UTMB Chamonix 2014 - wspólny pobyt / logistyka ?

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
patryk_loszewski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Startuję w tym roku (pierwsze podejście :hej: ). Wybieram się, tak jak prawie na każdy swój bieg, wraz z Rodziną (Żona i dwójka małych dzieci), ale tym razem po raz pierwszy jedziemy samochodem kempingowym.

Pytanie czy ktoś nie byłby chętny do "połączenia sił", przez co rozumiem wybór tego samego kempingu i wzajemne wsparcie się logistyczne już na miejscu? Szczególnie jeśli ktoś jedzie także z rodziną. Tak by zrobić większy team, wesprzeć się na miejscu, wspólnie pokibicować itp.

A może ktoś ma jakieś miejsce do zatrzymania się w okolicy szczególnie godne polecenia, także pod kątem atrakcji dla dzieci? Przyznam, że jak tam bywałem kilka lat temu, jeszcze jako singiel, to nie zwracałem uwagi na takie rzeczy :usmiech:
New Balance but biegowy
saymon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Również wybieram się z rodzinką (zona + dwójka smyków) spanie planujemy chyba pod namiotem wyjazd około 20 sierpnia możemy się zdzwonić na miejscu.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Mój kolega także, puszczę mu info.
maciejkos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jadę samochodem na CCC do Chamonix. Mam dwa miejsca wolne w samochodzie i w mieszkaniu w centrum Chamonix. Wyjazd 25.08. więcej informacji pod mailem: maciekkos@tlen.pl
strider
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Też się wybieram ;), na jakim kampingu planujecie się zatrzymać?
patryk_loszewski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na razie plan mam taki:
- w samym Chamonix przenocować tylko jedną noc. Prawdopodobnie w nocy ze środy na czwartek (27/28 sierpnia). Odebrać pakiet, odwiedzić targi, poczuć atmosferę miasteczka;
- zebrać się z Chamonix w nieco spokojniejsze miejsce, nieco wyżej położone, by tam przenocować w większym spokoju, zrobić jeszcze ostatnie przetarcie na szlaku i spróbować wyspać się przed startem. Stąd pomysł by zadekować się na kempingu pod prąd trasy - w miejscowości Vallorcine. Tam spędzić cztery noce od czwartku do poniedziałku. To ok. 15 km od Chamonix. Stamtąd może być niezły punkt wypadowy dla rodziny, a i sama trasa przebiega przez tą miejscowość. Z dotarciem stamtąd na start nie powinno być problemów. Sądzę, że też do ogarnięcia jest temat powrotu na kemping po.
Znajduje się tam dość polecany kemping: http://www.camping-montets.fr/ Na razie wysłałem wnioski rezerwacyjne tam i jeszcze w kilka miejsc, ale czekam na odpowiedzi żabojadów.
Ktoś ma jakieś inne ciekawe pomysły?
ODPOWIEDZ