Wszystko o ITRA
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Zostali wybrani polscy przedstawiciele do ITRA
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
czy Robert Faron i Faron Robert to dwie różne osoby w rankingu?
-
- Zaprawiony W Bojach
najprawdopodobniej tak. ja mam dwoje imion, do tego czasami wpisuję się jako kuba i mam automatycznie utworzone z pięć kont :D wszystko zależy od formatu i sposobu wpisania nazwiska na liście startowej.
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
No tak, ale p.Robert zajął jednocześnie piątą i dziesiątą lokatę w tej samej kategorii.
Jeśli to ta sama osoba, to można przypuszczać, że po zsumowaniu punktów powinien zostać liderem.
Jeśli to ta sama osoba, to można przypuszczać, że po zsumowaniu punktów powinien zostać liderem.
-
- Zaprawiony W Bojach
nie rozumiem?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie, do obliczenia indeksu bierze się tylko te najlepsze.
Kuba - a Ty głosowałeś? Jesteś opłaconym członkiem ?
Czy może są tu jacyś opłaceni członkowie? Chodzi mi o to, dlaczego tak mało osób płaci. Rozumiem, że narazie nie bardzo wiadomo "po co", tak?
Czy może są tu jacyś opłaceni członkowie? Chodzi mi o to, dlaczego tak mało osób płaci. Rozumiem, że narazie nie bardzo wiadomo "po co", tak?
- marcin.swierc
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 31:33
- Życiówka w maratonie: -----
- Kontakt:
w tym roku zapłaciłem i dostałem propozycję głosowania i kandydowania. nie skorzystałem - czy coś się zmieni... zobaczymy - mam nadzieję ze tak, choć jak nie będzie inicjatyw od związku- później zawodników to "szału nie będzie"
10 czerwca są MS w Włoszech... skład M
Marcin Świerc
Kamil Leśniak
Piotr Będkowski
Artur Jabłoński
czy powalczymy ??
10 czerwca są MS w Włoszech... skład M
Marcin Świerc
Kamil Leśniak
Piotr Będkowski
Artur Jabłoński
czy powalczymy ??
Adam Klein pisze:Nie, do obliczenia indeksu bierze się tylko te najlepsze.
-
- Zaprawiony W Bojach
nie, nie jestem opłaconym członkiem, ponieważ nie widzę żadnego powodu, jakiejś wartości, którą to członkostwo mogłoby mi zapewnić. może ona istnieje, a ja tylko o niej nie wiem?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale o jakich Marcin mówisz inicjatywach? Może naświetl to jakoś. A te Mistrzostwa Świata - to kto ustalał skład? Nie, żebym się czepiał tylko wydaje się jednak dosyć przypadkowy.marcin.swierc pisze:w tym roku zapłaciłem i dostałem propozycję głosowania i kandydowania. nie skorzystałem - czy coś się zmieni... zobaczymy - mam nadzieję ze tak, choć jak nie będzie inicjatyw od związku- później zawodników to "szału nie będzie"
Kuba - pytanie, czy uważasz, że ITRA jest wartościową organizacją.
-
- Zaprawiony W Bojach
Adam, są dwie strony medalu, temat na dłuuuuugą rozmowę albo długi artykuł, tu w skrócie:
+
ujednolicenie reguł "dyscypliny"
system oceny trudności imprez
Perfomance Index (moim zdaniem genialne narzędzie, świetne obmyślone, które umożliwiło wiarygodne odnoszenie do siebie różnych wyników i stworzenie wiarygodnego rankingu biegaczy górskich)
-
zapędy monopolowe
ryzyko utraty istotnych wartości (przykład: osobny start elity na MŚ)
utrata wyjątkowości poszczególnych biegów przez konieczność dostosowania się do zewnętrznych wymogów
+
ujednolicenie reguł "dyscypliny"
system oceny trudności imprez
Perfomance Index (moim zdaniem genialne narzędzie, świetne obmyślone, które umożliwiło wiarygodne odnoszenie do siebie różnych wyników i stworzenie wiarygodnego rankingu biegaczy górskich)
-
zapędy monopolowe
ryzyko utraty istotnych wartości (przykład: osobny start elity na MŚ)
utrata wyjątkowości poszczególnych biegów przez konieczność dostosowania się do zewnętrznych wymogów
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
1. O zapędach monopolowych nic nie wiem, napisz coś.Qba Krause pisze:Adam, są dwie strony medalu, temat na dłuuuuugą rozmowę albo długi artykuł, tu w skrócie:
-
1. zapędy monopolowe
2. ryzyko utraty istotnych wartości (przykład: osobny start elity na MŚ)
3. utrata wyjątkowości poszczególnych biegów przez konieczność dostosowania się do zewnętrznych wymogów
2. Osobny start elity jest zły?
3. Tutaj nie rozumiem o co chodzi.
Żeby było jasne, ja nie jestem jakims ambasadorem ITRA.
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Dobre z tym Robertem;)
Tina Fishl nie jest Polką. To po prostu błąd, pisałam do nich, ale nie jestem opłacona... Nawet nie wiedziałam, że to tak działa, także dzięki za wpis.
Co do rankingu to ewidentnie umniejsza on krótsze dystanse. Widać to po pozycji Ani Celińskiej, ja po swoich biegach też zauważam, że długi bieg= więcej punktów, niezależnie od tego jak przebiegnę...
3 letnie liczenie biegów też jest nieco mylące... ale tak jest.
Tina Fishl nie jest Polką. To po prostu błąd, pisałam do nich, ale nie jestem opłacona... Nawet nie wiedziałam, że to tak działa, także dzięki za wpis.
Co do rankingu to ewidentnie umniejsza on krótsze dystanse. Widać to po pozycji Ani Celińskiej, ja po swoich biegach też zauważam, że długi bieg= więcej punktów, niezależnie od tego jak przebiegnę...
3 letnie liczenie biegów też jest nieco mylące... ale tak jest.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:43:43
- Życiówka w maratonie: 03:25:30
- Kontakt:
Jestem.Ale nie głosowałem.Adam Klein pisze: Czy może są tu jacyś opłaceni członkowie?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dalej nie wiem: po co/ za co miałbym im płacić te 5 EUR? Bo się fajnie nazywają?
Tak czy inaczej, gratulacje dla Kasi! Nie mam wątpliwości, że to dobra reprezentantka polskiego środowiska biegaczy górskich.
Tak czy inaczej, gratulacje dla Kasi! Nie mam wątpliwości, że to dobra reprezentantka polskiego środowiska biegaczy górskich.
Tak, bo to prowadzi do takich patologii.Adam Klein pisze:2. Osobny start elity jest zły?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Pytanie, czy robią coś wartościowego dla środowiska biegowego?Kangoor5 pisze:Dalej nie wiem: po co/ za co miałbym im płacić te 5 EUR? Bo się fajnie nazywają?
[/quote]
Tak, bo to prowadzi do takich patologii.[/quote]Adam Klein pisze:2. Osobny start elity jest zły?
Przecież wystartowali razem.