Chcialbym zapytac ludzi używających pedałów zatrzaskowych czy ta oferta jest warta zainteresowania? Chciałbym ich użyć również w zawodach triatlonowych
SIDI Genius
(Edited by PAwel at 3:24 pm on Oct. 16, 2003)
Buty SIDI, czy warto?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Na ironman sa rewelacja!!! , na sprinty i dystas olimpijski sa kiepske maja za duzo zapiec. Przy krotkich dystansach najlepiej jak jest jedno zapiecie, szkoda czsu na zapinanie. Chwila nieuwagi zamieszania z zapieciem i grupa ucieka.
Buty profesionalne do kolarstwa, długie treningi OK.
Buty profesionalne do kolarstwa, długie treningi OK.
Bogdan Sądel
Pulsar Sport
Pulsar Sport
-
- Zaprawiony W Bojach
PAwel : Sidi to dobra firma i porzadne buty .
A moze odrazu jakies specjalne do triathlonu , cornac albo sidi -
tez maja takie . Znalezlem np tutaj :
http://www.primera-bournemouth.co.uk/li ... ing&ID=121
A moze odrazu jakies specjalne do triathlonu , cornac albo sidi -
tez maja takie . Znalezlem np tutaj :
http://www.primera-bournemouth.co.uk/li ... ing&ID=121
[i]swim - bike - run [/i]
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Pawel, wydaje mi sie ze za duzo zapiec jak do triathlonu. Typowe buty do tri maja 1 lub 2 rzepy, paski odwrotne tzn po zapieciu sa skierowane do wewnatrz (a to w tym celu gdy sie je odepnie i wyjmie nogi to paski zwisaja na zewnatrz i nie wkrecaja sie w pedaly) oraz posiadaja petelke na piecie do wlozenia w nia palca przy wciaganiu buta. Niemniej jednak gdy nie jestes top pro to te pare sekund na dodtakowe paski cie nie zbawi- czyli krotko mowiac jak dla mnie kazde buty sa dobre
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
-
- Zaprawiony W Bojach
Widzę, że to cała nauka z tymi butami. Zauważyłem jeszcze w opisie butów Cornac, że jest jakiś mechanizm odpinania rzepów - "quick release", chyba na zewnątrz właśnie. A ja myślałem, że buty do biegania są skąplikowane.
A swoją drogą to gdzie wy kupujecie swoje buty do triatlonu?
I jeszcze jedno pytanie - buty biegowe ulegają ponoć zużyciu po ok. 1000km biegania, czy w butach rowerowych też są jakieś limity, no bo na mój chłopski rozum to chyba nie.
A swoją drogą to gdzie wy kupujecie swoje buty do triatlonu?
I jeszcze jedno pytanie - buty biegowe ulegają ponoć zużyciu po ok. 1000km biegania, czy w butach rowerowych też są jakieś limity, no bo na mój chłopski rozum to chyba nie.
ENTRE.PL Team
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Nie slyszalem o limicie czasu na buty, z reguly ludzie je wymieniaja gdy sie przetra lub uszkodza np w wyniku upadku. Ja na model butow (Nike) sie zdecydowalem ze wzgledu na cene w sklepie fabrycznym- byly tansze od najtanszych jakie gdzie indziej widzialem o ponad 50%. Jest takie miejsce w Sydney gdzie w promieniu 300 m sa cztery sklepy fabryczne (Nike, Adidas, Puma i Brooks) i tam kupuje ubranie i buty- wszystko jest od 30-80 % tansze niz w sklepach specjalistycznych. A moje buty zapinaja sie na trzy rzepy i mnie to specjalnie nie przeszkadza.
If God invented marathons to keep people from doing anything more