ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ASK witaj, jestem z Wrocławia i już tam nie mieszkam, kocham Wrocław. Biegaczy widuję na pęczki i jest masa pięknych miejsc do biegania.

Asiula też poszukam w empkiu tego numeru, żeby Ci obejrzeć. Szkoda, że potraktowali Cię tak przedmiotowo.

cava nie widziałam jeszcze koszulki z wbudowanym stanikiem, która by na mnie pasowała. Mam bardzo wąski obwód i miseczkę D, więc szanse na znalezienie czegoś takiego nikłe. Nie sądzę, żeby takie cudo było w stanie równie dobrze unieruchomić biust jak SA, ale może...

Jestem wyznawczynią SA i na razie nie widzę dla niego konkurencji. Podobno panache sport mniej spłaszcza biust. Może kiedyś zmierzę, jak trafię na swój rozmiar.

papillon gratuluję nowego konika - chyba, że urodziło się więcej?

Ma_tika myślałam właśnie dziś rano o ściance, ale moje dziecko stanowczo nie chce chodzić na poranne zajęcia w świetlicy:-(

Biegałam dziś mimo niesprzyjających warunków. Oby jutro i w niedzielę było lepiej, bo wiatr mnie zwieje:-(
PKO
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Cześć, dzięki za miłe powitanie.
Ja raczej dzisiaj nie zdecyduje się na bieganie na dworze, strasznie wieje. Zrobię sobie wieczorny trening na bieżni.
za to dziś, wspólnie z mężem zdecydowaliśmy, że budujemy sobie domek z bali w Lasówce, koło Zieleńca. jak się uda, to będziemy już tam jeździli za rok. Ale tam są trasy biegowe :hej:
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

77 kucyków jak ktoś chce zobaczyć czym się zajmuję kiedy nie biegam to proszę http://seahorseslife.blogspot.com/2012/ ... ynamy.html
Odzyskujemy morskie gatunki koni morskich które są na wymarciu.

Byłam w biegosferze odradzali mi nike free run, namawiali do asics volt 33. Ale jak to ja, jak Pan wyjął z pudła zawyłam że czemu czarne buuu.
No ale wygodne były przymierzałam dużo i te były naj.

Na nike narzekał sam ma i mi pokazywał, powiedział, że szybko się wybijają jego przeżyły 600 km i ledwo nadają się do spacerowania po sklepie. Polecił posiadać różne obuwie jeżeli ktoś ma zamiar biegać przez życie. Konkretnie wspominał o liczbie 3 - 4 zupełnie różne buty pozwolą na rozwój wielu partii mięśniowych uelastycznienie ścięgien etc.

O nike powiedział, że wytrawni biegacze jak im proponował dawali do zrozumienia że to marka dla laików, w sensie bo ładny ma kolor, dużo reklam i nic poza tym.

Jeżeli dorwę nike w dobrej cenie to chyba przy nich pozostanę mimo wszystko :ble: co ja poradzę, że są ładne...
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Otiku
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Papillon już myślałam, że Ty weterynarz jesteś :hahaha: .

Nie miałam nigdy koszulki z wbudowanym stanikiem, bo to chyba tylko na małe miseczki robią, przy moim G to słabo to widzę. Czasami chciałabym mieć mały biust i sterczący.

Papillon co do uszkodzeń i obwisłego biustu to racja ale wydaje mi się, że niektóre matka natura łaskawiej potraktowała i przy dużym biuście mają jędrne i kształtne a takie jak ja to bez stanika się pokazać nie mogą, w bluzce oczywiście. Pewnie mój biust mści się za źle dobrane staniki. Czytałam, że powinno spać się w staniku jak ma się duży biust, co o tym myślisz?

Katekate ja tam myślę, że okulistka się pomyliła, bo wcześniej nic nie miałam a raczej chodzę regularnie na wizyty kontrolne. To tak jak z dentystkami, miałam w swoim życiu dwie naciągaczki u których na przeglądzie wychodziło mi mnóstwo dziur a jak poszłam do innych to nie miałam nic. W młodości moja mama nie jedną trzynastkę i nagrodę straciła na zęby moje i mojego brata u takiej dentystki naciągaczki i jeszcze my mamy przez to dużo plomb.
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Otiku, ja Ci powiem, że może geny są dla niektórych łaskawsze ja takich nie znam! Nie wiem te czy źle dobrane staniki się mszczą pewnie poniekąd, ale rozmawiałam z chirurgiem plastycznym w zasadzie z dwoma i powiedział, że widział wiele i grawitacja zawsze działa tak samo :hej:
Ja posiadam obecnie miskę G/H i mam 2 bluzki z wbudowanym stanikiem, jednak nie z takim na haftki a ze stałym jeśli można to tak nazwać. Mi się sprawdzają, jedną mama z H&M, a drugą z bliżej nieznanej mi firmy zakupioną w TK maxx...

O spaniu w staniku nie słyszałam, nikt mi o tym nie mówiła a byłam u lekarzy w związku z chęcią pomniejszenia operacyjnego piersi. To jest mój odwieczny problem niestety głównie w głowie.
Nie wiem czy spanie w staniku na stare lata pomogłoby coś moim skarpetom z piachem... ?
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ania102 pisze:Ma_tika myślałam właśnie dziś rano o ściance, ale moje dziecko stanowczo nie chce chodzić na poranne zajęcia w świetlicy:-(
moze kiedyś nam sie uda :) odnowiłam kontakty wspinaczkowe i umówilam sie jutro na nową scianę gdzieś na Annopolu. nie spodziewam sie super formy wspinaczkowej, ale przynajmniej trochę rozruszam inne mięśnie.
Obrazek
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK, to ja tez witam :)

Mam dziś w planach 5 km, wiele okropnie, nie pada, ale po niebie suną czarne chmury, więc wszystko się może zdarzyć.
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pytanie do posiadaczek Nike czy numeracja jest ok? bo mam 38, ale w salomonie to 38 i 2/3 w asics 39, a tu wydaje mi się, że miałam 38, ale na 100% nie jestem pewna, wg wymiarów jestem pomiędzy bo są pełne 24 cm lub 25 cm a niby 38 to 24,5cm...
A chciałam je kupić zza granicy więc z opcją odsyłania krucho... może jeszcze gdzieś przymierzę...
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie patrz na numerację, tylko na długość w cm. porównaj to co masz i jest ok tzn. sprawdz ile mają cm i wez tyle samo. ja tylko tak kupuje buty biegowe. wiem, ze musi byc 25,5 cm i czasami to jest 39 a czasami 40. to jest szczegolnie wazne gdy kupujesz model meski, bo meskie z zalozenia maja inna numeracje, np. rozpoczynającą się od 40 i to 40 to wlasnie jest 25,5 cm, podczas gdy damskie 25,5 cm to nr 39 :)

jak jestes pomiedzy, to wez wiecej. 0,5 cm luzu powinno byc
Obrazek
PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

Ja mam US 5,5 czyli 38,5 i 24cm.
Jak dla mnie to bardzo duży rozmiar, bo zazwyczaj noszę 36 (szpilki, kozaki)
Sportowe 36 mam reebok easy tone, sketchersy 37 a jednak nike zdecydowanie większe.
Otiku
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Moje nike które ostatnio kupiłam mają rozmiar EUR 41 cm-26, UK-7, BR-39,5 i jeszcze 8. Tylko, że to model dual fusion forever.
Papillon grawitacja mówisz, to u mnie bardzo dobrze działa ta grawitacja i pod biustem jak stoję to mogę już cały piórnik schować i nie wypadnie, bo kiedyś to kredka tylko się mieściła.
Iseul
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dziewczyny, z tego, co wiem, koszulka z wbudowanym prawdziwym stanikiem sportowym, to jest tylko jedna, o taka:
http://www.figleaves.com/uk/product/PA- ... lour=Pinks

@ania102 - koszulka jak najbardziej jest w waskich obwodach, zaczynaja sie od 28. To jest ta sama konstrukcja, co PS. PS (i stanik, i koszulka) rzeczywiscie mniej splaszczaja, ale tez efekt w wiekszosci przypadkow jest wyraznie gorszy niz w SA Run (ale sprobowac warto, bo niektorym pasuje rownei dobrze).

W ogole niektore rozmiary PS (stanika, nie koszulki) sa wlasnie w promocji na amazonie brytyjskim za niecale 11 funtow (!!!).
O tu: http://www.amazon.co.uk/Panache-Sports- ... ache+sport

@ Cava, koszulki z takimi "topikami" (nie wiem, jak to nazwac), no tego, rzeczywiscie jest pelno, szczerze mowiac nie przyszlo mi do glowy w tym biegac ani w ogole cwiczyc, raczej uzywam ich do remontow czy innych tego rodzajow aktywnosci, do ktorych mi koronkowej czy bardziej wymyslnej bielizny szkoda. Wiele dziewczyn kupuje toto do spania.

@ Otiku - dobra, dobrana bielizna + spanie w staniku, jak najbardziej pomoga;

@ Papillon, piekne te Twoje koniki, przecudne po prostu :taktak:
Nike Free 5 tez mam - ale patrz na dlugosc wkladki, porownaj z innymi butami, ktore masz. Ja czesciej buty sportowe kupuje meskie bo mam szeroka stope i nauczylam sie w ogole nie przejmowac numeracja (bo ona w kazdej firmie inaczej wypada, a meska i damska dodatkowo tez) tylko wlasnie patzrec na wkladke. Nie jestem jakas wielka biegaczka, ale imho na bieznie to one sa bardzo fajne.
Iseul
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Rany, sorry, wkleilam jakies niedzialajace linki, sprobuje jeszcze raz:

http://www.amazon.co.uk/Panache-Sports- ... ache+sport

http://www.figleaves.com/uk/product/PA- ... lour=Pinks
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dobra, odczytalam co mam na swoich nike'ach free run:
US 8, UK 5,5, EUR 39, cm 25
powinny być 0,5 cm wieksze, mialabym wiekszy komfort.
a poza tym to zgadzam sie z tym, co pisze PaulinaJ odnosnie numeracji nike. normalne buty kupuję 38, czasami 37, zaleznie od firmy. a nike jak widac - 39, a lunarspidery mam nawet 40 (bo to meski model).
dlatego trzeba opierac sie na dlugosci w cm
Obrazek
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Też myślałam, że wystarczy znać długość wkładki, ale ostatnio mierzyłam buty, które teoretycznie miały wkładkę 25cm - tak było na pudełku, a były za duże, za szerokie i noga mi w nich pływała. A biegam w butach z wkładką 25,5 cm.

papillon podobają mi się buty asisc volt33 Mąż ma takie i dokładnie się im przyjrzałam. Poluję na mój rozmiar w outlecie. Były już, ale różowe, w odcieniu tak ostrym, że nie zdecydowałam się na nie.

Iseuel dzięki za wyczerpujące info. Na lato fajnie by było mieć takie cudo, chociaż 40 funtów to dla mnie cena zaporowa.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ