zanik okresu
Moderator: beata
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42.23
- Życiówka w maratonie: brak
Paulina masz rację,ręce opadają
Tu nawet nie chodzi o to ile waży dziewczyna,tylko dlaczego tyle waży?w/g mnie główny problem to postrzeganie siebie i obsesja na punkcie liczenia kalorii,zdecydowanie za mało jesz.
Moje pytanie jednak jest inne gdzie są rodzice,nie widzą co się dzieje z ich dzieckiem???
Aha i rozłożyło mnie na łopatki stwierdzenie że ręce mogłyby być szczuplejsze,a wyobrażacie sobie jej ręce?Dramat i tyle!
Tu nawet nie chodzi o to ile waży dziewczyna,tylko dlaczego tyle waży?w/g mnie główny problem to postrzeganie siebie i obsesja na punkcie liczenia kalorii,zdecydowanie za mało jesz.
Moje pytanie jednak jest inne gdzie są rodzice,nie widzą co się dzieje z ich dzieckiem???
Aha i rozłożyło mnie na łopatki stwierdzenie że ręce mogłyby być szczuplejsze,a wyobrażacie sobie jej ręce?Dramat i tyle!
Blog viewtopic.php?f=57&t=53762
Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
Komentarze viewtopic.php?f=28&t=53763
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
no rodzice zajmują sie psyche obcych ludzi , nie widząc, że ich własne dziecko ma ogromny problem, to jest bardzo częste w rodzinach lekarzy/psychologów/ terapeutów
gigi jeszcze niedawno chciała biegac maratony
gigi jeszcze niedawno chciała biegac maratony
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Kurczę, gdybym jadła tak mało, to nawet bez biegania nie miałabym siły na absolutnie nic. Nie wspominając o wypadających włosach, braku okresu czy demineralizowaniu się kości (czego normalnie się nie czuje, ale na starość wychodzi...). I sosem nie da się najeść, heloł. Zacznij się porządnie odżywiać, bo Twoje ciało nadal się rozwija i potrzebuje wszystkich składników odżywczych. Waga w tej chwili nie jest aż tak istotna, wymiana garderoby też nie. Jak sobie rozregulujesz hormony na dobre, to potem będziesz miała ogromne problemy zdrowotne i to będzie dużo gorsze niż niepasujące dżinsy czy parę kg więcej.
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
kachita obawiam się, że to dziecko skasuje zaraz konto i będzie trenowac jeszcze bardziej, i obetnie kolejne kalorie, nasze rady nic tu nie dadzą
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 54
To znaczy Mama pomaga mi, sos mi się dzisiaj zważył to go odratowała i w ogóle razem chodzimy na targ itd. Hej te 45 kg to było pod koniec diety, wtedy uznałam że jestem gotowa na wyjazd do Portugalii, tam przytyłam 1,5kg i już nie mam zamiaru chudnąć. Teraz Francja i zapewne kolejny kilogram Z rodzicami bardzo często rozmawiam, także o diecie. Zaraz wyślę Wam jakiś link do mojego zdj. , wtedy oceńcie zaraz zrobię sobie jakiś test na anoreksję, choć nie wydaje mi się żeby mi wyszło. ..
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
pierwszy objaw anoreksji to utrata miesiączki
następne to liczenie kalorii, kilogramów, obsesyjne spoglądanie w lustro
bez testów, na 'oko' widac, że masz problem ze sobą
następne to liczenie kalorii, kilogramów, obsesyjne spoglądanie w lustro
bez testów, na 'oko' widac, że masz problem ze sobą
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Wg mnie typowa anoreksja. Czy da się koleżankę odratować to chyba tylko od niej zależy.
Możemy się odwoływać do Twojego rozumu, ale boję się, że to nic nie da. Jesteś jeszcze w okresie dojrzewania i niestety niszczysz ten czas. Właśnie teraz organizm ma się rozwijać najdynamiczniej, ale przy Twojej 'diecie' nie ma na to szans.
Trzymam kciuki, abyś przejrzała na oczy i posłuchała rad dziewczyn.
Powodzenia.
Możemy się odwoływać do Twojego rozumu, ale boję się, że to nic nie da. Jesteś jeszcze w okresie dojrzewania i niestety niszczysz ten czas. Właśnie teraz organizm ma się rozwijać najdynamiczniej, ale przy Twojej 'diecie' nie ma na to szans.
Trzymam kciuki, abyś przejrzała na oczy i posłuchała rad dziewczyn.
Powodzenia.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:10
- Życiówka w maratonie: 3:36:19
Oczywiście ze to typowa anoreksja i stwierdzenia ...." zacznij jeść" nic tu nie pomogą. To zaburzenie psychiczne i trzeba to leczyć. Samemu sie nie uda bo ty nie masz świadomości choroby. A rodzice....no cóz często albo sa zapracowani albo wolą schować głowe w piasek niż stawic czoła problemowi.
Pamietaj że anorektyczki:
1. Uważają sie za grube
2. Licza każda kalorie
3.Ćwiczą zapamiętale
4. Uważają ze odżywiają sie zdrowo
4. Lubia gotować!!!!!!!!
5. Często sa wzorowymi dziećmi, dumą rodziców, wzorowymi uczennicami.
A tak na marginesie.....jak BMI wyszło ci w granicy normy???????
Poproś rodziców ze chciałabyś pójść do psychoterapeuty zeby porozmawiać pod kątem anoreksji. Z rodzicami to sie nie uda, bo na terapiach trzeba sie otworzyć.
Pamietaj że anorektyczki:
1. Uważają sie za grube
2. Licza każda kalorie
3.Ćwiczą zapamiętale
4. Uważają ze odżywiają sie zdrowo
4. Lubia gotować!!!!!!!!
5. Często sa wzorowymi dziećmi, dumą rodziców, wzorowymi uczennicami.
A tak na marginesie.....jak BMI wyszło ci w granicy normy???????
Poproś rodziców ze chciałabyś pójść do psychoterapeuty zeby porozmawiać pod kątem anoreksji. Z rodzicami to sie nie uda, bo na terapiach trzeba sie otworzyć.
- kachita
- Zaprawiony W Bojach
Rany, ile ja znałam anorektyczek, które udowadniały sobie, że wcale nie mają problemu, bo przecież chodzą do cukierni na ciastko. A że nad tym ciastkiem siedziały parę godzin i potem ćwiczyły zapamiętale, żeby te kalorie spalić, to insza inszość
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 54
http://www.g10-lublin.home.pl/index.php ... 92&lang=pl w pomarańczowej czapce, mam taki wyraz twarzy, bo metę skrócili o 500m, jak chciałam przyspieszyć to się trasa skończyła. ..
coloursofsand.blogspot.com
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-h.ak/hph ... 0291_o.jpg -pomarańczowa czapka again
później odpowiem na Wasze komentarze, nie zignorowalam ich, tylko z telefonu beznadziejnie się pisze. (W bmi uwzględniajcie wiek)
coloursofsand.blogspot.com
https://m.ak.fbcdn.net/sphotos-h.ak/hph ... 0291_o.jpg -pomarańczowa czapka again
później odpowiem na Wasze komentarze, nie zignorowalam ich, tylko z telefonu beznadziejnie się pisze. (W bmi uwzględniajcie wiek)
Ostatnio zmieniony 21 cze 2014, 21:49 przez gigi, łącznie zmieniany 1 raz.
- beata
- Ekspert/Trener
Ale czego Ty od nas oczekujesz?
Że będziemy Ciebie podziwiać?
Zgłosiłaś problem, dostałaś konkretne rady, po Twoich odpowiedziach widać, że masz problem. Jeżeli naprawdę chcesz coś zmienić, to zrób to, zmień. Zacznij jeść, przestań liczyć kalorie. Przestań siedzieć na forum, zacznij żyć realnym życiem.
Że będziemy Ciebie podziwiać?
Zgłosiłaś problem, dostałaś konkretne rady, po Twoich odpowiedziach widać, że masz problem. Jeżeli naprawdę chcesz coś zmienić, to zrób to, zmień. Zacznij jeść, przestań liczyć kalorie. Przestań siedzieć na forum, zacznij żyć realnym życiem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Jakoś strasznie naskoczyliscie na ta dziewczynę. Oczywiście ma dziewczyna problem ale z ta waga to aż tak nie przesadzajcie. Moja żona ma 161cm i 47kg wagi i zapewniam was ze nie wygląda i nie zachowuje się jak anorektyczka.Tyle ze ona je stosunkowo duzo i nie patrzy czy ma chude ręce.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2014, 22:25 przez fantom, łącznie zmieniany 1 raz.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
fantom nie jest normalne, że dziewczynie zanika okres, a ona sie głodzi-czytałeś, jak ona sie odzywia? pal licho jej wagę
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
pomóc jej moga tylko i wyłacznie rodzice