jakie buty do biegania?

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

bella
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jelen pisze:
chyba, że jest się wysoką kobietą z proporcjonalnie dużą stopą, to niestety wybór ogranicza się do męskich rozmiarów :|
Ale męskie buty wcale nie musza być brzydkie :hej:
Popatrz np. na te NB. Czy one są nieładne? No chyba nie. Nawet bym nie pomyślała, że to męskie buty są :hejhej:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
trinity
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

bella pisze:
jelen pisze:
chyba, że jest się wysoką kobietą z proporcjonalnie dużą stopą, to niestety wybór ogranicza się do męskich rozmiarów :|
Ale męskie buty wcale nie musza być brzydkie :hej:
Popatrz np. na te NB. Czy one są nieładne? No chyba nie. Nawet bym nie pomyślała, że to męskie buty są :hejhej:
No niestety 'ładność' to rzecz gustu, a zgodnie z moim gustem te NB są nieładne, takie bure jakieś i wyglądają jak podróbki adidasów ze stadionu.
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o buty do biegania, to za bardzo się wyglądem nie przejmuję. I tak zaraz będą całe w błocie, byle wygodne były. Jak usłyszałam w decathlonie jak pani grobowym głosem oznajmia mi : "pani buty zostały zniszczone" Okazało się, że są zalane kawą, a dokładniej jeden but i mogą je sprzedać za pół ceny z ceny już obniżonej, czyli 99zł za Asics Stratus 2, wcale się nie zmartwiłam. :hahaha: Wystarczyło namoczyć w ciepłej wodzie-bez prania i kawa sama zeszła, a jakby nie zeszła też bym się nie martwiła, bo po pierwszym treningu i tak nie byłoby widać różnicy. A tak w ogóle są niezłe wyprzedaże w decathlonie, czego nie widać w internecie.
jmostowska
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tak, wyglądem nie ma co sie przejmować. Kupiłam buty New Balance i były brzydkie (żółte odblaskowe), ale wygodne i ludzka cena. Po paru tygodniach juz były brązowawe ;)
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziewczyny, a gdzie kupujecie buty do biegania?
Zraziłam się do Decathlonu, po kontuzji spowodowanej złymi butami. W krakowskich sklepach firmowych "New Balance" nie mają żadnego wyboru. W innych sklepach jest jeszcze gorzej :(.

Myślałam o kupnie butów w sieci, ale bez przymiarki, trochę się boję.

Muszę kupić nowe buty i zaczyna mnie to stresować.
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sieć handlowa nie jest odpowiedzialna za zły dobór butów, tylko niekompetentny sprzedawca wciskający jak popadnie. Jeśli szukasz jakiś butów w tej chwili to przejdź się do Intersportu - ceny promocyjne na chwilę obecną są wypas :hej:
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:Sieć handlowa nie jest odpowiedzialna za zły dobór butów, tylko niekompetentny sprzedawca wciskający jak popadnie.
Ale sieć takiego sprzedawcę zatrudnia. I na pewno nadal ten sprzedawca tam pracuje, więc znowu mi coś wciśnie. Zresztą sprzedawca był bardzo sympatyczny i sprawiał wrażenie, że wie co mówi. Dlatego mu uwierzyłam. Trudno tak każdego sprawdzać, człowiek by zwariował...

Blog treningowy

Obrazek
Midi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Alexia, a masz 100% pewności, że kontuzja została spowodowana przez źle dobrane obuwie? Jest jeszcze wiele innych czynnikow, ktore mogą na to wpływać...
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak się ma stopę z lekką supinacją a biega w butach dla pronatorów, to jest duże prawdopodobieństwo, że to buty.

Owszem zwiększyłam trochę obciążenie treningowe, ale regularnie i powoli wg planu. W nowych butach przebiegłam 184 km.

Rozciągam się zawsze bardzo dokładnie, bo bardzo to lubię.

Znalazłam już sklep z dużym wyborem butów. I nawet sobie kupiłam jakieś. Teraz muszę dokładnie poczytać, czy się nadadzą. A może któraś z was wie coś na temat Nike Zoom Start?

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Alexia pisze:
Rozciągam się zawsze bardzo dokładnie, bo bardzo to lubię.

Znalazłam już sklep z dużym wyborem butów. I nawet sobie kupiłam jakieś. Teraz muszę dokładnie poczytać, czy się nadadzą. A może któraś z was wie coś na temat Nike Zoom Start?
Co to za sklep?

Czytałam, ze mają otworzyć nowy sklep dla biegaczy przy błoniach, a raczej przy hotelu Cracovia ale to w połowie stycznia. Ja swoje buty kupiłam w Intersporcie w promocji (30% mniej).
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fladra pisze: Co to za sklep?
Sieć Sizeer. Mają sklepy w M1, w Galerii Krakowskiej i Kazimierz, w Realu, na Grodzkiej i Szewskiej. Nigdy tam nie wchodziłam, bo nawet mi do głowy nie przyszło, że tam mogę kupić coś do biegania.

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
Bladooka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cześć dziewczyny,
ja buty kupiłam w outlecie w Piasecznie k. Wwy - cena niezła, z butów jestem bardzo zadowolona. Są to jedne z linii adidas snova. Od zawsze mam problemy z prawym kolanem (rzepka mi ucieka :) ) a w tych butach kolano ma się dobrze i nie przypomina o swoim problemie
imagination is more important than knowledge
LadyR
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziewczyny, a kupujecie buty dedykowane kobietom (Nike WMNS albo Adidas W), czy jest Wam wszystko jedno?
Ja zauważyłam, że w butach "męskich" jest mi o wiele wygodniej. W Nike WMNS Avant+ bardzo bolą mnie zewnętrzne części stóp, podobnie w Reebok-ach z serii kobiecej.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w factory, gdzie ceny chyba kazdego zadowola obeszlam wszystkie sklepy i bylam lekko podlamana. w new balance buty tylko dla pronatorow ... w nike to samo, facet w reebok nawet nie bardzo wiedzial o czym mowa, udalo mi sie za to cos znalezc w pumie, choc watpilam by tam cos bylo. wyboru wlasciwie zadnego dlatego wyladowaly u mnie cell yalix wn's. szukam o nich info w necie i nic znalezc nie moge za wyjatkiem stron obcojezycznych tam jednak wypowiedzi jedynie ze strony producenta a nie uzytkujacych. poki co sprawiaja wrazenie wygodnych mialam nadzieje dzis je pierwszy raz na biegu wyprobowac ale snieg pada i w razie czego bylyby w stanie nie nadajacym sie do zwrotu :(
Bru
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jako, że to moj pierwszy post pragnę się przywitac :)
Do butow dedykowanych Wmns trochę się zraziłam, może moje stopy się nie rozumieją z "najkami" albo mam tak szerokie stopy, że tylko męskie buty mnie ratują. Ostatnio wymienialam buty i skusilam sie na damskie lunarglide'y efekt jest taki, że po paru kilometrach strasznie bolą mnie stopy, śródstopie nie ustępuje od dobrych paru dni, ze szpilkami mam teraz przymusowy rozwód. Wczesniej w damskich wersjach nie biegałam, może stopy muszą się jeszcze "przyzwyczaić".
ODPOWIEDZ