MP Weteranów w Biegach Górskich
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dla zainteresowanych podaję informację dotyczącą tych zawodów.
Sam tam nie startowałem.
Przeczytałem własnie,że za rok w Korbielowie będziemy mieli Mistrzostwa Europy.
To cieszy,bo chyba wreszcie przed szansą staną ci wszyscy,których po prostu nie było stać na wyjazd.
Może się mylę.Nie wiem.
W tym roku zapraszam do Korbielowa weteranów i nie tylko.
NAZWA IMPREZY:Mistrzostwa Polski weteranów w biegach górskich
MIEJSCE: Korbielów
KONTAKT: fax. 032 4710 555
DATA: 26.7.2003
DYSTANS: 9 km.
STRONA INTERNETOWA: www.ksdiament.pl
1. CEL:
Popularyzacja biegów górskich wśród społeczeństwa
Promocja regionu turystycznego oraz sponsorów
Mistrzostwa Polski Weteranów w biegach górskich
Bieg górski o Puchar COCA - COLI
2. ORGANIZATOR:
Urząd Gminy w JELEŚNI k/ Żywca tel. 033 8636054/57 Klub Sportowy Diament 44-335 Jastrzębie Zdrój ul. Poznańska 11 tel.0605 049056 , Fax. 032 4710 555
3. WSPÓŁORGANIZATOR:
Gliwicka Agencja Turystyczna S A / Ośrodek Narciarski Pilsko Starostwo Powiatowe w Żywcu
Schronisko na Hali Miziowej GAT - Ośrodek Wczasowo-Turystyczny JONTEK
4. TERMIN I MIEJSCE: 26-27.07.2003 r
Start godz. 11.00 (27.07.2003) – gimnazjum w Korbielowie. Biuro zawodów czynne w dniu 26.07 w godz. 16.00 – 21.00 w Ośrodku Wczasowo-Turystyczny JONTEK
5. DYSTANS:
Bieg na szczyt PILSKA 1557m, dystans 9 km przewyższenie +900m
Bieg dla dzieci do lat 15 na dystansie 1 km z podziałem na kategorie wiekowe bez wpisowego start godz. 11.10
6. KATEGORIE WIEKOWE:
juniorzy i juniorki rocznik 1987-84
młodzieżowcy rocznik 1983-81
seniorzy 23-29lat,
30-39lat,
40-44 lata
i co 5 lat w MP weteranów
seniorki 20-34lat,
35-39 lat
i co 5 lat w MP weteranek
7. Prawo startu mają wszyscy chętni legitymujący się dobrym stanem zdrowia i posiadający aktualne badania lekarskie.
8. WPISOWE:
Wpisowe od zawodnika zgłoszonego do 23 lipca wynosi 20 zł, zawodnicy zgłaszający się w dniu zawodów płacą 30zł , zawodnicy w ramach wpisowego otrzymują; dyplom, medal, ciepły posiłek na górze , napoje oraz biorą udział w losowaniu nagród.
Dyskoteka dla organizatorów i zawodników po zawodach od godziny 18.00 – 24.00
8. NAGRODY:
W klasyfikacji generalnej kobiet i mężczyzn I-X m pucharki oraz nagrody pieniężne od I- X m w . W klasyfikacji MP weteranów generalnie puchary i nagrody pieniężne. W kat. wiekowych MP od I –III m puchary i dyplomy oraz nagrody do losowania
Rekord trasy seniorów i seniorek - 200zł
Dla dzieci od I-VI m statuetki i medale z podziałem na kategorie
KALSYFIKACJA GENERALNA KOBIET I MĘŻCZYZN
I 900 zł
II 700 zł
III 500 zł
IV 350 zł
V 250 zł
VI 200 zł
VII 150 zł
VIII 100 zł
IX 80 zł
X 70 zł
KALASYFIKACJA GENERALNA MP WETERANÓW I WETERANEK
I 300 zł
II 200 zł
III 100 zł
9. BIURO ZAWODÓW;
Biuro czynne w dniu 26.07 (sobota) od 16.00 – 21.00 w Ośrodku Wczasowo-Turystycznym „JONTEK”. W dniu zawodów 27.07 (niedziela) od 8.30 – 10.45 w gimnazjum w Korbielowie
10.ZGŁOSZENIA:
Zgłoszenia pisemne na adres klubu do 23 lipca oraz fax. 032 4710 555
i internet do 23 lipca: www.ksdiament.pl lub E-mail: ksdiament@wp.pl
W BIEGU MOŻE WYSTARTOWAĆ TYLKO 300 ZAWODNIKÓW
11.NOCLEGI:
Pokoje 2,3 osobowe w cenie od 20-30 zł od osoby.
12.POSTANOWIENIA KOŃCOWE:
Zawody odbędą się bez względu na warunki atmosferyczne
Wszyscy zawodnicy ubezpieczają się we własnym zakresie
Odjazd autobusu do Korbielowa z dworca PKP w Żywcu o godz. 9.30
PROGRAM ZAWODÓW 26/27.07.2003
26.07 (sobota) Ośrodek Wczasowo-Turystyczny „JONTEK”
16.00 – 21.00 Zapisy do biegu na PILSKO
17.00 – 18.00 Występ zespołu góralskiego
18.00 – 19.30 Prelekcja na temat JAK ŻYĆ BY ZDROWYM BYĆ, wykład poprowadzi profesor z Kardiochirurgii w Krakowie
19.30 – 21.00 Odprawa techniczna, przedstawienie zawodników oraz losowanie nagrody ufundowanej przez JONTEK (pobyt weekendowy dla rodziny z wyżywieniem) wśród zawodników biorących udział w prelekcji
27.07.2003 (niedziela)
8.30 – 10.45 Zapisy do biegu – gimnazjum w Korbielowie
11.00 Start do biegu na PILSKO
11.10 Start do biegu dla dzieci
12.30 Dekoracja biegów dziecięcych – gimnazjum w Korbielowie
12.30 – 13.30 Wydawanie posiłku na Hali Miziowej
14.00 Wręczenie Pucharów dla 3 najlepszych zawodników i zawodniczek w biegu głównym
15.30 – 16.00 Wręczenie nagród w klasyfikacji generalnej Kobiet i mężczyzn
16.00 – 17.00 Występ zespołu muzycznego
17.00 – 17.45 Wręczenie nagród w MP weteranów oraz losowanie nagród
18.00 – 24.00 Dyskoteka dla zawodników i organizatorów
Sam tam nie startowałem.
Przeczytałem własnie,że za rok w Korbielowie będziemy mieli Mistrzostwa Europy.
To cieszy,bo chyba wreszcie przed szansą staną ci wszyscy,których po prostu nie było stać na wyjazd.
Może się mylę.Nie wiem.
W tym roku zapraszam do Korbielowa weteranów i nie tylko.
NAZWA IMPREZY:Mistrzostwa Polski weteranów w biegach górskich
MIEJSCE: Korbielów
KONTAKT: fax. 032 4710 555
DATA: 26.7.2003
DYSTANS: 9 km.
STRONA INTERNETOWA: www.ksdiament.pl
1. CEL:
Popularyzacja biegów górskich wśród społeczeństwa
Promocja regionu turystycznego oraz sponsorów
Mistrzostwa Polski Weteranów w biegach górskich
Bieg górski o Puchar COCA - COLI
2. ORGANIZATOR:
Urząd Gminy w JELEŚNI k/ Żywca tel. 033 8636054/57 Klub Sportowy Diament 44-335 Jastrzębie Zdrój ul. Poznańska 11 tel.0605 049056 , Fax. 032 4710 555
3. WSPÓŁORGANIZATOR:
Gliwicka Agencja Turystyczna S A / Ośrodek Narciarski Pilsko Starostwo Powiatowe w Żywcu
Schronisko na Hali Miziowej GAT - Ośrodek Wczasowo-Turystyczny JONTEK
4. TERMIN I MIEJSCE: 26-27.07.2003 r
Start godz. 11.00 (27.07.2003) – gimnazjum w Korbielowie. Biuro zawodów czynne w dniu 26.07 w godz. 16.00 – 21.00 w Ośrodku Wczasowo-Turystyczny JONTEK
5. DYSTANS:
Bieg na szczyt PILSKA 1557m, dystans 9 km przewyższenie +900m
Bieg dla dzieci do lat 15 na dystansie 1 km z podziałem na kategorie wiekowe bez wpisowego start godz. 11.10
6. KATEGORIE WIEKOWE:
juniorzy i juniorki rocznik 1987-84
młodzieżowcy rocznik 1983-81
seniorzy 23-29lat,
30-39lat,
40-44 lata
i co 5 lat w MP weteranów
seniorki 20-34lat,
35-39 lat
i co 5 lat w MP weteranek
7. Prawo startu mają wszyscy chętni legitymujący się dobrym stanem zdrowia i posiadający aktualne badania lekarskie.
8. WPISOWE:
Wpisowe od zawodnika zgłoszonego do 23 lipca wynosi 20 zł, zawodnicy zgłaszający się w dniu zawodów płacą 30zł , zawodnicy w ramach wpisowego otrzymują; dyplom, medal, ciepły posiłek na górze , napoje oraz biorą udział w losowaniu nagród.
Dyskoteka dla organizatorów i zawodników po zawodach od godziny 18.00 – 24.00
8. NAGRODY:
W klasyfikacji generalnej kobiet i mężczyzn I-X m pucharki oraz nagrody pieniężne od I- X m w . W klasyfikacji MP weteranów generalnie puchary i nagrody pieniężne. W kat. wiekowych MP od I –III m puchary i dyplomy oraz nagrody do losowania
Rekord trasy seniorów i seniorek - 200zł
Dla dzieci od I-VI m statuetki i medale z podziałem na kategorie
KALSYFIKACJA GENERALNA KOBIET I MĘŻCZYZN
I 900 zł
II 700 zł
III 500 zł
IV 350 zł
V 250 zł
VI 200 zł
VII 150 zł
VIII 100 zł
IX 80 zł
X 70 zł
KALASYFIKACJA GENERALNA MP WETERANÓW I WETERANEK
I 300 zł
II 200 zł
III 100 zł
9. BIURO ZAWODÓW;
Biuro czynne w dniu 26.07 (sobota) od 16.00 – 21.00 w Ośrodku Wczasowo-Turystycznym „JONTEK”. W dniu zawodów 27.07 (niedziela) od 8.30 – 10.45 w gimnazjum w Korbielowie
10.ZGŁOSZENIA:
Zgłoszenia pisemne na adres klubu do 23 lipca oraz fax. 032 4710 555
i internet do 23 lipca: www.ksdiament.pl lub E-mail: ksdiament@wp.pl
W BIEGU MOŻE WYSTARTOWAĆ TYLKO 300 ZAWODNIKÓW
11.NOCLEGI:
Pokoje 2,3 osobowe w cenie od 20-30 zł od osoby.
12.POSTANOWIENIA KOŃCOWE:
Zawody odbędą się bez względu na warunki atmosferyczne
Wszyscy zawodnicy ubezpieczają się we własnym zakresie
Odjazd autobusu do Korbielowa z dworca PKP w Żywcu o godz. 9.30
PROGRAM ZAWODÓW 26/27.07.2003
26.07 (sobota) Ośrodek Wczasowo-Turystyczny „JONTEK”
16.00 – 21.00 Zapisy do biegu na PILSKO
17.00 – 18.00 Występ zespołu góralskiego
18.00 – 19.30 Prelekcja na temat JAK ŻYĆ BY ZDROWYM BYĆ, wykład poprowadzi profesor z Kardiochirurgii w Krakowie
19.30 – 21.00 Odprawa techniczna, przedstawienie zawodników oraz losowanie nagrody ufundowanej przez JONTEK (pobyt weekendowy dla rodziny z wyżywieniem) wśród zawodników biorących udział w prelekcji
27.07.2003 (niedziela)
8.30 – 10.45 Zapisy do biegu – gimnazjum w Korbielowie
11.00 Start do biegu na PILSKO
11.10 Start do biegu dla dzieci
12.30 Dekoracja biegów dziecięcych – gimnazjum w Korbielowie
12.30 – 13.30 Wydawanie posiłku na Hali Miziowej
14.00 Wręczenie Pucharów dla 3 najlepszych zawodników i zawodniczek w biegu głównym
15.30 – 16.00 Wręczenie nagród w klasyfikacji generalnej Kobiet i mężczyzn
16.00 – 17.00 Występ zespołu muzycznego
17.00 – 17.45 Wręczenie nagród w MP weteranów oraz losowanie nagród
18.00 – 24.00 Dyskoteka dla zawodników i organizatorów
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Obecność obowiązkowa!
p.s. Czy tylko u mnie ten link nie działa?
p.s. Czy tylko u mnie ten link nie działa?
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Bardzo bede chciał tam wystartowac, biegłem w roku ubiegłym i strasznie mnie to wykończyło ( czyli było super ) ale problemem jest praca - ide do roboty na 16 więc czasu na wszystko jest bardzo mało
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
O po biegu będzie impreza i tu możemy powalczyć Irek
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
U mnie stronka ksdiament też nie wchodzi....
Obecność obowiązkowa - zgadza się, byłem tam rok temu po nocy w pociągu i starcie poprzedniego dnia, ale naprawdę tego biegu żaden biegacz lubiący góry nie powinien sobie odpuścić... piękna, ciekawa trasa (niemonotonna, wiele zmian pochyłości podbiegu, małe wypłaszczenia) mam nadzieję tam pojechać... no muszę tą kapustą obkładać achillesa to wtedy pojadę
a ta pobiegowa impreza to ma się gdzie odbywać?
(Edited by ours brun at 9:53 am on July 10, 2003)
Obecność obowiązkowa - zgadza się, byłem tam rok temu po nocy w pociągu i starcie poprzedniego dnia, ale naprawdę tego biegu żaden biegacz lubiący góry nie powinien sobie odpuścić... piękna, ciekawa trasa (niemonotonna, wiele zmian pochyłości podbiegu, małe wypłaszczenia) mam nadzieję tam pojechać... no muszę tą kapustą obkładać achillesa to wtedy pojadę
a ta pobiegowa impreza to ma się gdzie odbywać?
(Edited by ours brun at 9:53 am on July 10, 2003)
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
KIWI: Jak tylko się zdecyduję na wyjazd dam znać... Możliwe, że będę jechał w jedną stronę (zostanę na dłużej w okolicy). Kiedy byś chciał wyjeżdżać?
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
No tak po nocy w pociągu nie do końca polecam, chyba że tak jak ja to zrobiłem rok temu: najpierw start w biegu Powstania, potem nieco zmęczony do pociągu - sporo przespałem (i nawet nic nie zginęło), a wcześnie rano byłem już w Żywcu. Obudziłem się dopiero na pierwszym podbiegu. Zakończenie trwało tak długo, że kolejną noc też spędziłem w pociągu... No ale teraz byśmy jechali wozem...
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Tydzień pozostal do biegu i mam optymistyczną wiadomość: ours brun po sprawdzianie na Szczęśliwicach zdecydował się na wyjazd i start w Korbielowie - achilles chyba się trochę uspokoił. Tak się składa, że w okolicy będę od czwartku, natomiast po zawodach wracam do Warszawy. Jeśli KIWI jesteś wciąż zainteresowany, to mogę zaproponować Ci powrót autem...
A poza tym tradycyjnie: kto z nas tam biegnie? jest to już duży bieg, więc wcale nie tak łatwo się spotkać...
Jarkovsky - obowiązkowo jak stwierdził
IrkoS - czy już chce utrzeć nosa czołówce?
Dawidek - czy znowu chce mi uciec na 2 min lub więcej... szybko pobiegniesz to i do pracy zdążysz...
RobertD - na forum ostatnio niedostępny, ale umieszczony na liście startowej biegu...
KIWI
... ....
A poza tym tradycyjnie: kto z nas tam biegnie? jest to już duży bieg, więc wcale nie tak łatwo się spotkać...
Jarkovsky - obowiązkowo jak stwierdził
IrkoS - czy już chce utrzeć nosa czołówce?
Dawidek - czy znowu chce mi uciec na 2 min lub więcej... szybko pobiegniesz to i do pracy zdążysz...
RobertD - na forum ostatnio niedostępny, ale umieszczony na liście startowej biegu...
KIWI
... ....
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Ostatnio to mnie los uciera nosa. Męczą mnie infekcje dróg oddechowych. Oczywiście pojadę i wystartuję. Celem jest powalczyć w kategorii wiekowej. Z czołówką biegu to może ktoś z Polaków nawiąże kontakt. Może Jarkovsky? Życzę chłopakom,aby dali czadu.
Ja się powoli zbieram i pocieszam,że po burzy przychodzi słońce.
Ja się powoli zbieram i pocieszam,że po burzy przychodzi słońce.
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
W kategorii to chyba nie powinno być problemu, chociaż jeśli będzie upał, to trzeba uważać na rozłożenie sił. No i nie wiadomo jaka konkurencja przyjedzie.
A infekcje to chyba łatwo zinterpretować - przy Twoich zabójczych obciążeniach...
To już wiadomo, że czołówka czeska przyjedzie? No co do Jarkovskiego trzeba uzupełnić: obecność obowiązkowa NA PODIUM...
A infekcje to chyba łatwo zinterpretować - przy Twoich zabójczych obciążeniach...
To już wiadomo, że czołówka czeska przyjedzie? No co do Jarkovskiego trzeba uzupełnić: obecność obowiązkowa NA PODIUM...
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
No nie chyba tak dobrze zie nie czuje, myśle ze wystarczy mi miejsce tak jak w zeszłym roku czyli 7 generalnie i 4 z polaków, ale tak już jest jeżeli ktoś się przyzwyczai że jest w czołowce to potem aż głupio to wygląda jak się przegrywa i dlatego też muszę powalczyć zeby nie zchańbić swojego imienia oraz naszego forum
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Tak powalcz Jarkovsky, żebyś na górze powiedział sobie: nigdy więcej biegów górskich (do następnego startu). A w tamtym roku to chyba kategorię wygrałeś?
-
- Rozgrzewający Się
Myślę o starcie, ale moje doświadczenie w biegach górskich jest znikome i potrzebuję Waszej pomocy.
Jak jest dokładnie trasa - czy to jest któryś ze szlaków (zielony?). Nigdy nie byłem tu w lecie - zawsze z nartami na nogach a wtedy okolica wyglada trochę inaczej.
Czy ktoś ma "profil trasy". Z mapy wynika, że na początku jest raczej łagodna (chyba szosa). Czy są jakieś wypłaszczenia bo zbiegów chyba ani ani.
Czy organizator zapewnia transport rzeczy na metę i jak w praktyce wygląda powrót do Korbielowa (grupowy trucht w dół?)
Czy na trasie są punkty z piciem i gdzie. Upał może być straszny.
Czy jest jakiś link do wyników z zeszłego roku. Czy jest jakaś sensowna metoda szacowania wyniku biegu górskiego na podstawie wyników biegów płaskich?
Jak jest dokładnie trasa - czy to jest któryś ze szlaków (zielony?). Nigdy nie byłem tu w lecie - zawsze z nartami na nogach a wtedy okolica wyglada trochę inaczej.
Czy ktoś ma "profil trasy". Z mapy wynika, że na początku jest raczej łagodna (chyba szosa). Czy są jakieś wypłaszczenia bo zbiegów chyba ani ani.
Czy organizator zapewnia transport rzeczy na metę i jak w praktyce wygląda powrót do Korbielowa (grupowy trucht w dół?)
Czy na trasie są punkty z piciem i gdzie. Upał może być straszny.
Czy jest jakiś link do wyników z zeszłego roku. Czy jest jakaś sensowna metoda szacowania wyniku biegu górskiego na podstawie wyników biegów płaskich?