II Chojnik Maraton 31.05.2014

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
shczwany
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:52
Życiówka w maratonie: 3:40:35

Nieprzeczytany post

Witajcie.

Był ktoś? Jakie wrażenia?

Ja byłem, przebiegłem (mój debiut górski) i bardzo mi się podobało. Trasa dla mnie technicznie bardzo ciężka, trochę dla takiego leszcza jak ja mało biegania, ale i tak było super. Organizacja wzorowa. No może z tym opóźnieniem numerów startowych przypał, ale tak poza tym superancko :taktak:

Pozdrawiam,

shczwany
New Balance but biegowy
pemi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Trzymam kciuki za rozwój tego biegu bo potencjał jest !!!
: super trasa - dla każdego coś miłego :) , bufety na trasie super ustawione , oznakowanie lux ( poza pierwszą 2-ką),
- z pakietami fakt lekki poślizg ale taki problem to nie problem .
Najważniejsze ,że organizatorzy robią dobrą robotę i "szanują " zawodników
baaardzo pozytywnie :)
GrzesiekWroc
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja byłem, zapraszam do oglądania relacji :-)

https://www.youtube.com/watch?v=M74pGr7sBzM
Awatar użytkownika
kulawy pies
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: słaba
Życiówka w maratonie: megasłaba

Nieprzeczytany post

ho ho ho, nowy zawodnik na scenie,
gratulacje Kuba

zdrówko
mastering the art of losing. even more.
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zacznijmy od wpadek, myślę, że była tylko jedna czyli pakiety startowe. W piątek ich odbiór możliwy był wieczorem, jakiś problem logistyczny ale tragedii nie było, mały bieg to w sobote na luzie można było odebrać i to chyba tyle. Więcej błędów się nie dopatrzyłem. Oznakowanie trasy było dobre, nikt nie powienien mieć problemów ze znalezieniem drogi. bufety rozsądnie ustawione, wolonatruisze bardzo pomocni, dopingowali nas :)
Trasa super, fajne dlugie podejścia i zbiegi, były momenty łatwe ale trasa na czarnym szlaku bardzo trudna, duzo kamien i splywajaca woda nie ulatwiala zadania.
Polecam kazdemu, super przygoda :)
Obrazek
Jojo_1
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

---------------------------------------
www.fun2run.pl
Obrazek
Nikki.Sixx
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:02 trail
Życiówka w maratonie: 3:10

Nieprzeczytany post

Jestem w tej chwili już po Maratonie Gór Stołowych czyli teoretycznie jednym z najtrudniejszych górskich maratonów. Mogę więc stwierdzić, że Chojnik pod względem skali trudności absolutnie przewyższał MGS i totalnie mnie "złoił". Nie tylko dlatego, że było mokro i były strumyki na trasie Maratonu Chojnik ale podbiegi i zbiegi były bardziej wyczerpujące a niekiedy ryzykowało się życiem biegnąc po skalnych urwiskach... nie wspomnę już, że tuż po starcie byłem już zdrowo zrypany po podbiegu, który miał z kilka kilometrów... (albo mi się w głowie wydłużyło, ale był bardzo długi i stromy :P).

Zastanawiam się czy za rok tam wystartuję. Boję się tej trasy i tego, że mogę wylądować w szpitalu albo gorzej... jest dla mnie zbyt ekstremalna a czysto turystycznie traktować takich zawodów nie potrafię :P
Na trasie z tego wszystkiego kląłem jak szewc, ale byłem na mecie już bardzo zadowolony i humor mi wrócił :D

Gratuluję organizatorowi za brak litości dla biegaczy, ale niech to traktuje jako komplement. Ja pewnie już więcej się na tej trasie jednak nie pojawię...
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nikki.Sixx pisze:Jestem w tej chwili już po Maratonie Gór Stołowych czyli teoretycznie jednym z najtrudniejszych górskich maratonów. Mogę więc stwierdzić, że Chojnik pod względem skali trudności absolutnie przewyższał MGS i totalnie mnie "złoił". Nie tylko dlatego, że było mokro i były strumyki na trasie Maratonu Chojnik ale podbiegi i zbiegi były bardziej wyczerpujące a niekiedy ryzykowało się życiem biegnąc po skalnych urwiskach...
Wyszła fajna reklama biegu :)
ODPOWIEDZ