Europejski Festiwal Biegowy a Festiwal Biegowy

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Czy ktoś może mi krótko streścić o co tutaj chodzi?

W czerwcu jest organizowany jakiś Europejski Festiwal Biegowy w Krynicy z praktycznie takim samym programem jaki zawsze był we wrześniu w Krynicy.
Jednocześnie wchodze na stronę i widzę, źe Festiwal Biegowy nadal jest organizowany ?
Sorry za takie proste pytania, nie mam czasu żeby szukać jakiegoś wytłumaczenia i pomyślałem źe ktoś mi szybciej może wytłumaczy.
New Balance but biegowy
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ogólnie położyłem lagę na Festiwalu Biegowym po tym gdy się ujawniły tendencje założyciela, który każdej władzy pcha się bez mydła wiadomo gdzie. Widzę że się opłaca, bo sponsoring państwowych firm, kasa z "tarczy" i dofinansowań płyną szerokim strumieniem.

Europejski Festiwal Biegowy – Dwa Beskidy – zdaje się na podstawie adresu, że może mieć innego organizatora, więc może w Krynicy za rok pobiegnę. Też jestem ciekaw, czy ktoś zna więcej szczegółów.
gokish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: 20 maja 2022, 10:46 Czy ktoś może mi krótko streścić o co tutaj chodzi?

W czerwcu jest organizowany jakiś Europejski Festiwal Biegowy w Krynicy z praktycznie takim samym programem jaki zawsze był we wrześniu w Krynicy.
Jednocześnie wchodze na stronę i widzę, źe Festiwal Biegowy nadal jest organizowany ?
Sorry za takie proste pytania, nie mam czasu żeby szukać jakiegoś wytłumaczenia i pomyślałem źe ktoś mi szybciej może wytłumaczy.
Przypomnijmy, że Małopolska i Krynica-Zdrój od 1992 roku była gospodarzami forum ekonomicznego o międzynarodowej randze. Jednak wieloletnia umowa o współpracy przy organizacji Forum Ekonomicznego podpisana przez organizatorów Forum z Województwem Małopolskim i miastem Krynica-Zdrój wygasła w 2020 roku.

Za fiasko małopolskich negocjacji Zygmunt Berdychowski, szef Rady Programowej Forum Ekonomicznego, obwinia Piotra Rybę, burmistrz Krynicy zaś odpowiada, że to Instytut wciąż zmieniał warunki umowy, a przede wszystkim nie dał gwarancji miastu za ewentualne szkody, jakie co roku powstają na głównym deptaku.

Nie udało się porozumieć w tej sprawie, dlatego marszałek województwa Witold Kozłowski w tym samym czasie chciał zorganizować Forum Gospodarcze, które miało stać się bardziej prestiżową imprezą niż to dotychczasowe. Zapowiadane na wrzesień forum gospodarcze nie doszło do skutku w takim wymiarze jak planowano. W zamian odbyła się trzydniowa konferencja CYBERSEC, poświęcona bezpieczeństwu w sieci.

Wraz z wyprowadzką Berdychowskiego do Karpacza uzdrowisko musiało pożegnać się z Festiwalem Biegowym, który przeniósł się do Piwnicznej- Zdrój. Marszałek nie zatrzymał tej sportowej imprezy w uzdrowisku, ale zorganizował nową. Głównym Partnerem Festiwalu było Województwo Małopolskie, a za jego organizację odpowiada Fundacja „Na Ratunek” w partnerstwie z gminą Krynica-Zdrój i Uzdrowiskiem Krynica-Żegiestów. Witold Kozłowski zapewnia, że to szerszy i większy plan działania.

- Można coś kupić za 20 zł, można coś kupić za 50 złotych. Po prostu myśmy dokonali wyboru i zakupu usług promocyjnych, ponieważ uznaliśmy, że w dłuższej perspektywie czasowej to będzie opłacalne dla województwa. Pamiętajcie państwo, że w planie Igrzysk Europejskich jest rozegranie w Krynicy-Zdroju biegów górskich. I my musimy Krynicę do tego dużego wydarzenia przygotowywać i wypromować - kwituje Marszałek Małopolski.

I ogólnie prokuratura policja itp w ruchu bo na zeszłoroczny event marszałek rzucił 600 tysięcy złotych (stąd kosmiczne nagrody rok temu i podobnie teraz za publiczne się bawio) a poprzednio na stary event dawał 80 tys.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Dzięki, nie znałem kulisów. Oczywiście przyznawanie tych nagród „człowieka” roku Kaczyńskiemu, Orbanowi, Szydło, Morawieckiemu, Obajtkowi było żenujące. (To a’propos Berdychowskiego).
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: 20 maja 2022, 10:46 Czy ktoś może mi krótko streścić o co tutaj chodzi?

Z jakichś względów Festiwal Biegowy wyniósł się lub też został "wyproszony" z Krynicy i przeniósł się do Piwnicznej z cała tą swoją otoczką sponsorską jak dotychczas. Trasy też pozostały podobne, tylko starty i meta w Piwnicznej. Niektóre biegi, jak np. "Życiowa Dycha" poprowadzone po nowych trasach.

A w miejsce dotychczasowego Festiwalu wskoczył ten nowy, pod nazwą Europejski Festiwal Biegowy. W ub. roku to dopiero była jazda, bo te dwa festiwale, z podobnymi biegami, odbywały się w odstępie tygodniowym czy dwutygodniowym :hahaha:
ODPOWIEDZ