Komentarz do artykułu II Zimowy Ultramaraton Karkonoski odbędzie się na początku marca
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł II Zimowy Ultramaraton Karkonoski odbędzie się na początku marca
- zapa
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 46:00
- Życiówka w maratonie: 03:48:52
- Kontakt:
Kto biegnie w drugiej edycji?
Kto biegł w pierwszej?
Jaka skala trudności biegu dla debiutanta w warunkach zimowych?
Kto biegł w pierwszej?
Jaka skala trudności biegu dla debiutanta w warunkach zimowych?
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu - testy, recenzje, porady, relacje,
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Pytanie czy będzie zima :p jeśli nie to bieg w tym roku na trasie z Jakuszyc do Karpacza będzie prosty.
Generalnie trasa do trudnych nie należy, wariant w tym roku jest łatwiejszy bo odpada podbieg na Śnieżkę od strony Karpacza.)
Jakby nie patrzeć 30 km to jest kamienna droga poprowadzona grania Karkonoszy (w dużej mierze)
Generalnie trasa do trudnych nie należy, wariant w tym roku jest łatwiejszy bo odpada podbieg na Śnieżkę od strony Karpacza.)
Jakby nie patrzeć 30 km to jest kamienna droga poprowadzona grania Karkonoszy (w dużej mierze)
Ostatnio zmieniony 11 lis 2014, 19:44 przez rockduck, łącznie zmieniany 1 raz.
- zapa
- Stary Wyga
- Kontakt:
Dziękuje rockduck, właśnie o taką odpowiedż mi chodziło
Zapraszam: http://www.biegamblog.pl - wyjątkowy blog o bieganiu - testy, recenzje, porady, relacje,
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45,44
- Życiówka w maratonie: brak
Weź tylko pod uwagę warunki pogodowe. Marzec to jeszcze zima w tych rejonach. W tym roku, pomimo, że zima była łagodna to na trasie było trochę lodu, były takie odcinki przed Śnieżką, teraz będą za, gdzie trzeba było się wdrapywać na czworaka, teraz trzeba będzie zjechać na tyłku. Odcinek od strony Jakuszyc do Hali Szrenickiej był bardzo łagodny w tym roku, tam potrafi być dużo nieubitego śniegu, mało ludzi chodzi jak mocniej popada, i pierwsze 8 km może trochę zmęczyć.
Poza tym to bardzo przyjemny bieg. Można popodziwiać jak Czesi korzystają z uroków Karkonoszy. Widziałem gości, którzy wdrapywali się z biegówkami w góry, bez krzesełek, wyciągów i takich tam.
Poza tym to bardzo przyjemny bieg. Można popodziwiać jak Czesi korzystają z uroków Karkonoszy. Widziałem gości, którzy wdrapywali się z biegówkami w góry, bez krzesełek, wyciągów i takich tam.
-
- Zaprawiony W Bojach
W tym biegu największą zagadką jest i będzie zawsze pogoda.
Wystarczy, że mocno powieje na grani, do tego dodajmy np. z -15C, śnieg do kolan i z lajtowego biegu zrobi się jesień średniowiecza.
Można przyjąć, że w roku 2014 w Karkonoszach nie było zimy.
A przynajmniej nie było śniegu.
Wystarczy, że mocno powieje na grani, do tego dodajmy np. z -15C, śnieg do kolan i z lajtowego biegu zrobi się jesień średniowiecza.
Można przyjąć, że w roku 2014 w Karkonoszach nie było zimy.
A przynajmniej nie było śniegu.
- zapa
- Stary Wyga
- Kontakt:
Dupa, mnie tez nie wylosowali wszyscy znajomi biegną a ja nie
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50m
- Życiówka w maratonie: 3h40m
Bardzo ciekawa strona - zupełnie przypadkiem znalazłeś, z pełnym odnośnikiem, że zostałeś przekierowany z wpisu na forum?prykas pisze:Szkoda, mnie również nie wylosowali.
Następnym razem może się uda.
Proponuję zabrać ze sobą dobre kije, w takich biegach można liczyć na wsparcie.
Ciekawa stronka poniżej...całkiem przypadkowo znalazłem ich, szukałem czego innego a się wyświetlili.
Przynajmniej byś uczciwie napisał, że piszesz tutaj na zlecenie sklepu.