ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

katekate pisze:charm fajne zdjęcie
dziękuję :D
Zdjęcie jak zdjęcie, ale kąpiel boska ;)
Tam dużo osób kąpało się w morzu mimo niezbyt wysokiej temperatury otoczenia, no a Bałtyk jak Bałtyk, tylko trochę bardziej na północ ;)
My tylko dzisiaj, wczoraj się bałam, że po biegu i spacerze to może być za dużo...

katekate pisze:jesli zależy Tobie na ukończeniu maratonu bez kryzysu nie radzę spacerować 25km :ojoj:
pozdro!
No tak, ale to była jedyna taka szansa zwiedzić Kopenhagę... Więc z lotniska wzdłuż morza do centrum, itd... Pobudka o 3, samolot o 6, przed 12 byliśmy w Kopenhadze, i do po 21 praktycznie cały czas na nogach, po biegu kolejne kilkanaście km, i dzisiaj też... Czasami włączałam zegarek, ale czasem zapomniałam, jak miałam wstrzymane rejestrowanie np na czas wejścia do sklepu, itd..
Łącznie w trzy dni 4 loty, 21 przebiegnięte i ok 50 przespacerowane, z czego ok 35-40 z plecakiem...
Niestety czas na biegu nie taki jak planowałam, na pewno gdyby nie ten spacer to byłoby lepiej, ale wolałam zobaczyć Kopenhagę itd.

A o samym biegu to jutro napiszę, a właściwie to już dzisiaj, ale jak się wyśpię choć trochę ;)
A teraz, jakby to najkrócej powiedzieć.... Dobranoc...... :bum:

Wysłane z Tapatalka :)
PKO
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Charm, ależ masz dużo energii. Mam nadzieję że z kolanem nic poważnego i maraton będzie niezagrozony.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Charm, gratulacje - za fajny bieg i udaną wycieczkę!

Ja nie mam obecnie w ogóle energii, zrobiła się zimna jesień i cała moja energia uleciała w kosmos.
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

charm podziwiam Cię, że tak odważnie wskakujesz do zimnego morza. Mi na samą myśl o tym jest zizizizizimno.

beata zapatrzyłaś się na koty;-)

Zawsze mi trochę żal, że nie biegnę teraz maratonu, ale z drugiej strony piątka też jest bardzo fajna. Trzeba szybko biec, policzyć do pięciu i już jest meta:-D Oczywiście marzy mi się życiówka :jatylko:
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

ania102 pisze:beata zapatrzyłaś się na koty;-)
Trochę tak :hahaha: .
Na szczęście nie jem z taką częstotliwością, jak one, choć wczoraj niewiele brakowało. Ale w końcu zebrałam się, pobiegałam a później jeszcze pobiegłam na ściankę.

Ania, pogoda do biegania świetna, a Ty - sądząc po Twoim treningowym czasie na 1k - w świetnej formie, więc życiówka n a 5k bardzo prawdopodobna.
Trzymam kciuki! :)
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

U nas już się dziś wypogadza, weekend ma być ładny. Biegnę w sobotę 10 km i ciekawa jestem na co mnie stac. W marcu pobieglam 52:40, teraz jestem 5 kg szczuplejsza i cos w międzyczasie biegalam, ale boję sie, czy dam radę ten wynik poprawić. Jakoś tak wydaje mi się mało mozliwe, by cały dystans przebiec poniżej 5 min/km.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

trzymam kciuki Ania :taktak:
ja też się poważnie zastanawiam, czy dam radę biegać poniżej 5min/km :hahaha: :ojoj:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mocne kciuki!

Wysłane z Tapatalka :)
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ASK katekate jestem najlepszym dowodem na to, że można biegać szybciej, zaczynałam od dyszki w 57 minut, teraz 44. Pierwszy półmaraton zrobiłam w ponad 2h4', teraz 1h40' itd. Musiałam się przekonać do szybkiego biegania, odważyć się pójść na stadion (co bardzo wiele mnie kosztowało). Dużo dała też zmiana moich obyczajów - generalnie większa elastyczność. Na początku biegałam zawsze w te same dni, o tej samej porze, po tej samej trasie, w stałym tempie:-D

beata tak, pogoda idealna do biegania! Gdybyś się jednak wybierała na niedzielną piątkę, daj mi znać
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ania102 ja biegałam jeszcze na wiosnę dychę w 45 minut, połówkę w 1.40 :oczko: teraz mi się po prostu nie chce trenować, ja TYLKO biegam :hejhej:
może coś na wiosnę pkombinuję :spoczko:
komentarze
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@katekate na wiosnę (dość wczesną) polecam Grubą Piętnastkę. Po tych Leśnych Piątkach spokojnie poradzisz sobie z naszą, całkiem wymagającą, trasą. A takie przełaje zaprocentują na płaskim :)
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mały ja się czaję, żeby zaliczyc TUT :taktak: może kiedys nawet jakieś ultra :oczko:
pięknie tam u was :hejhej: biegałam tam w zeszłym roku, urzekł mnie ten park :usmiech:
pomyślę, może namówię jeszcze jakichś śmiałków :oczko:
komentarze
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ania102, jesteś bez wątpienia wzorem do naśladowania. Mnie by się przydało, żeby Ci dorownac, zrzucic bmi z 23 na pewnie 19 albo mniej :bum:
Wczoraj byłam na koncercie King Crimson. Nie ma słów by to opisać :taktak:
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

ASK pisze:Ania102, jesteś bez wątpienia wzorem do naśladowania.
Raczej: talentem ;)
Mnie by się przydało, żeby Ci dorównać, zrzucić bmi z 23 na pewnie 19 albo mniej :bum:
ASK, a po co Ci BMI 19? To dla nastolatek. Aż sprawdziłam - ja mam BMI prawie 22, i znacząco mniej nie będę miała, raczej ważę systematycznie coraz więcej, cóż - siła to moc, ale siła to też masa ;). Niestety moc jakoś ostatnio mnie opuściła, ale masa się trzyma :hahaha: .

Ale, gdzieś mi mignęło, że od czerwca zrzuciłaś 5kg? To naprawdę dużo, szacun! I wg mnie - w Twoim przypadku wystarczająco :spoko: :taktak: .
ania102
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziewczyny, waga nie ma aż takiego znaczenia jak sądzicie. Mnóstwo babek znacznie ode mnie potężniejszych biega zdecydowanie szybciej.

beata chciałabym, żeby tak było... Póki co denerwuję się przed jutrem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ