treningi w mroźne dni

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja doceniam możliwość biegu koło południa - wówczas te mrozy nie są tak uciążliwe
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Dorotka Gonitwa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzisiaj na BBL o 9.30 biegaliśmy crossy i ćwiczyliśmy na poznańskiej Malcie przy -13. Nie było najmniejszego problemu.
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

Po tygodniowej przerwie udało mi się przemóc mrozową niemoc, 2 x po 30 minut: raz koło południa, raz koło 15. To fakt, że dużo daje bieg w ciagu dnia, jak slońce ciut ogrzeje powietrze - po 15 minutach zaczynam odczuwać coś w rodzaju przyjemności :bum:
Nie jestem w stanie wytrzymać dłuzej, irytują parujące okulary, leci mi z nosa jak z kranu, za to zamiana cienkich legginsów na cieplejsze kalesonki pod biegowe spodnie + dłuugi soflshel załatwiły sprawę przemarzającego tyłka.... Podobno jeszcze tydzień mrozów - no nie mogę się doczekać!! :spoko:
atalanta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

u nas dzisiaj teoretycznie -19; praktycznie najcieplej -15
dla mnie nadal za zimno.
Ale poszłam sobie na tą bieżnię i dokonałam indywidualnego cudu. Z książką na uszach (:D) przebiegłam 15 km.
Wciągnęłam się i przebiegłabym jeszcze 5 km ale siłownię zamknęli :bum:

tempo zdecydowanie wolniejsze niż na wolności ale nie było tak źle.
dzięki B&B za inspirację - bez audiobooka nie dałabym rady
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A bardzo proszę.
Ja dzisiaj 30, w tym od 14. km z radiem na uszach (bo wczesniej z małżonkiem).
Jakoś Trójka mnie ostatnio biegowo inspiruje.

Dzisiaj już biegałam w wersji: góra x3 (koszulka bielizniana, bluza ocieplana Termax, bluza starego dresu Tchibo), dółx2 (ocieplane legginsy + spodnie dresowe).
bianka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Oj babki jestescie super!! szkoda ze nie spotykam Was na moich sciezkach biegowych.. pobiegac kiedys w takim towarzystwie to by bylo COS! :)

Ja na czas przeziebienia przenioslam sie do fitness clubu i biegam "na chomika" czyli na biezni. Moj pierwszy raz, wrazenia bezcenne: cholerna maszyna, za kazdym moim dotknieciem ekranu zeby zmienic predkosc i interwal porzadny zrobic, kopala mnie pradem! :niewiem: Ok, pomyslam, nie bede szalec i potruchtam. Ale! Maksymalny czas biegu jaki mozna ustawic to 60 min! spec trenerzy sie glowili jak przestawic i sie nie udalo, po godzinie koniec, trzeba zaczynac od poczatku!! Podobno nikt nie biega dluzej i po co wogole biegac wiecej, 60 min jakos wszystkim wystarcza, wiec czemu ja wydziwiam... patrzyli krzywo. A to "podobno" najlepszy klub w szczecinie??!!
Po przebiegnieciu 1,5 godziny, zaliczeniu dwoch upadkow, zeszlam z biezni jak pijana, cala wibrujaca i totalnie glucha, bo muzyka chyba w tym klubie jest tak nastawiona zeby caly Szczecin slyszal... a ja przez pare minut po nie slyszalam za to wcale. Lza w oku sie zakrecila na sama mysl o wietrze we wlosach, blocie pod butami, moich nieudolnych probach wydmuchania nosa "po kolarsku" (co zawsze konczy sie upapraniem :hahaha: ), ptaszkach, deszczu, nawet mi brakuje tych bardzo wyszukanych komentarzy od moich znajomych zuli w parku!! ech.. byle juz wyzdrowiec...

pozdrawiam wszystkich ktorzy dzielnie znosza trudy biegu "na chomika"... duzy szacun bo zawsze myslalam ze wyczynem jest biegac na dworze, ale okazalo sie ze bieznia, to dopiero wyzwanie! odliczam godziny do wyjscia na dwor..
DariaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bianka, zdrowka zycze, zebys mogla na trase wyruszyc. Na biezni wytrzymuje 30 min, a to nie daje mi wiele satysfakcji, wiec z biezni moge sie przeniesc na rower, albo orbitreka albo inny step master jak juz musze.
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
atalanta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

bianka - biegac "na chomika" :hahaha: dobre

na szczęście już od kilku dni mrozy zelżały i znowu, jak dla mnie, pogoda boska na bieganie w terenie.
marzy mi się żeby jeszcze jakiś śnieg popadał
i żeby doba miała trochę więcej niż tylko 24 godziny :)

pozdrawiam
Lenka_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A co myślicie o rozpoczęciu przygody z bieganiem właśnie teraz?
Nigdy nie biegałam i postanowiłam zacząć, zastanawiam się tylko czy nie lepiej poczekać aż się ociepli.
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A skąd u koleżanki nagle taki (mam nadzieję nie słomiany) zapał?
Lenka_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A no stąd, że kiedyś zaczęłam troszkę biegać ( 3x w tygodniu przez 1,5 miesiąca po 30-40min.) , niestety skręcenie kolana uniemożliwiło i zniechęciło obrane wcześniej zamiary :/. Minęło trochę czasu więc chciałabym sprawdzić czy dam radę. Tylko trochę zimno, fakt chodzę dużo pieszo ale to nie to samo co biegać.
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie bój się zimna, im szybciej będziesz się ruszać tym będzie ci cieplej :hejhej:
Obrazek
bianka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wiosna powialo... :) tylko -5C a mam wrazenie ze upal!!
Awatar użytkownika
Anja.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1'02'46

Nieprzeczytany post

NARESZCIE!!

Milion razy wolę deszcz i zero stopni niż słońce i minus 20!!!!!

W sobotę na rozgrzewkę "bieg po auto" (które zostało w piątek w centrum z powodu pójścia na parę piątkowych piwek :)
A w niedzielę już normalnie - 11 km po lesie w padającym deszczu ze śniegiem - od razu mi lepiej jak mam jakieś zakwasy po tak długiej przerwie :) odżyła nadzieja - zwiększając sobie dystans co niedziela o 3 km zdażę wydłużyc do dystansu półmaratonu, do tego powrót do wieczornych 4-5km co drugi dzień (trucht + interwały) i 25 marca doczołgam się do mety jakoś :)

Lenka_ - próbuj :) co będziesz czekać do kwietnia - bez sensu :))
Awatar użytkownika
scieslik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ech, przy tych warunkach mój bieg raczej przypomina jazdę figurowa na lodzie niż cokolwiek innego :ojoj:
Obrazek
ODPOWIEDZ