a ja jako absolwent filologii polskiej,namawiam,aby tak kategorycznie nie wypowiadac sie w kwestiach,o ktorych byc moze,nie ma sie zbyt wielkiego pojecia.gratuluje zwyciezczyni!ciesze sie,ze wygral limeryk na ktory rowniez glosowalem.pozdrmarcin90 pisze:Gratulacje dla zwyciężczyni, aczkolwiek pozostaje wielki niesmak. Sposób przeprowadzenia konkursu o tak wartościową nagrodę po prostu przerósł załogę bieganie.pl. Zwycięski limeryk no cóż, jak dla mnie nie powinien przejść przez pierwsze sito konkursowe, bo rymów nie ma, a jeśli ktoś mówi, że są to rymy o podobnym brzmieniu to radzę zacząć edukacje ponownie od pierwszego szczebla. Pozdrawiam i ruszam na trasę!
Głosowanie na Limeryki wybrane - maksimum trzy
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49,30
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Dokładnie tak . Zgadzam się z marcin90 . Ciekawi mnie jakie kryteria wyboru brane były pod uwagę przy wyłonieniu finałowej czternastki. Kilka z pseudo wierszyków całkowicie mija się z wymaganiami regulaminu.Jeden z nich nawet w ogóle nie jest limerykiem . Zwycięski limeryk nie zawiera w pierwszym wersie nazwy geograficznej bo na 100% nie jest nią Piazza del Roma . Myślę że z nadesłanych 700 set można bylo wybrać naprawdę dużo lepsze limeryki. Jak dla mnie totalny brak profesjonalizmu w sposobie przeprowadzenia konkursu.marcin90 pisze:Gratulacje dla zwyciężczyni, aczkolwiek pozostaje wielki niesmak. Sposób przeprowadzenia konkursu o tak wartościową nagrodę po prostu przerósł załogę bieganie.pl. Zwycięski limeryk no cóż, jak dla mnie nie powinien przejść przez pierwsze sito konkursowe, bo rymów nie ma, a jeśli ktoś mówi, że są to rymy o podobnym brzmieniu to radzę zacząć edukacje ponownie od pierwszego szczebla. Pozdrawiam i ruszam na trasę!
- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
Konkurs bardzo fajny 
Niemniej, jak większość przedmówców, mam podobne przemyślenia:
- że czasu na głosowanie mało
- że mało oddanych głosów (700 limeryków a suma oddanych głosów to raptem ok. 100)
- może jakoś zmotywować (uwarunkować) udział w konkursie od oddanego głosu
- słabe te finałowe limeryki
Może to ja nie dostrzegam w nich piękna ale większość zgłoszonych poza konkursem podoba mi się bardziej.
Na koniec dwa moje limeryki. Pierwszy nie przeszedł przez sito selekcji, drugi - to pierwszy nieco zmodyfikowany:
1.
Rzym... Maraton... Piazza del Colosseum...
Mam ja na to panaceum!
Jedyna taka szansa
By w butach Balance'a
Zdobyć wreszcie trofeum.
2.
Maraton di Roma w Mieście Wiecznym
Wyzwanie dla walecznych
Ale teraz jest szansa
By w butach Balance'a
Biegaczem być kompletnym
Może organizator wyskrobie jakieś nagrody pocieszenia dla 2 i 3 miejsca.
Jeszcze mam takie przemyślenie.....
Ludzie, nie traktujcie takiego konkursu jako sprawę "życia i śmierci". To tylko zabawa!
Rozumiem, że wycieczka do Rzymu i nagrody kuszą i nawet się zastanawiałem, jeśli nie daj Boże wygram to co zrobię
42 km to jeszcze nie mój dystans
Gratulacje dla zwyciężczyni - z przyjemnością poczytam jak biegało się w Rzymie

Niemniej, jak większość przedmówców, mam podobne przemyślenia:
- że czasu na głosowanie mało
- że mało oddanych głosów (700 limeryków a suma oddanych głosów to raptem ok. 100)
- może jakoś zmotywować (uwarunkować) udział w konkursie od oddanego głosu

- słabe te finałowe limeryki

Na koniec dwa moje limeryki. Pierwszy nie przeszedł przez sito selekcji, drugi - to pierwszy nieco zmodyfikowany:
1.
Rzym... Maraton... Piazza del Colosseum...
Mam ja na to panaceum!
Jedyna taka szansa
By w butach Balance'a
Zdobyć wreszcie trofeum.
2.
Maraton di Roma w Mieście Wiecznym
Wyzwanie dla walecznych
Ale teraz jest szansa
By w butach Balance'a
Biegaczem być kompletnym
Może organizator wyskrobie jakieś nagrody pocieszenia dla 2 i 3 miejsca.
Jeszcze mam takie przemyślenie.....
Ludzie, nie traktujcie takiego konkursu jako sprawę "życia i śmierci". To tylko zabawa!
Rozumiem, że wycieczka do Rzymu i nagrody kuszą i nawet się zastanawiałem, jeśli nie daj Boże wygram to co zrobię

Gratulacje dla zwyciężczyni - z przyjemnością poczytam jak biegało się w Rzymie

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 45
- Życiówka w maratonie: 3,30
[/quote]a ja jako absolwent filologii polskiej,namawiam,aby tak kategorycznie nie wypowiadac sie w kwestiach,o ktorych byc moze,nie ma sie zbyt wielkiego pojecia.gratuluje zwyciezczyni!ciesze sie,ze wygral limeryk na ktory rowniez glosowalem.pozdr[/quote]
Gratuluje ukończenia studiów wyższych. Szkoda tylko, że nie nauczyli Ciebie zaczynania zdania z wielkiej litery i kilku innych podstawowych zasad. Nikt nie traktuje tego konkursu jako walkę na śmierć i życie, lecz szkoda, że finałowe limeryki nie były najwyższych lotów. Pisałem zresztą o tym wcześniej to Adam Klein powiedział, że powinienem mieć pretensje do autorów o tak słaby poziom. Jednak okazuje się, że zaczęto wrzucać limeryki, które nie dostały się do finału i sam wychwyciłem przynajmniej 2 które biją na głowę cały finałowy pakiet (mają dokładne rymy, poprawną budowę, rytmikę i kapitalną puentę ). W sporcie zazwyczaj wygrywa najlepszy, poza nim już niekoniecznie..
Gratuluje ukończenia studiów wyższych. Szkoda tylko, że nie nauczyli Ciebie zaczynania zdania z wielkiej litery i kilku innych podstawowych zasad. Nikt nie traktuje tego konkursu jako walkę na śmierć i życie, lecz szkoda, że finałowe limeryki nie były najwyższych lotów. Pisałem zresztą o tym wcześniej to Adam Klein powiedział, że powinienem mieć pretensje do autorów o tak słaby poziom. Jednak okazuje się, że zaczęto wrzucać limeryki, które nie dostały się do finału i sam wychwyciłem przynajmniej 2 które biją na głowę cały finałowy pakiet (mają dokładne rymy, poprawną budowę, rytmikę i kapitalną puentę ). W sporcie zazwyczaj wygrywa najlepszy, poza nim już niekoniecznie..
-
- Zaprawiony W Bojach
Skoro się chwalimy - to wrzucę też swój, a co
Biec chcę prosto przed siebie, gdzie Rzym!
Krzyknął - ruszył. Źle skręcił - na Krym.
Wracał już przez Bukareszt
Lecz napotkał go areszt
Więc w triatlonie dziś wiedzie on prym.

Biec chcę prosto przed siebie, gdzie Rzym!
Krzyknął - ruszył. Źle skręcił - na Krym.
Wracał już przez Bukareszt
Lecz napotkał go areszt
Więc w triatlonie dziś wiedzie on prym.
Nazwanie psa Cezar nie robi z niego Imperatora
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 54
To i ja swój dodam, szkoda że nikt nie informował o zmianach regulaminu
Chciałbym do Rzymu polecieć,
pierwszy maratoński medal mieć.
może nie zemdleję..
mam taką nadzieję
Warto jest marzenia mieć!
A tak serio co do zmian w regulaminie... to jakaś kpina...
w artykule było

Gusta są różne o tym nie dyskutuję ale co do zmian zasad to...
Gratuluję zwycięzcy!

Chciałbym do Rzymu polecieć,
pierwszy maratoński medal mieć.
może nie zemdleję..
mam taką nadzieję
Warto jest marzenia mieć!
A tak serio co do zmian w regulaminie... to jakaś kpina...
w artykule było
Fajny konkurs, fajna nagroda ale admini dali d**yZasady konkursu:
1. Organizatorem konkursu jest portal Bieganie.pl i New Balance Polska
2. W ramach konkursu należy nadesłać limeryk (zgodny z kanonami limeryku opisanymi w tekście: http://bieganie.pl/?show=1&cat=147&id=6271) własnego autorstwa, z
Rzymem jako tematem przewodnim pracy.

Gusta są różne o tym nie dyskutuję ale co do zmian zasad to...
Gratuluję zwycięzcy!

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tak, zajmiemy się tym wkrótce.czesuaf pisze:Pozostaje jeszcze rozlosowanie koszulek :D

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44:54
- Życiówka w maratonie: 03:46:11
Drodzy organizatorzy,
jakim cudem wygrał limeryk który nie spełnia podstawowego założenia o którym pisaliście - układ rymów AABBA?
:D
żal. miałem was za poważną instytucję.
Ale zabawa przynajmniej przy układaniu przednia.
jakim cudem wygrał limeryk który nie spełnia podstawowego założenia o którym pisaliście - układ rymów AABBA?
:D
żal. miałem was za poważną instytucję.
Ale zabawa przynajmniej przy układaniu przednia.
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:00
Czekamy 

-
- Zaprawiony W Bojach
Więc, ja już z traski wróciłemmarcin90 pisze:Gratulacje dla zwyciężczyni, aczkolwiek pozostaje wielki niesmak. Sposób przeprowadzenia konkursu o tak wartościową nagrodę po prostu przerósł załogę bieganie.pl. Zwycięski limeryk no cóż, jak dla mnie nie powinien przejść przez pierwsze sito konkursowe, bo rymów nie ma, a jeśli ktoś mówi, że są to rymy o podobnym brzmieniu to radzę zacząć edukacje ponownie od pierwszego szczebla. Pozdrawiam i ruszam na trasę!

Nie mniej jednak gratuluję zwyciężczyni, organizatorom super nagród również i proponuję koszulki rozlosowac pośród biorących udział w głosowaniu, a nie wśród wszystkich, którzy nadesłali limeryki, gdyż głosowac się nie chciało jak się nie było na liście.
Heh chyba trochę zakręciłem, ale mam nadzieję, że jest zrozumiałe

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49,30
a ja jako absolwent filologii polskiej,namawiam,aby tak kategorycznie nie wypowiadac sie w kwestiach,o ktorych byc moze,nie ma sie zbyt wielkiego pojecia.gratuluje zwyciezczyni!ciesze sie,ze wygral limeryk na ktory rowniez glosowalem.pozdr
tak myslalem,ze pewnie beda obiekcje w zwiazku z moim sposobem pisania na forum(czyt. brak polskich znakow i duzych liter),postanowilem jednak specjalnie dla tego jednego watku nie zmieniac przyzwyczajen.z cala stanowczoscia,podtrzymuje jednak stanowisko,ze limeryk jak najbardziej spelnial wymogi formlne.malo tego,uwazam, ze niemal najpelniej z tych opublikowanych.co do zarzutu,ze nie bylo ukladu rymow AABBA,to juz w ogole go nie rozumiem.jeszcze raz gratulacje dla zwyciezczyni.pozdr
ps.tak pis limeryku podaje wikipedia: http://pl.wikipedia.org/wiki/Limeryk
Ostatnio zmieniony 20 lut 2014, 15:44 przez aniol1979, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Czyli, ujmując to inaczejhuman pisze:Więc, ja już z traski wróciłemi absolutnie zgadzam się z przedmówcą.
Nie mniej jednak gratuluję zwyciężczyni, organizatorom super nagród również i proponuję koszulki rozlosowac pośród biorących udział w głosowaniu, a nie wśród wszystkich, którzy nadesłali limeryki, gdyż głosowac się nie chciało jak się nie było na liście.
Ja juz z traski wróciłem
Z przedmówcą się zgodziłem
niczego nie wygrałem
Krysi gratulowałem
I na koniec się ciut zakręciłem.
Nazwanie psa Cezar nie robi z niego Imperatora
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
To jak się już dawno skończyło to i ja mogę "opublikować" 
Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu
Zawiąż buty i biegnij tam Synu
Młody ojca posłuchał
Pobiegł, sapał i buchał
Zdziwiony wbiegł do Brooklynu

Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu
Zawiąż buty i biegnij tam Synu
Młody ojca posłuchał
Pobiegł, sapał i buchał
Zdziwiony wbiegł do Brooklynu
Krzysiek
-
- Zaprawiony W Bojach
rosomak pisze:Czyli, ujmując to inaczejhuman pisze:Więc, ja już z traski wróciłemi absolutnie zgadzam się z przedmówcą.
Ja juz z traski wróciłem
Z przedmówcą się zgodziłem
niczego nie wygrałem
Krysi gratulowałem
I na koniec się ciut zakręciłem.
Hehe
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 46:45
Mój limeryk gratuluje wygranej limerykowi nr 6 i prosi o przekazanie, że "z takim limerykiem przegrać to jak wygrać" 
A ja Autorce "szóstki" życzę miłego biegania w Rzymie, a wszystkim głosującym na "dziesiątkę" - dziękuję!

A ja Autorce "szóstki" życzę miłego biegania w Rzymie, a wszystkim głosującym na "dziesiątkę" - dziękuję!