Termin "Twardziela Świętokrzyskiego" w 2013 ?
Witam
Czy znany jest juz dokładny termin "Twardziela Świętokrzyskiego" w 2013 roku ? Pytam bo chce zaplanować starty na wiosnę. Wyslalem maila do orga ale moze ktos ma juz jakies info.
Z gory dzieki za info
Pozdrawiam
Czy znany jest juz dokładny termin "Twardziela Świętokrzyskiego" w 2013 roku ? Pytam bo chce zaplanować starty na wiosnę. Wyslalem maila do orga ale moze ktos ma juz jakies info.
Z gory dzieki za info
Pozdrawiam
- szy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:19:17
Też chciałem wystartować, podziel się info jak Ci odpowiedzą
Mój profil Strava: https://www.strava.com/athletes/43888753
Mam nadzieje, ze Twardziel sie odbedzie. Zapisy sa chyba od lutego. A to bedzie Twoj debiut w ultra ? Chetnie pobiegl bym z kims, zawsze raźniej. Wydaje mi sie, ze zabiore tez kijki Nordic Walking(skladane - ostatnio kupilem uzywane za tanioche takie z najwyzszej polki). Tylko musze najpierw kupic jeszcze dobry plecak biegowy z mozliwoscia zamocowania kijkow.
Na razie zbieram informacje: mapy, opisy, relacje, artykuly itp To taki zwiad
Cale szczescie udalo mi sie pobrac z netu dane trasy w gpx i kml do google earth.
Nie wiem czy zrobilem dobrze ale tygodniowy cykl treningowy wydluzylem nieco o 1-2 dni aby wrzucic raz/cykl trening na siłowni. Nie wiem czy dobrze kombinuje ale zrobilem tak dlatego bo ultra wymaga jednak dobrego przygotowania ogolnego, bardziej wszechstronnego ? Dlatego wrzucilem ta silownie raz na cykl.
Eeee ten wpis to powinienem wrzucic raczej do "debiut w ultra"
Na razie zbieram informacje: mapy, opisy, relacje, artykuly itp To taki zwiad

Nie wiem czy zrobilem dobrze ale tygodniowy cykl treningowy wydluzylem nieco o 1-2 dni aby wrzucic raz/cykl trening na siłowni. Nie wiem czy dobrze kombinuje ale zrobilem tak dlatego bo ultra wymaga jednak dobrego przygotowania ogolnego, bardziej wszechstronnego ? Dlatego wrzucilem ta silownie raz na cykl.
Eeee ten wpis to powinienem wrzucic raczej do "debiut w ultra"

- szy
- Zaprawiony W Bojach
Z tego co się orientuję to impreza bardziej turystyczna, niż biegowa. Chciałbym w przyszłym roku zaliczyć tam 100km, jeśli bieg nie będzie kolidował z Cracovią. Dotychczas w górach (poza treningami w czasie wakacji) biegłem 2x w Maratonie Karkonoskim. Treningowo to mi ciężko powiedzieć, akurat ja zakładam, że jakoś to będzie przy wykonanym solidnym treningu maratońskim. Jadę po naukę i bez spinania, najwyżej mnie Świętokrzyskie przeciągną 
Jak mogę coś poradzić, to jeśli nie masz doświadczenia z kijkami, raczej Ci będą przeszkadzać niż pomagać. Warto, żeby ten bieg nie był miejscem w którym pierwszy raz używasz kijków
)

Jak mogę coś poradzić, to jeśli nie masz doświadczenia z kijkami, raczej Ci będą przeszkadzać niż pomagać. Warto, żeby ten bieg nie był miejscem w którym pierwszy raz używasz kijków

Z roku na rok pewnie coraz wiecej biegnacych sie zglasza. No w dodatku Twardziel to impreza nocno-dzienna
Bedzie trzeba zrobic pare lesnych rozbiegan kiedy bedzie ciemno.
Ja sie nie spodziewam, ze caly dystans pobiegne. Jako ze to impreza gorska to bedzie raczej pokonanie dystansu 105 km metoda Galowaya
Jak mi sie spodoba ultra to nastepny spróbuje ultra plaski. Na Borholmie jest bardzo fajna impreza ultra: 100 km i bieg 100 mil.

Ja sie nie spodziewam, ze caly dystans pobiegne. Jako ze to impreza gorska to bedzie raczej pokonanie dystansu 105 km metoda Galowaya

- szy
- Zaprawiony W Bojach
To się rozumie samo przez się. Rozumiem, że nie biegałeś w górach jeszcze? W MK przez część trasy podchodzą wszyscy, nawet czołówka.rufuz pisze: Ja sie nie spodziewam, ze caly dystans pobiegne. Jako ze to impreza gorska to bedzie raczej pokonanie dystansu 105 km metoda Galowaya
Fajne miejsce na wakacje, byłem 2 lata temu. Bardziej raj dla rowerzystów, niż biegaczy, ale biegać też można. W sierpniu jest tam maraton etapowy składający się z kilku biegów po najciekawszych plażach na całej wyspie, podobno sympatyczna impreza.rufuz pisze:Jvak mi sie spodoba ultra to nastepny spróbuje ultra plaski. Na Borholmie jest bardzo fajna impreza ultra: 100 km i bieg 100 mil.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
miło tam byłorufuz pisze: Na Borholmie jest bardzo fajna impreza ultra: 100 km i bieg 100 mil.
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
również chciałabym w tym roku do startować w Twardzielu Świętokrzyskim. Mam nadzieję, że z biegiem czasu uzyskam tu różne informacje dotyczące tej imprezy sportowej w 2013 roku.
Pozdrawiam
również chciałabym w tym roku do startować w Twardzielu Świętokrzyskim. Mam nadzieję, że z biegiem czasu uzyskam tu różne informacje dotyczące tej imprezy sportowej w 2013 roku.
Pozdrawiam
No widze, ze powoli zbiera sie grupa na Twardziela
Moze "zmontujemy" mala grupe debiutantów i pobiegniemy razem ?

-
- Rozgrzewający Się
Nie jest z złym pomysłem ze zmontowaniem jakiejś grupy. Wsparcie i towarzystwo na trasie zwłaszcza osobą, które jeszcze nie brały udziału w tej imprezie by się przydało z pewnością. 

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35.57
- Życiówka w maratonie: 3.05.27
Może wrzucicie trasę gpx ,albo link gdzie można ściągnąć..jakieś szersze info itd.
Też bym się pisał na debiut
Ps. trasę znalazłem,ale napiszcie w którym miejscu jest start i gdzie jest meta.
z W-E czy z E-W ?

Ps. trasę znalazłem,ale napiszcie w którym miejscu jest start i gdzie jest meta.
z W-E czy z E-W ?
Czasem biegam po górkach..
5k - 17:20s. , 10k - 35:57s. , Cross maraton Dst. 42.2 km - 03:05:27s. , 21.1k -01:26:51 , przewyższenie w górę 495m
5k - 17:20s. , 10k - 35:57s. , Cross maraton Dst. 42.2 km - 03:05:27s. , 21.1k -01:26:51 , przewyższenie w górę 495m
To sie moze "skrzykniemy" grupe ? Ja biegne-ide na 100% no chyba, ze organizatorzy cos wykombinuja i impreza sie nie odbedzie.kristo79 pisze:Może wrzucicie trasę gpx ,albo link gdzie można ściągnąć..jakieś szersze info itd.
z W-E czy z E-W ?
Jak na razie na stronie nie ma zadnego info co i jak ale mam nadzieje, ze wkrotce pojawi sie jakas informacja.
Ja znalazlem cos takiego:
http://www.navime.pl/trasa/14065/VIII+R ... undefined#
http://it.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=884633
-
- Rozgrzewający Się
Witam ponownie,
bardzo bym chciała w tym roku wziąć udział w ''Twardzielu''. Niestety obecnie nie trenuje. Mam nadzieję, że coś z tym podziałam. Już teraz bym musiała zacząć się przygotowywać do tego startu.
bardzo bym chciała w tym roku wziąć udział w ''Twardzielu''. Niestety obecnie nie trenuje. Mam nadzieję, że coś z tym podziałam. Już teraz bym musiała zacząć się przygotowywać do tego startu.
To nie zostało Tobie zbyt dużo czasu a to jakby nie patrzeć "stówka" w mocno pofałdowanym, trudnym terenie i to w dodatku tez w nocy.
Jak na razie cisza, dlatego musze wybrac jakas alternatywna impreze ultra w kwietniu-maju. Jakby co to jest jeszcze Kierat. Ale z tego co widze po limicie czasowym to jest to chyba jeszcze bardziej gorska impreza niz Twardziel.