pamiętam, co było najbardziej niewygodne. :oczko:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to taka bokserka zakladana przez glowe wiec zadnych zapiec nie ma. fakt troche wyszczuplalam ale rok temu w upaly tez mnie tam obcieralo. odnosze wrazenie ze dzieje tak sie tylko wtedy kiedy temperatury sa wyzsze i bardziej sie poce :/ myslalam ze to dosc czeste zjawisko a wyglada na to ze poki co ja chyba tylko mam ten problem
Awatar użytkownika
Ulaa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

U mnie to samo, obtarcia mam w tym samym miejscu o którym mówisz. Nosze dobre biegowe staniki i niestety przy każdym jest ten sam problem. Widać taka już nasza uroda:) Ja naklejam sobie szeroki plaster bez opatrunku i jest ok.
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dla statystyk - mnie też w tym miejscu obciera (każdy model jaki mam). Tyle, że niezależnie od temperatury, za to zależnie od dystansu.
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja noszę Shockabsorbera, jest naprawdę obcisły i mało elastyczny, przez co mam często problem z zapinaniem (trzeba się nieźle powyginać ;) ). Ale dzięki temu nic mnie nie obciera, wszystko jest na miejscu i nic się nie "majta". Bokserki wkładane przez głowę jakoś nie kojarzą mi się z odpowiednim utrzymaniem wszystkiego na miejscu, nawet przy małym biuście... Prawdopodobnie ten artykuł był już tutaj linkowany pińcet razy, ale zalinkuję po raz pińcet pierwszy: http://stanikomania.blox.pl/2010/02/Akt ... aniku.html Polecam też przeczytanie artykułów zalinkowanych na dole.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie, nie ma to jak w Shocku. :oczko: Mam dwa, jeden level 4 do biegania i drugi mniej pancerny na fitness. Ten do biegania jest przewygodny mimo że ścisły (obwód 60). Ten fitnessowy trzyma słabiej, obwód luźniejszy (obwód 65 i ogólnie sam model luźniejszy). Zajęcia nie trwają na tyle długo, by mnie porządnie obtarł, ale jak dziś specjalnie obserwowałam, niewygodnie zaczyna się robić właśnie w miejscu, które opisujecie.

Jeśli więc obcieranie jest niezależne od modelu, może warto sprawdzić inny rozmiar. :oczko:
Awatar użytkownika
Ulaa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja też biegam w Shocku, a rozmiar dopasowany mam przez specjalistki ze sklepu MamBra. I naprawdę w tym rozmiarze czuję się bardzo dobrze, nie wyobrażam sobie trochę ciaśniejszego a tym bardziej luźniejszego. Poza tym mam tak przy wszystkich modelach staników w których biegam. Przyzwyczaiłam się już do tego, przyklejam plaster i biegnę. I tak jak ktoś już wcześniej wspomniał obtarcia zaczynają się przy dłuższych wybieganiach tak powyżej 10km. Myślę, że to kwestia budowy ciała, pocenia się? A może jestem jakaś krzywa?:) Nieważne z tym da się biegać, oby nie mieć innych kontuzji!
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak najbardziej wierzę, że nawet dobrze dobrany rozmiar nie jest lekiem na całe zło :oczko: , ale dla mnie stanik w dobrym rozmiarze był tak wielką zmianą na plus w kwestii komfortu, że agituję gdzie się da. :hej: Rzeczywiście kwestia może być w budowie ciała (mniej lub bardziej wypukły mostek), pocenie też sprzyja wszelkim obtarciom. Może też przy dłuższym biegu zaczynamy się np. w pewnym momencie jakoś bardziej garbić? To już takie luźne gdybanie. Wiem na własnym przykładzie, że nawet niewielka zmiana w pozycji ciała może mieć spory wpływ. Mam czasem kłopoty z bólami stopy w wyniku ucisku nerwu, gdy odpowiednio przyspieszę coś się zmienia w mojej postawie i ból znika.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dziekuje za rade z tym plastrem. ostatnio wyprobowalam i musze przyznac ze problem jakby reka ktos odjal :) teraz musze tylko opracowac jakis dobry sposob na szybkie pozbycie sie tego klajstra po treningu - kwadrans na zdejmowanie to jednak troche dlugo :hahaha:
u mnie jestem niemal przekonana ze to kwestia wysokich temperatur :)
ODPOWIEDZ