Zadyma 2016

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
lukglo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:47
Życiówka w maratonie: 3:53:17

Nieprzeczytany post

Koleżanki i koledzy mam pytanie odnośnie Zadyma 2016. Zamieć to bieg 24 godzinny, a Zadyma i Zadyma Trek to bieg na dystansie 13,5km (tylko raz w górę i w dół)? Pytam ponieważ nie startowałem nigdy w zimowych biegach górskich i nie chciałbym się zapisać na coś czego później będę żałował :D
New Balance but biegowy
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zadyma to jedna pętla trasą Zamieci. Biegałem po tych trasach tylko latem i powiem tyle, że jeśli nie będzie dużej pokrywy śnieżnej a będzie zalodzenie, to będzie grubo.
Co do Zadymy trek nie jestem pewien, czy będzie to po tej samej trasie. Ale to będzie wycieczka górska, nie zawody.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
lukglo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No właśnie Trek przedstawiają jako wycieczkę na której podziwia się widoki. Zapisuje się na zwykłą Zadyme, myślisz, że warto brać nawet na te 13km kije?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Myślę, że zależy od warunków i od założeń. Na pewno bym zabrał, jeśli będzie mało śniegu bo na zbiegu/zejściu po lodzie zię przydadzą. Jak będzie dużo świeżego i planujesz być w czołówce, to chyba też. Jeśli wiesz, że przed tobą przebiegnie te kilkanaście osób, to już chyba można zakładać, że będzie przetarte.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
lukglo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To będzie moje pierwsze bieganie w zimę po górach - dla pewności i lepszego samopoczucia wezmę ze sobą kije.
Awatar użytkownika
comar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ja to rozumiem tak:

Zadyma - startujesz o 11 i przecierasz szlak Zamieci. Są miejsca i jest czas na mecie

Zadyma trek - startujesz o której chcesz i masz tylko pomiar czasu.

ale może się myle, zapytaj orgów na FB :)
Obrazek
ODPOWIEDZ