Zasady eliminacji do MŚ ME?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Prosze podać jakie są zasady eliminacji do MŚ, ME i PŚ w biegach górskich seniorów? Kto jedzie na ww. zawody czy najlepsi zawodnicy z MP? prosze o odpowiedź, z góry dziękując. Pozdrowienia
kiko_1306!
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Kiedyś były bardzo proste: Pierwsza czwórka z mistrzostw świata. (miało być mistrzostw Polski
))
Teraz niewiem ale dopytam
Pozdrawiam:
D.Ząbczyński
www.biegigorskie.pl

Teraz niewiem ale dopytam
Pozdrawiam:
D.Ząbczyński
www.biegigorskie.pl
Ostatnio zmieniony 10 lis 2008, 09:04 przez D.Z., łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Hmm... kiedyś było tak - pierwsza czwórka z MP.
panie D.Z
1. bezpośrednie eliminacje ostatnio odbywają się w Czechach.
2. jeżeli jesteś człowiekiem "znikąd" same eliminacje nie wystarczą, na innych zawodach również musisz pokozać ze to nie był przypadek - ostateczny głos w tej kwesti ma pan Andrzej Puchacz.
3. jako ze biegi górskie nie są dyscyplina olimpijską PZLA sie wypiera dotacji. I tak dostajesz strój, prawo satrtu w MS i ME oraz ewentualnie potwierdzenie np. klasy mistrzowskiej kiedy starasz się o stypendium.
Obóz i koszt dojazdu pozostaje po stronie twojej albo klubu niestety. Dzieki temu jak zawody odbywają się poza naszym kontynentem nawet bedąc 5 czy 6 mozesz się załapac

1. bezpośrednie eliminacje ostatnio odbywają się w Czechach.
2. jeżeli jesteś człowiekiem "znikąd" same eliminacje nie wystarczą, na innych zawodach również musisz pokozać ze to nie był przypadek - ostateczny głos w tej kwesti ma pan Andrzej Puchacz.
3. jako ze biegi górskie nie są dyscyplina olimpijską PZLA sie wypiera dotacji. I tak dostajesz strój, prawo satrtu w MS i ME oraz ewentualnie potwierdzenie np. klasy mistrzowskiej kiedy starasz się o stypendium.
Obóz i koszt dojazdu pozostaje po stronie twojej albo klubu niestety. Dzieki temu jak zawody odbywają się poza naszym kontynentem nawet bedąc 5 czy 6 mozesz się załapac

Ostatnio zmieniony 09 lis 2008, 20:38 przez Jarek Gniewek, łącznie zmieniany 1 raz.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
no i oczewiście pamietaj o tym ze mamy podział na styl alpejski i anglosaski
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za info. Pozdro
kiko_1306!
-
- Dyskutant
- Kontakt:
He, he za szybko pisałem - oczywiście miałem na myśli pierwszą czwórkę mistrzostw Polski a nie świata...
))
D.Z.

D.Z.