marszo-bieg

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Jussi24
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dziewczyny czy któraś z was stosowała marszobieg? Chciałabym zacząć od poniedziałku- taki marszo bieg, trochę biegu chwila marszu i tak na przemian. Jak ktoś z was stosował to dajcie znać czy daje to efekty. Myślę zacząć od 15 minut do pol godziny codziennie.Warto?
New Balance but biegowy
taka-paulina
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Myślę, że stosuje to każdy, kto nie ma kondycji, żeby zacząć biegać. Jasne, że daje efekty, bo stopniowo poprawia kondycję na tyle, że jesteś w stanie samym biegiem pokonać coraz większe dystanse.
Jeśli nie masz kondycji na bieganie bez postoju większych odcinków [np. kilka kilometrów] to warto, a w sumie nie masz innego wyboru :D Popatrz sobie na plany treningowe dla początkujących tutaj na bieganie.pl. One również opierają się na marszobiegach.
Awatar użytkownika
Brando
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Marszobieg to najlepszy początek biegania. Ja zaczynałem od marszobiegu w styczniu, a teraz spokojnie przebiegnę półmaraton :)

A 2 miesiące w międzyczasie nie biegałem bo miałem kontuzje (raz kolano a raz żebra :P)

http://bieganie.pl/index.php?cat=19&show=1&id=547

Nie musisz się go sztywno trzymać, ja przeskakiwałem szybko i po jakichś 3 tygodniach już biegłem 30+ min, co wcześniej wydawało mi się niemożliwe z metafizycznego punktu widzenia :D
Cele na 2016:

5km < 20min
10km < 40 min
21km < 1h 40min
Half Iron Man
Handstand PushUP
FrontLever
BF <10%
:D
MitchWawa82
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Marszobieg, to inaczej bieganie metodą Galloway'a :-) Wielu początkujących biegaczy rozpoczyna swoje treningi od marszobiegu, budując w ten sposób formę oraz wytrzymałość. Metoda ta wykorzystywana jest również przez doświadczonych biegaczy, którzy podczas wyścigu przechodzą do marszu, aby zregenerować siły. Efekt, jaki osiąga się przy założeniu przebiegnięcia jak największej odległości uzyskać można w łatwiejszy sposób poprzez trening zawierający zaplanowane przerwy na marsz.
ODPOWIEDZ