Komentarz do artykułu Ankieta - wygraj TomTom Runner 2 Cardio + Music z nowymi funkcjami
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Rada uznała Twoje uwagi (zwłaszcza uwagę pierwszą). Dlatego zwycięska różnica to: 56:25 lub 56:26. Odpowiedzi na 56:25 nie było żadnej, na 56:26 jest jedna. Też kobieta.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 49:53
- Życiówka w maratonie: brak
Wydaje mi się, że jeśli pytanie dotyczyło mediany Biegu bez dopisku "mężczyzn", tzn. że poprawną odpowiedzią jest 57:22,5.
To, że redaktor podał błędną podpowiedź nie zmienia sensu pytania.
Więc albo wszystkie opcje uznawane są prawidłowe (skoro ktoś "nabroił", to trudno - trzeba to naprawić), albo tylko odpowiedź 57:22,5 jako odpowiedź "wprost" na zadane pytanie.
Wybór odpowiedzi będącej medianą tylko mężczyzn moim zdaniem w żaden sposób się nie broni.
Pozdrawiam.
Więc albo wszystkie opcje uznawane są prawidłowe (skoro ktoś "nabroił", to trudno - trzeba to naprawić), albo tylko odpowiedź 57:22,5 jako odpowiedź "wprost" na zadane pytanie.
Wybór odpowiedzi będącej medianą tylko mężczyzn moim zdaniem w żaden sposób się nie broni.
Pozdrawiam.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Broni się, bo podany przykład był medianą mężczyzn. Ten przykład był dodatkowym "dookreśleniem" pytania.kubadd pisze:Wybór odpowiedzi będącej medianą tylko mężczyzn moim zdaniem w żaden sposób się nie broni.
-
- Dyskutant
Nie będę się szczególnie kłócił, zwłaszcza jako facet .
Jednak pytanie w oczywisty sposób dotyczyło całego biegu, więc w mojej opinii pytanie było zadane co najmniej niejednoznacznie, z czego wynika możliwość udzielenia kilku (w tym wypadku dwóch) poprawnych odpowiedzi.
Na tym etapie można jedynie dywagować, która odpowiedź jest "bardziej" poprawna, co jednak nie najlepiej o pytaniu świadczy.
W tym całym dywagowaniu moim zdaniem "poprawniejsza" jest mediana całego biegu. Ale to tylko moje zdanie.
Dlatego salomonowym, najbardziej fair rozwiązaniem byłoby uznanie obu opcji, lecz jest to pewnie niemożliwe, bo zegarek tylko jeden :P.
Więc Rada Konkursowa (bez urazy) orze jak może .
Jednak pytanie w oczywisty sposób dotyczyło całego biegu, więc w mojej opinii pytanie było zadane co najmniej niejednoznacznie, z czego wynika możliwość udzielenia kilku (w tym wypadku dwóch) poprawnych odpowiedzi.
Na tym etapie można jedynie dywagować, która odpowiedź jest "bardziej" poprawna, co jednak nie najlepiej o pytaniu świadczy.
W tym całym dywagowaniu moim zdaniem "poprawniejsza" jest mediana całego biegu. Ale to tylko moje zdanie.
Dlatego salomonowym, najbardziej fair rozwiązaniem byłoby uznanie obu opcji, lecz jest to pewnie niemożliwe, bo zegarek tylko jeden :P.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 46:45
Gdyby tak postawione pytanie z podpowiedzią dotyczyło wyników historycznych, np. z 2014 r. - to bardziej właściwym podejściem byłoby uwzględnienie listy męskiej. Podpowiedź wskazuje na sposób w jaki należy dojść do odpowiedzi, a sama treść pytania nie jest aż tak bardzo sprzeczna z podpowiedzią (może tylko troszkę . Poza tym, organizator z jakiegoś powodu nie publikuje wspólnej listy - być może zawody M i K to dwie odrębne instancje...kubadd pisze:Wydaje mi się, że jeśli pytanie dotyczyło mediany Biegu bez dopisku "mężczyzn", tzn. że poprawną odpowiedzią jest 57:22,5.
Pozdrawiam.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 46:45
Nie do końca. Nawet przy założeniu, że więcej niż jedna osoba udzieliła "kwalifikującej" odpowiedzi - wtedy zwycięzca i tak wyłaniany jest na zasadzie "kto pierwszy - ten lepszy".kubadd pisze:
-
- Dyskutant
"Być może" i "może tylko troszkę" to już dla mnie niejednoznaczność .
Z kolejnością odpowiedzi racja i rzeczywiście byłby to dobry sposób na zakończenie problemu. Mnie przekonałeś - nie zmienia to jednak faktu, że Rada już wybrała odpowiedź i w taki sposób tego nie zrobi .
Z kolejnością odpowiedzi racja i rzeczywiście byłby to dobry sposób na zakończenie problemu. Mnie przekonałeś - nie zmienia to jednak faktu, że Rada już wybrała odpowiedź i w taki sposób tego nie zrobi .
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
W ogóle to w kolejnym konkursie będzie jakiś wymóg, że jak ktoś przez 3 godziny nie odpowiada na maila z informacja o nagrodzie to odpada. )
- Juannita
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Ja chętnie odpowiem, nawet w 3 minutyAdam Klein pisze:W ogóle to w kolejnym konkursie będzie jakiś wymóg, że jak ktoś przez 3 godziny nie odpowiada na maila z informacja o nagrodzie to odpada. )
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 47:41
Może być, byle by były podane wymagane godziny aktywności, by można było się chociaż na chwilę zdrzemnąćAdam Klein pisze:W ogóle to w kolejnym konkursie będzie jakiś wymóg, że jak ktoś przez 3 godziny nie odpowiada na maila z informacja o nagrodzie to odpada.
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
A to jakaś dyskryminacja chyba. Ja nie zaglądam do netu czasami przez kilka dni. I uważam to raczej za zdrowy zwyczaj.Adam Klein pisze:W ogóle to w kolejnym konkursie będzie jakiś wymóg, że jak ktoś przez 3 godziny nie odpowiada na maila z informacja o nagrodzie to odpada. )
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Dyskryminacja jest od samego początku. Osoby ktore nie wchodzą na bieganie.pl nie maja szansy wygrać bo nawet nie wiedza o tych konkursach.
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Ach, no tak, zapomniałam, że ten portal jest dla uzależnionych.
- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
Czy będzie można usprawiedliwić się podając powód - długie wybieganieAdam Klein pisze:W ogóle to w kolejnym konkursie będzie jakiś wymóg, że jak ktoś przez 3 godziny nie odpowiada na maila z informacja o nagrodzie to odpada. )
Rozumiem Adam, że to żart jest.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Nie jest. Przecież musimy przyjąć jakiś czas, po którym jeśli zwycięzca sie nie odzywa to nagroda przechodzi na kolejną osobę, tak? Dlaczego nie trzy godziny? Jesli to bedzie w wcześniej jasno napisane to bedzie fair, nie ?