Goral marathon :)
- Ewa123
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40,16
- Życiówka w maratonie: brak
Serdecznie zapraszamy na pierwszą edycję międzynarodowego góralskiego, a zarazem górskiego maratonu, półmaratonu i minimaratonu 15.09.2013 r. Trasy poszczególnych dystansów prowadzą przez wszystkie 3 kraje - Słowację, Czechy i Polskę. Start na Trójstyku - wspólnej granicy Polski, Słowacji i Czech.
Do wyboru trzy dystanse:
Maraton - trasa odmierzona, przewyższenie 1600m.
Półmaraton - 22 km, przewyższenie 840 m.
Minimaraton - 8 km.
Wkrotce więcej informacji ( na stronie ) na temat pakietów startowych oraz nagród.
Do końca sierpnia obowiązuje płatność taka, jak ustalona była w pierwszym terminie - 15 e.
Podaję link do strony: www.goralmarathon.sk
Zapraszamy
Do wyboru trzy dystanse:
Maraton - trasa odmierzona, przewyższenie 1600m.
Półmaraton - 22 km, przewyższenie 840 m.
Minimaraton - 8 km.
Wkrotce więcej informacji ( na stronie ) na temat pakietów startowych oraz nagród.
Do końca sierpnia obowiązuje płatność taka, jak ustalona była w pierwszym terminie - 15 e.
Podaję link do strony: www.goralmarathon.sk
Zapraszamy
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
to jakie jest wpisowe?
bo Ty piszesz, że "Do końca sierpnia obowiązuje płatność taka, jak ustalona była w pierwszym terminie - 15 e." a na stronie zawodów jest inaczej:
20 € - do 31.7.2013
25 € - do 31.8.2013
30 € - do 14.9.2013
bo Ty piszesz, że "Do końca sierpnia obowiązuje płatność taka, jak ustalona była w pierwszym terminie - 15 e." a na stronie zawodów jest inaczej:
20 € - do 31.7.2013
25 € - do 31.8.2013
30 € - do 14.9.2013
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
- Ewa123
- Zaprawiony W Bojach
W ramach pakietu startowego zapewniamy:
1. Oryginalny imienny numer startowy.
2. Profesjonalny pomiar czasu za pomocą chipów.
3. Dla zwycięzców nagrody finansowe – wkrótce więcej informacji.
4. Wolny wstęp do Aqua Parku w Istebnej – możliwość skorzystania z masażu po biegu.
5. Każdy uczestnik maratonu lub półmaratonu otrzyma specjalny góralski kapelusz lub czapeczkę.
6. Punkty odżywcze na trasie maratonu i półmaratonu.
7. Organizator zapewnia dowóz zawodników na start biegów – Trójstyk. Możliwość pozostawienia samochodu pod Ochodzitą, na mecie przy biurze zawodów.
8. Depozyt na czas trwania zawodów.
19. Posiłek na mecie.
10. Do końca sierpnia obowiązuje wysokość opłaty startowej taka, jak w pierwszym terminie.
11. Organizator nie zapewnia pełnego pakietu startowego dla osób zarejestrowanych po 31.08.2013.
12. Bogaty program kulturalny – rozpoczęcie imprez 14. 09. Góralska zabawa do rana 15.09.2013 od godz 18. Oferta noclegowa i informacje o zakwaterowaniu na stronie maratonu.
13. Dla zainteresowanych osób uczestników maratonu zniżki w wybranych miejscach noclegowych na Słowacji.
14. Uroczysta dekoracja zwycięzców w niedzielę 15.09.2013 o godz. 18 w amfiteatrze w Istebnej z udziałem licznej publiczności.
15. Oferujemy możliwość płatności w euro – numer konta na stronie. Ponadto zawodnicy z Polski mają możliwość płatności w złotówkach:
- maraton – 80 zł – startowe obowiązuje do 31.08.
- półmaraton – 60 zł – startowe obowiązuje do 31.08
- minimaraton – 30 zł – startowe obowiązuje do 31.08.
Zapraszamy:)
1. Oryginalny imienny numer startowy.
2. Profesjonalny pomiar czasu za pomocą chipów.
3. Dla zwycięzców nagrody finansowe – wkrótce więcej informacji.
4. Wolny wstęp do Aqua Parku w Istebnej – możliwość skorzystania z masażu po biegu.
5. Każdy uczestnik maratonu lub półmaratonu otrzyma specjalny góralski kapelusz lub czapeczkę.
6. Punkty odżywcze na trasie maratonu i półmaratonu.
7. Organizator zapewnia dowóz zawodników na start biegów – Trójstyk. Możliwość pozostawienia samochodu pod Ochodzitą, na mecie przy biurze zawodów.
8. Depozyt na czas trwania zawodów.
19. Posiłek na mecie.
10. Do końca sierpnia obowiązuje wysokość opłaty startowej taka, jak w pierwszym terminie.
11. Organizator nie zapewnia pełnego pakietu startowego dla osób zarejestrowanych po 31.08.2013.
12. Bogaty program kulturalny – rozpoczęcie imprez 14. 09. Góralska zabawa do rana 15.09.2013 od godz 18. Oferta noclegowa i informacje o zakwaterowaniu na stronie maratonu.
13. Dla zainteresowanych osób uczestników maratonu zniżki w wybranych miejscach noclegowych na Słowacji.
14. Uroczysta dekoracja zwycięzców w niedzielę 15.09.2013 o godz. 18 w amfiteatrze w Istebnej z udziałem licznej publiczności.
15. Oferujemy możliwość płatności w euro – numer konta na stronie. Ponadto zawodnicy z Polski mają możliwość płatności w złotówkach:
- maraton – 80 zł – startowe obowiązuje do 31.08.
- półmaraton – 60 zł – startowe obowiązuje do 31.08
- minimaraton – 30 zł – startowe obowiązuje do 31.08.
Zapraszamy:)
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
kurna, to teraz taka informacja??? zdeka za późno... zapłaciłem już w euro, kilka dni temu, żeby zdążyc w I-szym terminie, złodziejski bank przywalił mi koszty przelewu praktycznie tyle co startowe, więc w sumie zapłaciłem prawie 160zł, a Wy teraz piszecie, że mogłem zapłacić normalnie w złotówkach 80zł, a do tego niepotrzebnie się spieszyłem... ech...
- Ewa123
- Zaprawiony W Bojach
Arek, wiem, trochę późno, ale pomysł polskiego konta pojawił sie dopiero teraz - właśnie ze wzgl na niebotyczne opłaty manipulacyjne. W każdym razie zachęcam do zapisów i opłat w zł.
- Ewa123
- Zaprawiony W Bojach
- Ewa123
- Zaprawiony W Bojach
http://www.biegigorskie.pl/polsko-czesk ... olmaraton/
- Arek Bielsko
- Zaprawiony W Bojach
jaki jest w końcu najdłuższy dystans?? 52,4km (na Waszej stronie) czy 42km ??
i o co chodzi z przewyższeniem? bo na 52km jest 1650m, a na 42km jest 1700m?? jak to możliwe ?
i o co chodzi z przewyższeniem? bo na 52km jest 1650m, a na 42km jest 1700m?? jak to możliwe ?
- Ewa123
- Zaprawiony W Bojach
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 47:50
- Życiówka w maratonie: 3:59:57
Witam, pytanie dla tych którzy biegli trasę maratonu: czy często trafiają się odcinki asfaltowe? Patrzę na mapę i wygląda na to że muszą być. Pytanie nr dwa: widzę, że ostatni zawodnik przebiegł po 6h30, wydaje się dość szybko. Czy tam jest tak wysoki poziom czy trasa jest łatwiejsza od np. Wawrzyńca?
- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
nie wiem jak teraz, pisz do orga, ale w 2013 było sporo asfaltu i ubitej drogi czy po prostu bieg drogą po łące, biegłbym wtedy (byłem kibicem,ale przeszliśmy trasę kilka tyg. pieszo wcześniej, mam gdzieś opis + fotki może nawet jeszcze) w szosówkach, albo delikatny bieżnik jeśli by mocno padało. Teraz ze względu na te 5 lat różnicy i zamknięcie remontów/budowy jaka się wtedy odbywała, może trasa jest trochę inna.Kangoor5 pisze:Podbijam pytanie Zahaima, bo zaczynam rozważać start w tym roku.
Ile % na trasie maratonu jest:
- asfaltu,
- dróg utwardzonych,
- dróg polnych i szlaków pieszych?
Musiałbym mapki porównać. Ale wtedy to była szybka trasa.
ku chwale biegania
Blog: https://piotrstanek.pl/
Blog: https://piotrstanek.pl/
-
- Zaprawiony W Bojach
Już z samego przewyższenia trasa wychodzi szybka (jak na bieg górski) a okolice kojarzę właśnie jako bardziej rolne niż leśne, aczkolwiek stromizny bywają duże. Teraz potwierdzasz moje przypuszczenia co do nawierzchni. Dzięki.