kirej pisze:Ja biegłem rok temu i teraz też startuje.
Chyba kluczową informacją jest zapis w regulaminie że cały prowiant musisz mieć ze sobą bo prócz herbaty na 50 i 75 km i zupy na 75 nic nie ma.
Pewnie biegniesz na 10h? Szybciej nikogo na mecie nie spotkasz.
Co jeszcze chcesz wiedzieć?
Kirej
co do jedzenia to biorę po prostu trochę żeli, żelek, czekolady, batonów i chyba też po raz pierwszy sprawdzę działanie saltsticków (z kofeiną).. na pierwsze 50 km powinno mi starczyc 1,5 L wody + butelka izotonika. może dwie..
przede wszystkim czy jest gdzieś woda na trasie na PK? bo rozumiem że na mecie 50 i 75 km jest, tak?
czy są jakiekolwiek oznaczenia taśmami w newralgicznych miejscach?
czy na każdym punkcie kontrolnym zbiera się jakieś pieczątki czy po prostu spisują nr? (nie ma o tym mowy w regulaminie)
w regulaminie jest mowa o obowiązku posiadania mapy, nie wiem czy musi być papierowa, mam wgrane wiele map w telefonie, ale przede wszystkim mam całą trasę w głowie, już nią biegłem nie raz.. ja biegam głównie po Puszczy..
pewnie jeszcze zadzwonię do organizatora żeby być pewnym co do wody itp..
a co do moich 10h.. wiesz, spróbuję, choć w nocy biegnie się jednak trochę wolniej.. na pewno powalczę, życiówka (oficjalna) będzie :D wiem że rekord tej trasy to 9:45.. w zeszłym roku pierwszy dobiegł na metę po ponad 11 godzinach..
i jeszcze jedno, w tym roku na trasie jest sporo asfaltu, tak na oko około 20 km, szczególnie pod koniec trasy 100 km jest go dużo.. i dlatego niestety muszę biec w Pegasusach zamiast w lekkich, leśnych Terra Kiger..