Bieg o złotą szyszkę Bystra koło Bielska 24.10

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Tank
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Forum miłośników BESKIDU ŚLĄSKIEGO www.beskidslaski.fora.pl
New Balance but biegowy
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ten niebieski szlak, którym zbiega się z Magóry do mety, to jest leśna droga, czy raczej szlak turystyczny (ścieżka)?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolega Tank prośba do Ciebie abyś nie wklejał tylko za każdym razem linków. Jak już to kilka słów wypadałoby dodać. Choćby ocenić imprezę jeżeli o niej słyszałeś czy uczestniczyłeś, zapytać kto jedzie i czy warto.

Kangoor5 zbieg jest niebieskim szlakiem turystycznym bardzo szeroka trasa i bezpieczna (nie ma dzikiego nachylenia). Ogólnie trasa względem zeszłego roku jest odwrócona, a meta nieco przesunięta z Orlika pod remizę strażacka.
Polecam
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
comar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jakie wrażenia po biegu?

Ja jestem zadowolony z własnego startu, plan był utrzymać się z czołówka jak najdłużej a później się zobaczy.
Dlugo nie wytrzymalem :hejhej:

Czas na mecie 1:24 cos tam. Byłoby ponizej 1:24 i okolo 7 miejsc lepiej gdybym nie przelecial skretu w lewo przed sama meta.

Co do imprezy to fajnie zoorganizowana, rozsadna oplata startowa, przyjazna atmosfera.
W pakiecie startowym wolalbym dostac jakiegos zela czy batona zamiast kawy ropuszczalnej.
Jeden niewypał ze słabo oznakowana trasana 12 tym i okolo 14 tym km. Zdarza sie nawet najlepszym.

Jarek, gratuluje zwyciestwa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki comar
Dla mnie najgorszy bieg sezonu, naprawdę. Brzmi przewrotnie bo go wygrałem. Wygrałem bo Piotrek Czapla zabłądził. Ale tak dziwnie nie czułem się dawno. Jasne miałem gorsze biegi ale z mojej winy to były nie rozsądnie poprowadzone taktycznie starty. A tu nawet nie mogłem wejść na zmęczenie, na głęboki wdech i cykliczny rytm biegu, tępe czucie mięśniowe i głowie się nawet nie chciało. Dopiero na ostatnich kilometrach na zbiegu już byłem sobą. Trochę się tym zdołowałem :-) i odpoczywam jeszcze do jutra bo chyba wychodzi zmęczenie sezonem.
A trasa fajna bo ją sam wymyśliłem :-) (w tej chwili pokrywa się w 80% z moim oryginałem) i sam byłem inicjatorem tej imprezy.
W zeszłym roku z mikrofonem na mecie w tym na trasie. Ale nie wiadomo czy bieg będzie w przyszłym roku...
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tak z ciekawosci zapytam, bo mielismy porownac czasy rok do roku, a trasa zostala zmieniona - jak wg Ciebie to wyglada ? tj. czy dlugosc, albo trudnosc trasy byla inna ? mimo wszystko o bodaj minute czasy gorsze i nie wiem czy to ma wogole jakies przelozenie :) (inna sprawa ze teraz w czolowce ciasno, a rok temu tak naprawde cala trase lecialem na solo :))

ps: a co z tym Piotrkiem ? rzeczywiscie takie miejsce problematyczne bylo ? na ktorym km pomylil trase ? duza mial przewage ?
Awatar użytkownika
comar
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jarek Gniewek pisze: A trasa fajna bo ją sam wymyśliłem :-) (w tej chwili pokrywa się w 80% z moim oryginałem) i sam byłem inicjatorem tej imprezy.
Mam nadzieje ze te 20 % to koncowka w ktorej tez sie chyba pomyliles :)

Ten wlot na 12tym faktycznie byl problematyczny bo sie wlatywalo w krzaczory. Ja robilem rekonesans tej trasy 4 tyg temu i szukałem wtedy tej sciezki.

Btw obiecalem organizatorom ze stawiam piwo jak ktos zrobi ta trase w 1h5min albo lepiej. Niestety sie nikomu nie udalo.
Obrazek
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Oznakowanie trasy na 12 km było fatalne - to fakt. Na mecie straszne joby leciały na organizatorów.

Ale trasa fajna, bieg fajny, i dokładnie tak jak Jarek Gniewek - pobiegłem strasznie. Jakbym oponę ciągnął. Pod górę ledwie nogami przebierałem.
Awatar użytkownika
AvantaR
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39m:54s
Życiówka w maratonie: 3g:28m:16s
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jarek Gniewek pisze:W zeszłym roku z mikrofonem na mecie w tym na trasie. Ale nie wiadomo czy bieg będzie w przyszłym roku...
Czemu? Możesz coś więcej napisać? Szkoda by było tak fajnej imprezy. W tym roku coś z oznaczeniem ponoć nie wyszło, ale błędów nie popełnia tylko ten co nic nie robi. A Wy z UBSem robicie mega dobrą robotę!
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

LoveBeer pisze:tak z ciekawosci zapytam, bo mielismy porownac czasy rok do roku, a trasa zostala zmieniona - jak wg Ciebie to wyglada ? tj. czy dlugosc, albo trudnosc trasy byla inna ? mimo wszystko o bodaj minute czasy gorsze i nie wiem czy to ma wogole jakies przelozenie :) (inna sprawa ze teraz w czolowce ciasno, a rok temu tak naprawde cala trase lecialem na solo :))

ps: a co z tym Piotrkiem ? rzeczywiscie takie miejsce problematyczne bylo ? na ktorym km pomylil trase ? duza mial przewage ?
LoveBeer

w tym roku, chyba wiesz, trasa była w drugą stronę. Poza tym była mała zmiana w przebiegu trasy.
Trudność sobie zatem sam oceń, jeśli biegłeś rok temu.
Co do pomyłki w oznakowaniu, to też trzeba to zatem wziąć pod uwagę.
Szkoda, że taka wtopa, ale mleko się rozlało ;)

Szkoda, że tym razem nie było mi dane pobiec w biegu, szkoda, że nie był w niedzielę jak to bywa najczęściej.

jarek_bb gratulacje za bieg :)
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
ODPOWIEDZ