Komentarz do artykułu Mistrzostwa Polskie w Biegu 24 godz.

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Wśród kobiet kolejny raz zwyciężyła Aleksandra Niwińska reprezentująca AZS AWF KATOWICE z wynikiem 216 304 m, który jest daleki od ustanowionego przez nią samą rekordu Polski (220 676 m).
Te 4 km to tak "daleko" ? Bo można odnieść wrażenie, że wynik Aleksandry Niwińskiej jest daleki od jej rekordu ale wynik Andrzeja Radzikowskiego już tak daleki od wyniku Piotrka Sawickiego nie jest. Tak się z ciekawości pytam bo może nie bardzo kumam o co chodzi. :)
axell
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Szkoda że nie ma żadnych międzyczasów - bo ciekawe jest jak zmieniało się tempo w ciągu tych 24h - bo tak to nic z tego nie wiadomo. Czy np ktoś z czołówki nie zrobił sobie 1/2h przerwy gdzieś po 18h biegu itd ...
marnow
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50m
Życiówka w maratonie: 3h40m

Nieprzeczytany post

axell pisze:Szkoda że nie ma żadnych międzyczasów - bo ciekawe jest jak zmieniało się tempo w ciągu tych 24h - bo tak to nic z tego nie wiadomo. Czy np ktoś z czołówki nie zrobił sobie 1/2h przerwy gdzieś po 18h biegu itd ...
http://w.sts-timing.pl/pliki/1h.pdf

Mozesz podmienic '1' na kolejne godziny ...
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Międzyczasy:
w.sts-timing.pl/pliki/1h.pdf
w.sts-timing.pl/pliki/2h.pdf
w.sts-timing.pl/pliki/3h.pdf
w.sts-timing.pl/pliki/4h.pdf
w.sts-timing.pl/pliki/5h.pdf
w.sts-timing.pl/pliki/6h.pdf
etc.

Możecie sprawdzić, czy ktoś biegł wg Negative Split.
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
Wśród kobiet kolejny raz zwyciężyła Aleksandra Niwińska reprezentująca AZS AWF KATOWICE z wynikiem 216 304 m, który jest daleki od ustanowionego przez nią samą rekordu Polski (220 676 m).
Te 4 km to tak "daleko" ? Bo można odnieść wrażenie, że wynik Aleksandry Niwińskiej jest daleki od jej rekordu ale wynik Andrzeja Radzikowskiego już tak daleki od wyniku Piotrka Sawickiego nie jest. Tak się z ciekawości pytam bo może nie bardzo kumam o co chodzi. :)
Oj, to trochę taka figura stylistyczna. Zwykle do cudzego rekordu jest bardzo blisko, a do swojego strasznie daleko.
Oczywiscie przyznaję rację, że te 4 km to w obu przypadkach tylko/aż 4 km.
Nikki.Sixx
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 37:02 trail
Życiówka w maratonie: 3:10

Nieprzeczytany post

Biegać w kółko pętle ok. 2,5 km przez 24H to jednak chyba nie dla mnie :P Trzeba mieć psychikę ze stali i mega cierpliwość :D Naprawdę podziwiam tych ludzi. Mnie by trafił szlak i bym totalnie sfiksował lądując u psychiatry :hahaha:
dking
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 35:58
Życiówka w maratonie: 2:50:28

Nieprzeczytany post

Intryguje mnie zawsze podział w wynikach na otwarte i mistrzostwa ,skąd to dziadostwo się bierze.Tu widzę naturalizowane kluby na potrzeby startu w mistrzostwach .Nie liczy się poziom tylko przynależność klubowa. Gościu ogra wszystkich, nie jest w klubie i won? Na olimpiadę nie jedzie ? Pachnie mi tu nawykami z piłkarskimi. Chciałbym się mylić !Może mnie ktoś oświeci? Grajcie tak dalej ,to będzie to samo co Dębnem.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

To chyba jakaś próba oficjalnego podpięcia się pod wymogi PZLA które ma tę konkurencję w głębokim poważaniu.
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adamie, Mistrzostwa Polski są jak najbardziej imprezą podległą PZLA. Możesz o tym wydarzeniu przeczytać np. na ich stronie:
http://www.pzla.pl/index.php?_a=2&_id=2472
http://www.pzla.pl/index.php?_a=1&kat_id=4&_id=7512
I wymogi podczas biegu dla osób, które mają licencję są zgodne z regulaminem PZLA (np. podwójny numer - z przodu i z tyłu, nie używać słuchawek w uszach, nie można otrzymywać pomocy z zewnątrz w miejscach innych niż punkt odżywczy... etc.), na mecie jest sędzia PZLA, a podczas dekoracji grają Mazurka Dąbrowskiego.

Oczywiście, zgodzę się, że samo zdobywanie licencji zarówno przez zawodnika, jak i przez klub jest jakieś chore i opiera się głównie na opłatach, które trzeba wnieść do PZLA, ale też np. podczas MP zawodnicy z licencją zazwyczaj płacą mniej (np. połowę) lub startują za darmo. Podobnie jest w imprezach innych związków - wiem, że w kolarstwie podobnie, bo Maurycy startuje jako zawodnik licencjonowany.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ale w jakim celu to wiązanie się z PZLA?
Organizator mógłby ogłosić, że są to Mistrzostwa Polski w biegu 24 godzinnymi i nie przejmować się tym co powie PZLA.
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No nie wiem, czy można tak sobie ogłosić, że mistrzostwa i tyle. W każdym razie można na dobówce zdobywać klasy sportowe (II, I, M i MM). Na Mistrzostwa Europy i Świata też delegowani są zawodnicy z licencjami (ci najlepsi, oczywiście).
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Czy mozna sobie ogłosić? No to ogłoś i zobacz, czy coś się stanie. :)
Śmieję się, bo ta podległość wobec PZLA które absolutnie nic tym dyscyplinom nie daje (mówię u ultra i górekich) mnie śmieszy.
dking
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 35:58
Życiówka w maratonie: 2:50:28

Nieprzeczytany post

W kwestii uczestnictwa w mistrzostwach, przypomnijmy sobie Orlen Maraton, wystarczyło być Polakiem i jesteś w klasyfikacji mistrzostw Polski . Czy nie może być tak zawsze ? Ja się pytam PZLA i Ministerstwo Sportu, to po kiego, że się nie wyrażę zakładam stowarzyszenie sportowe , gdzie są członkowie ,działacze, i po prostu sportowcy amatorzy, co zdarza im się mieć dobre wyniki, nie wspomnę o propagowaniu sportu na podstawowym szczeblu i teraz jakieś schody w przypadku startu w mistrzostwach POLSKI, co my jesteśmy z kosmosu. Proponuję zapytać o to pana Paskala, według mnie kumaty człowiek w tym temacie z różnego punktu widzenia i dowiedzmy się się w końcu komu ,kiedy,ile i dlaczego trzeba zapłacić i kombinować z przynależnością klubową ,by zaistnieć na mistrzostwach.Sądzę ,że wielu to zainteresuje.
Upierdliwy prezes wioskowego klubu. :niewiem:
Awatar użytkownika
rusolis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A może by tak jakiś wywiadzik ze zwyciężczynią?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ