Trening Górski

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Kiubon888
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Chciałbym aby ktoś konkretnie mi rozpisał jak mam trenować żeby być jak najlepszy w górach. Mam 16 lat, jestem zaawansowanym biegaczem, do dyspozycji koło siebie mam górę grojec (612 m.n.p.m). Proszę o konkretne plany jak i porady.

Pozdrawiam Kiubon888.
Biegać może każdy, lecz prawdziwymi biegaczami zwą się ci co za bieganie oddali by życie.
PKO
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

16 lat i zaawansowany biegacz - ciekawe...
Dobrze, że masz teren pod trening w tego rodzaju biegu (biegałem kilka razy na Grojec, jest naprawdę pięknie), ale to nie wszystko. Trudno pisać pod kogoś konkretny trening nieznając zawodnika. Ja mimo że spędziłem biegając po górach kilka lat nie mając wykształcenia z kierunku wychowania fizycznego nie czuję się na tyle kompetetny, aby rozpisywać konkretny trening. Poprosiłem kolege, który nie tylko na swoim koncie ma medale MP ale również ukończył AWF, gdzie zwieńczeniem jego pracy magistertskiej były właśnie biegi górskie. Mam nadzieje że juz niebawem plan treningowy dla mniej i bardziej zaawansowanych biegaczy urzjy światło dzienne.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ