Startuję w tym roku (pierwsze podejście ). Wybieram się, tak jak prawie na każdy swój bieg, wraz z Rodziną (Żona i dwójka małych dzieci), ale tym razem po raz pierwszy jedziemy samochodem kempingowym.
Pytanie czy ktoś nie byłby chętny do "połączenia sił", przez co rozumiem wybór tego samego kempingu i wzajemne wsparcie się logistyczne już na miejscu? Szczególnie jeśli ktoś jedzie także z rodziną. Tak by zrobić większy team, wesprzeć się na miejscu, wspólnie pokibicować itp.
A może ktoś ma jakieś miejsce do zatrzymania się w okolicy szczególnie godne polecenia, także pod kątem atrakcji dla dzieci? Przyznam, że jak tam bywałem kilka lat temu, jeszcze jako singiel, to nie zwracałem uwagi na takie rzeczy
UTMB Chamonix 2014 - wspólny pobyt / logistyka ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Mój kolega także, puszczę mu info.
-
- Rozgrzewający Się
Jadę samochodem na CCC do Chamonix. Mam dwa miejsca wolne w samochodzie i w mieszkaniu w centrum Chamonix. Wyjazd 25.08. więcej informacji pod mailem: maciekkos@tlen.pl
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Na razie plan mam taki:
- w samym Chamonix przenocować tylko jedną noc. Prawdopodobnie w nocy ze środy na czwartek (27/28 sierpnia). Odebrać pakiet, odwiedzić targi, poczuć atmosferę miasteczka;
- zebrać się z Chamonix w nieco spokojniejsze miejsce, nieco wyżej położone, by tam przenocować w większym spokoju, zrobić jeszcze ostatnie przetarcie na szlaku i spróbować wyspać się przed startem. Stąd pomysł by zadekować się na kempingu pod prąd trasy - w miejscowości Vallorcine. Tam spędzić cztery noce od czwartku do poniedziałku. To ok. 15 km od Chamonix. Stamtąd może być niezły punkt wypadowy dla rodziny, a i sama trasa przebiega przez tą miejscowość. Z dotarciem stamtąd na start nie powinno być problemów. Sądzę, że też do ogarnięcia jest temat powrotu na kemping po.
Znajduje się tam dość polecany kemping: http://www.camping-montets.fr/ Na razie wysłałem wnioski rezerwacyjne tam i jeszcze w kilka miejsc, ale czekam na odpowiedzi żabojadów.
Ktoś ma jakieś inne ciekawe pomysły?
- w samym Chamonix przenocować tylko jedną noc. Prawdopodobnie w nocy ze środy na czwartek (27/28 sierpnia). Odebrać pakiet, odwiedzić targi, poczuć atmosferę miasteczka;
- zebrać się z Chamonix w nieco spokojniejsze miejsce, nieco wyżej położone, by tam przenocować w większym spokoju, zrobić jeszcze ostatnie przetarcie na szlaku i spróbować wyspać się przed startem. Stąd pomysł by zadekować się na kempingu pod prąd trasy - w miejscowości Vallorcine. Tam spędzić cztery noce od czwartku do poniedziałku. To ok. 15 km od Chamonix. Stamtąd może być niezły punkt wypadowy dla rodziny, a i sama trasa przebiega przez tą miejscowość. Z dotarciem stamtąd na start nie powinno być problemów. Sądzę, że też do ogarnięcia jest temat powrotu na kemping po.
Znajduje się tam dość polecany kemping: http://www.camping-montets.fr/ Na razie wysłałem wnioski rezerwacyjne tam i jeszcze w kilka miejsc, ale czekam na odpowiedzi żabojadów.
Ktoś ma jakieś inne ciekawe pomysły?