II Rajd "Trzech Orłów" w Szczecinie - 17-18 lipiec 2004r.

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Zbyszek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czas bedzie przedłużony, jak w roku 2003 do 30 godzin. Chcę zawody umiędzynarodowić poprzez zachęcenie do startu żołnierzy Korpusu Wielonarodowego (Niemcy i Duńczycy). Niebawem ukażą sie uaktualnione informacje na stronie :  www.rajd3orlow.szn.pl
Koniecznie chcę każdego puścić na ścianę skałkową w hipermarkecie "Galaxy" w centrum Szczecina (al. Wyzwolenia). Mam drobne pomysły ale szukam Waszych rad jak bezpiecznie puścić Was przez Szczecin, bo jak Wiechor i inni znowu zaczną nagminnie łamać przepisy Ruchu Drogowego :-)))), to obawiam się o ich bezpieczeństwo. I tak myślę, że może puszczę Was w centrum pieszo, albo z "talonem czasowym" (nazwa własna), który z jednego PK do drugiego dawałby taki zapas czasu, który pozwoliłby na spokojny przejazd przez centrum, bez pośpiechu i nie pozwoliłby ruszyć z następnego PK przed upływem tego określonego czasu. Nie wiem, czy mnie rozumiecie. Jeżeli padną pytania, to moge wyjaśnić tę kwestię.
Co wogóle sądzicie o bezpieczeństwie w centrum dużego miasta. Ja wiem, że lepiej byloby je wogóle ominąć, ale tu z każdej jego strony jest coś ciekawego. Poza tym w ramach popularyzacji rajdu chciałbym trochę pokazać go w mieście. W przysłych latach wyniesiemy się pewnie dalej. Już mam chęć na 300 km. Przez Niemcy nie pojedziemy, bo trasa musiałaby być podobna do tej z I Rajdu. Poza tym, tam przy granicy nic szczególnego nie ma, a drogi wręcz za proste. Napiszcie też co sądzicie o takim pomyśle, że np. po 2/3 trasy (po kajakach) reszta trasy liczyłaby się drużynowo, ale zawodnicy mogliby walczyć sami również w klasyfikacji indywidualnej. A ich indywidualne czasy końcowe zsumowane razem dawałyby czas drużyny. Zapewne będą zwolennicy i przeciwnicy, ale jestem ciekawy Waszych opinii.
zbyszek (rajd3orlow.szn.pl)
PKO
Henryk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja to bym najchętniej widział na początku kajaki, a potem każdy heja ile ma pary i ew. sumować czasy, no ale jestem skrajny w swoich poglądach, więc nie bierz tego pod uwagę;).  Nadal będą zespoły 2 osobowe?
Niestety pytam bardziej retorycznie, bo prawdopodobnie w tym czasie będzie maraton rowerowy Danielki, więc skuszę się na to drugie, ale gdyby nie to kto wie...
kominkowy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pomysl z "talonem" jest super, zwlaszcza, ze chcesz zrobic rajd przygodowy, a nie masakre w miescie. Jesli chcesz dodatkowo prowadzic klasyfikacje indywidualna to kazdy z zawodnikow musi miec osobna mape, klucze itp. i nie ma wplywu na to czy drugi ukonczy rajd. A poniewaz to wlasnie mnie zbierales ze zlej drogi na swoim rajdzie jak moj partner zostawil mnie bez mapy i wsparcia, wiec nie popieram tej idei.
Zbyszku powodzenia!
bernardbo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam nadzieje że będe miał czas i wystartuje...było dobrze, jeśli bedzie lepiej to super, hym ścianka, znowu czegoś się muszę nauczyć...no dobra.
Powodzenia!
Awatar użytkownika
Zbyszek
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Byłem nieco niedoczytany na stronach tego forum, ale już znalazłem dyskusje pod hasłem "rajdy indywidualnie".
Ja nie rezygnowałbym z klasyfikacji drużynowej, ale dodatkowo dał także szansę indywidualistom, bo nieco sam do nich należę, zwłaszcza kiedy partnera nie mogę zachęcić do biegu.
Awatar użytkownika
SIM21
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Drogi Zbyszku!

Przede wszystkim bardzo się cieszę, że Rajd będzie organizowany.

Plan z talonem jest DOBRY. Co prawda parę przepisów drogowych i tak polegnie, ale w granicach rozsądku. Nie bójmy się miasta (Element Urban Jungle Survival też ma swój smak) trzeba tylko rozsądnie wyznaczyć optymalną drogę np PK pod Orłami- latem jest tu mnóstwo innych rowerzystów i pieszych i zagrożenie chyba nie większe niż na asfalcie za miastem.

Koniecznie powinny być jednak Niemcy - to nic, że łatwa trasa - chodzi o międzynarodową atmosferę oraz o integracyjne myślenie. To ważne!

Rajdy extremalne to najczęściej imprezy drużynowe. współpraca teamu jest kluczem do sukcesu. "Łamana" klasyfikacja jest chyba złym pomysłem. Co innego indywidualna klasyfikacja dla samotników ale od samego początku - jest już nawet precedens - była "drużyna jednoosobowa" w ubiegłym roku.

Pozdrawiam Drużynę Trzech Orłów
Szymon
Awatar użytkownika
Zbyszek
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co do pomnika Trzech Orłów, to wyobrażam sobie start honorowy i przejazd w asyście Policji na Głębokie, jak w roku ubiegłym. A pojedyńcze osoby jadące na metę, już takim zagrożeniem nie są.
Co zaś do Niemiec, to niestety byłaby siłą rzeczy podobna trasa, jak w roku 2003, bo musielibyśmy wracać przez Gryfino (aczkolwiek Wełtyń był niezły). Chcę pokazać inne okolice Szczecina, umiędzynarodowić zawody poprzez Duńczyków i Niemców z Korpusu Wielonarodowego (jak się uda), a do Niemiec powrócimy może w 2005r.
Awatar użytkownika
Zbyszek
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przygotowania do Rajdu Trzech Orłów w Szczecinie - 17-18 lipiec 2004r. rozpoczęte.
Zapraszam do aktualności na stronie www.rajd3orlow.szn.pl
Bibi
WiechoR
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie działa formularz zgłoszeniowy. Kilka minut temu chciałem wysłać zgłoszenie i nic z tego.
WiechoR
Awatar użytkownika
Zbyszek
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No, wlaśnie od kilku miesiecy próbuję wytłumaczyć ważność uaktualnienia strony mojemu drogiemu Piotrkowi i coś na razie nie idzie. Być może nie do końca to jest jego wina, ponieważ dostaliśmy za darmo stronę internetową. W każdym razie możecie skopiować wypisany formularz zgłoszeń i przesyłać mailem bezpośrednio do mnie na adres: zbs2@wp.pl (normalnie, tak jak bylo wcześniej nie trafiał on bezpośrednio do mnie, a i tak jestem odpowiedzialny za wszystko i musi to przejść prze ze mnie).
Awatar użytkownika
Zbyszek
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Heniu, co to są te Twoje Danielki, na ile km i i gdzie ?
Awatar użytkownika
crow
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hej!
Kiedy pojawią się jakieś szczegółowe informacje na temat Rajdu? Jakie dokładnie będą dystanse, jak poukładane, wpisowe ile kosztuje, czy jest jakaś bazza i co z przepakami? Przepraszam za niecierpliwość, ale chciałbym się zawczasu dobrze przygotować.
Serdeczne dzięki.
Pozdrawiam
Nawet najdalszą podróz rozpoczyna ten pierwszy krok
Awatar użytkownika
Zbyszek
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Regulamin rajdu do pobrania ze strony w pliku pdf. Kochani - zgłaszajcie się, bo narazie od dawna jest zgłoszonych jedynie 10 drużyn, a to trochę zamało. Jeżeli tuż po zawodach w Świnoujściu nic się nie zmieni, to będę zmuszony zrezygnować z organizacji rajdu, a szkoda by było, bo trasa już prawie objeżdżona. Programu jeszcze nie umieszczam, bo słaba pewność, co do tej ilości drużyn i organizacji. A tak chciałem wszystko podać lepiej niż w ubiegłym roku. Nie liczcie na zapisy na ostatnią chwilę, bo jest masa rzeczy do załatwienia i ja nie podejmę się tego na ostatni moment jak w roku ubiegłym. Wtedy to był cud, że się udało. Więcej się tak nie odważę. Może okazać się, że będą chętni, ale po czasie i nikt Wam nie podejmie się organizacji rajdu. Spóźnialscy nie popsujcie apetytów sobie i innym na start.
Henryk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from Zbyszek on 11:13 pm on April 21, 2004
Heniu, co to są te Twoje Danielki, na ile km i i gdzie ?
Hmm, tak późno spytałeś, że zapomniałem o zabraniu głosu w tym wątku.  Danielki to najtrudniejszy nasz polski maraton rowerowy - nazwa od małego przysiółka, przez który zawsze przebiega trasa, a wszystko to na Podhalu. Co prawda w tym roku przełożyli imprezę na początek września, ale za to będę tuż przed "Orłami" na maratonie w Austrii, więc nie wiem czy wypocznę. Czy ja dobrze widzę, są ludzie bez pary?

P.S. A tak w ogóle - regulamin nie chce mi się otworzyć.

(Edited by Henryk at 11:10 pm on June 7, 2004)

(Edited by Henryk at 11:11 pm on June 7, 2004)
Awatar użytkownika
Zbyszek
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No, nareszcie kilka drużyn się obudziło i zapisało. Już wątpiłem w sens robienia zawodów. Tylko ciekawe jeszcze ile z Was tak naprawdę wystartuje, bo zawsze sporo koniec końcem wycofuje sie z zapisów. Zobaczymy. Zapraszam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ