Rower na zawody triathlonowe
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Potrzebuję porady. Przymierzam się do pierwszych w życiu zawodów triathlonowych w Górznie 7 sierpnia na dystansie olimpijskim. Od roku robiłem sobie nadzieje i marzenia na ukończenie tych zawodów. Niedawno jednak przeczytałem w regulaminie, że na rower jest limit co mocno mnie zasmuciło ponieważ na moim góralu wyciągnąć i utrzymać 30 km/h to czysta abstrakcja - oczywiście dla mnie jako amatora.
Doszedłem do wniosku, że bez rowera szosowego czeka mnie gorzkie rozczarowanie, a tu tyle treningów i wylanego potu. Eh.
Wszyscy znajomi też mają górale (taka moda i już). Proszę poradzicie jakiś ośrodek, wypożyczalnię, serwis sportowy lub cokolwiek gdzie wypożyczę szosówkę.
Najlepiej gdzieś w rejonie zamieszkania (Katowice, śląskie) lub w okolicy Stargardu Szczecińskiego bądź samego Górzna (kujawsko-pomorskie).
Doszedłem do wniosku, że bez rowera szosowego czeka mnie gorzkie rozczarowanie, a tu tyle treningów i wylanego potu. Eh.
Wszyscy znajomi też mają górale (taka moda i już). Proszę poradzicie jakiś ośrodek, wypożyczalnię, serwis sportowy lub cokolwiek gdzie wypożyczę szosówkę.
Najlepiej gdzieś w rejonie zamieszkania (Katowice, śląskie) lub w okolicy Stargardu Szczecińskiego bądź samego Górzna (kujawsko-pomorskie).
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nigdy nie słyszałem o takiej możliwości wypożyczenia szosówki. Moim zdaniem wchodzi w grę jakaś zaprzyjaźniona osoba lub zakup.Quote: from Spacerowicz
Proszę poradzicie jakiś ośrodek, wypożyczalnię, serwis sportowy lub cokolwiek gdzie wypożyczę szosówkę.
(Edited by Olek at 11:00 pm on July 15, 2004)
biegowa recydywa
-
- Zaprawiony W Bojach
ja bym po prostu kupił dwie opony "slik" założył na MTB startował i cieszył się, że wyprzedziłem na MTB paru gości na rowerach wyścigowych. W Górznie widziałem w zeszłym roku rower MTB.
ENTRE.PL Team
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Interesujące.
Ja z kolei nie mam..roweru MTB na rajdy, za to mam crossowego Authora, czy to szosówka nie wiem, ale całkiem szybko jeździ. To co...barter?
Ja z kolei nie mam..roweru MTB na rajdy, za to mam crossowego Authora, czy to szosówka nie wiem, ale całkiem szybko jeździ. To co...barter?
- konar
- Rozgrzewający Się
jeśli duż włożyłeś wysiłku to nie zmarnuj tego musisz mieć kolarke na mtb nie ma szans na wynik ja w zeszłym roku miałem szosówkę ale żelazną to straciłem parę dobrych minut , a co dopiero na góralu ja bym przyczył od dobrego znajomego lub kupił na raty bądż z ogłoszenia skoro i tak będę w przyszłości jeżdził
konar
- Krystian88
- Wyga
Sprobuj na allegro tam mozna dostac szosowke za niezle pieniadze.
-
- Wyga
Dziękuję za porady. Napiszę krótko co dalej. Zakup nie wchodzi w rachubę. Skorzystałem z książek elektronicznych w necie i o dziwo sporo wypożyczalni sprzętu sportowego pojawiło się w spisie. Dzwoniąc, okazało się, że 1/3 firm lub telefonów jest niektualna. Kolejna 1/3 zawsze odpowiadała, że szosówek nie mają, tylko górale. W końcu któryś rozmówca się zlitował i powiedział żebym sobie odpuścił bo w wypożyczalniach szosówek nie znajdę. Ludzie chcą tylko górali i tylko takie mają. Lekko zniechęcony zacząłem szukać opon "slick" i tu już było lepiej. Znalazłem kilka sklepów; niewielki wybór spośród trzech firm: debica, author i maxxis. Z ich kupnem nie ma problemu jak zapewniali sprzedawcy więc zakup odłożyłem na trochę później, przed startem. Jedna kwestia załatwiona bo jak zapewniali sprzedawcy pozwoli mi to przyspieszyć ok. 20-30 %. Pozostaje mi mieć nadzieję, że sędzia główny zawodów dopuści mojego MTB do zawodów bo ten typ nie spełnia przepisów PZTri.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie wiem jakie opony znalazłeś - ja w zeszłym roku miałem okazję przetestować bardzo fajne oponki Hutchinsona - 1 calowe sliki. Dosyć lekkie bo nie drutówki tylko na kewlarze - można nieźle śmignąć, chociaż góral dosyć dziwacznie wygląda z takimi cienkimi oponami.
Rada Pawła wydaje mi się bardzo sensowna - waga roweru jest ważna, ale mocno się przesadza w tej kwestii. Sugerowałbym abyś pomyślał o możliwie najbardziej aerodynamicznej pozycji - nie znam przepisów triatlonowych, ale mogłaby pomóc lemondka, albo takie nieco dłuższe rogi.
Rada Pawła wydaje mi się bardzo sensowna - waga roweru jest ważna, ale mocno się przesadza w tej kwestii. Sugerowałbym abyś pomyślał o możliwie najbardziej aerodynamicznej pozycji - nie znam przepisów triatlonowych, ale mogłaby pomóc lemondka, albo takie nieco dłuższe rogi.
biegowa recydywa
-
- Wyga
..... nadzieję, to lepiej odłożyć na dobre lody.
Zadzwoń do związku www.triathlon.pl i dowiedz się dokładnie o przepisy.
Roweru górskiego nie dopuszczę do startu MP.
W zawodach wytaruje ~160 osób taki jest limit organizatora,
to chyba nie wszystkie rowery szosowe w Polsce, więc nie pozostaje nic innego jak dalej pytać o wolny rower.
Zadzwoń do związku www.triathlon.pl i dowiedz się dokładnie o przepisy.
Roweru górskiego nie dopuszczę do startu MP.
W zawodach wytaruje ~160 osób taki jest limit organizatora,
to chyba nie wszystkie rowery szosowe w Polsce, więc nie pozostaje nic innego jak dalej pytać o wolny rower.
-
- Wyga
Najpiew odpowiem Saint'owi.
W programie zawodów (http://www.triathlon1.webpark.pl/program.htm) wpisano, że odbywać się będą wg przepisów PZTri. W przepisach (http://www.triathlon.pl/przep_sport.html) w punkcie 5.4 jest sporo warunków np. obowiązkowa kierownica typu baranek. Jest też przepis 5.4.4, który daje sędziemu wolną rękę na czym opierałem swą nadzieję.
Dzięki Cezariusz. Skoro wiem, że zrobiłem co mogłem to nawet przyjąłem tę wiadomość z ulgą. Przynajmniej dowiedziałem się na 3-tyg. przed i nie muszę się już martwić, ani jechać na zawody po to by się rozczarować.
Rozumiem, że ranga MP ma swe wymagania i chcę się nawet usprawiedliwić, że tylko dlatego zaplanowałem Górzno ponieważ to jedyny dystans olimpijski w najcieplejszym okresie roku. Obawiałem się zimniejszej wody we wrześniu ale w tej sytuacji zobaczę i może spróbuję 5.IX. w Kędzieżynie Koźlu o ile będzie ciepło i też nie wprowadzą jakiś restrykcji.
W programie zawodów (http://www.triathlon1.webpark.pl/program.htm) wpisano, że odbywać się będą wg przepisów PZTri. W przepisach (http://www.triathlon.pl/przep_sport.html) w punkcie 5.4 jest sporo warunków np. obowiązkowa kierownica typu baranek. Jest też przepis 5.4.4, który daje sędziemu wolną rękę na czym opierałem swą nadzieję.
Dzięki Cezariusz. Skoro wiem, że zrobiłem co mogłem to nawet przyjąłem tę wiadomość z ulgą. Przynajmniej dowiedziałem się na 3-tyg. przed i nie muszę się już martwić, ani jechać na zawody po to by się rozczarować.
Rozumiem, że ranga MP ma swe wymagania i chcę się nawet usprawiedliwić, że tylko dlatego zaplanowałem Górzno ponieważ to jedyny dystans olimpijski w najcieplejszym okresie roku. Obawiałem się zimniejszej wody we wrześniu ale w tej sytuacji zobaczę i może spróbuję 5.IX. w Kędzieżynie Koźlu o ile będzie ciepło i też nie wprowadzą jakiś restrykcji.
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Co do wypożyczalni rowerów MTB, to oświećcie mnie, ale wydaje mi się, że znaleźć tam można rowery za słabe do maratonów rowerowych czy AR.