ASK pisze:w porównaniu do innych miejsc mamy całkiem wysoki poziom życia, na ulicach jest w miarę porządnie[/b]
Moja francuska rodzina za każdym pobytem zachwyca się warszawskim, czystym metrem. Tyle, że nasze metro ma 20lat i raptem dwie linie, a Warszawa ciągle jeszcze mniej mniej mieszkańców i turystów, niż Paryż. Więc metro warszawskie na razie ma szansę być czystym
przymierzę się do obfotografowania architektonicznego szlaku domów sudeckich, kapliczek i kościołów w dolinie Dzikiej Orlicy i Bystrzycy. Eee, tyle, że one są poniemieckie

Byłam kiedyś w del. w Bystrzycy Kłodzkiej, i tu się zgodzę, że naprawdę jest tam co promować. Tylko, że się nie promuje ...Bystrzyca architekturą i swoją "miejskością" z charakteru mnie zachwyciła, a przypuszczam, że podobnie wyglądają inne okoliczne miasteczka. Tyle, że no właśnie: można by z tego zrobić wartość, i na tym zarabiać. A tymczasem kamienice niszczeją, wszędzie budy i bilbordy, a ludzi coraz mniej, szkoda.
Brak jest koncepcji odgórnej, bo pieniądze - gdyby ktoś chciał - to się teraz znajdą, jest teraz sporo możliwości pozyskania funduszy, tylko wymaga to trochę wysiłku.