Weekendowe bieganie na Podbeskidziu

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ours brun jeszcze sobie pobiegamy wspólnie na WBNP.
Dzisiejsze spotkanie było właściwie połączeniem wycieczki biegowej z rajdem przygodowym.
Można by dużo pisać o tym gdzie i ile,ale dla mnie najważniejsza była atmosfera podczas tego wspólnego biegania.
Wybrażcie sobie trzech wariatów : zawodowiec,średniak i początkujący pokonujacy ponad 25 km trase po górach,po omacku kierując sie bardziej pięknem krajobrazu niż orientacją w terenie ( jeden z nas to były biegacz na orientację :) ).
Kuba jesteś wzorem początkującego biegacza ( trzeci raz buty na nogach i taaaaaki dystans) . Jestem pełen podziwu.
Poza tym podobały mi się jeszcze oczy dziewczyny,która sprzedawała nam piwo w Karczmie Ranczo na Błatni.
No coż dzisiejsze bieganie to była niezła przygoda w niezłym towarzystwie.
Nic dodać nic ująć.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

NO IrkoS, nie przesadzaj, buty na nogach mam juz piaty raz , oprócz WBnP bylem  2 razy biegac u mnie na osiedlu...
Od powrotu do domu trwa reganarecja: kapiel , zimny prysznic, obiadek, galaretka, browarek, znowu browarek... mam nadzieje ze zalapie sie jeszcze na masaz. A tak wogole to pozazdrościlem Jarkowi , ktory dzis jeszcze biegal po schodach...   bo gdy bralem kapiel zadzwonil facet z jakiejsc firmy kolporterskiej i zaproponowal wspołprace w koordynacji akcji ulotkowych... jako że budżet ma niewielki to z czescia tej makulatury bede biegal sam , musze tylko wybrac jakiec osiedle wierzowców...  tylko czy potem bede miec jeszce siłe na WBnP?
melon

http://www.biegwielkoluda.pl
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kubus ja cię tylko trzy razy widziałem w tych asicsach :). Wiem,że biegałeś jeszcze u siebie,ale to nie umniejsza twojego ambitnego podejścia do biegania. Naprawdę jesteś wzorem do naśladowania dla zaczynających bieganie. Musze powiedzieć wszystkim że Kubus idealnie biega technicznie,można powiedzieć książkowo. Nie chciałbym mu jakkolwiek słodzić.ale przerobił plan 10 -tygodniowy w tydzień i to z nadwyżką. To świadczy o tym,że ten zawodnik od strony wolicjonalno-ambicjonalnej jest nastawiony na postęp,z usmiechem na ustach. Na koniec dodam,że nasz kolega ma jeszcze dużo do zrobienia i jestem prawie pewien,że dzisiejszą trasę na wiosnę zrobi na WB2  po 4.30-4.45/km,z tym samym uśmiechem na ustach.

(Edited by Irko S at 10:09 pm on Nov. 11, 2003)
Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

NA ten  weekend mój plan treningowy wygląda tak:
piatek, sobota - biegi plaskie i po schodach z ulotkami, niedziela rano WBnP (Jeżeli wyrobie sie z odwiedzeniem wszystkich schodow w mieście....) po poludniu wracając z Bielska biegi po  schodach z ulotkami w Pszczynie...
czy ja to przeżyje?
melon

http://www.biegwielkoluda.pl
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odnośnie naszego WBNP. Nasze bieganie powoli,ale rośnie w siłę. Z relacji Jarka wiadomo,że dołączy do nas za tydzień trzy osoby ( w tym mam nadzieję ours brun II  i dziewczyna Jarognieva,czyli Magda ).
Ja zaprosiłem już na grudzień Arka Sowę. Czołowego biegacza na 10000km w Polsce ( brązowy medalista MP w tym roku),nawiasem mówiąc przemiły człowiek.
Myślę,że dzieki przyjażni Jarka stałymi bywalcami WBNP będą czołowi polscy biegacze górscy,czyli Krzysztof Bąk i Tomek Klisz.
Oczywiście czekamy na wszystkich chętnych do biegania. Jak zwykle ok 9.00 pod Szyndzielnią co niedzielę.

I tu jedno zdanie dla tych co być może po prostu boją się do nas zaglądnąc,bo np. są początkujący.
Nie ma się co stresować. Przykładem niech będzie Kubus. Po kilku wycieczkach górskich jest "zaprawionym w bojach". Z tego co wiem troche narzeka na lekkie bóle łydek,ale co tam...

(Edited by Irko S at 10:42 pm on Nov. 15, 2003)
Awatar użytkownika
Evip
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kurcze dawno nie zaglądałem do działu biegi górskie, a tu takie coś. Chętnie bym dołączył. Kiedy następne bieganie?
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć Evip!
Dzisiejsze bieganie odbyło się o 9.20,czyli mieliśmy 20 minut spóżnienia.
Następne planujemy za tydzień w niedzielę ok. 9.00.
Szczegóły jeszcze dogadamy na forum.
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak jak pisałem mój brat ma daleko (bez auta) i na razie trudno mu do was dołączyć. Jeśli byście mieli trasę przez Straconkę mógłby się zachęcić i mam nadzieję biegać częściej lub stale. Jak poszło (biegało się) dzisiaj?
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś biegaliśmy bardzo lekko,w sumie 2.10 min. Trasa spod kolejki na Szyndzielnię,Klimczok,Trzy Kopce i  powrót. Wybraliśmy łagodne podbiegi,w większości prowadzące trasą nartostardy. Podoga zmienna na trasie,od +7 do -1-3. Prawie bezwietrznie. Tempo spacerowe,dosłownie.

Mamy w planie penetrację szlaków na Straconce i Magurce.

(Edited by Irko S at 5:41 pm on Nov. 16, 2003)
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ten plan dotyczy przyszłej niedzieli czy ogólnie? Jeśli przyszłej niedzieli mógłbym już dać znać OrsowiII żeby się na to przygotował, dobrze by było żeby do Was dołączył, jeśli faktycznie za mocno nie gonicie powinien dać radę
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co do planów WBNP trzeba pytać Jarka,bo on pełni rolę gospodarza. Tak powaznie to przez dwa tygodnie na WBNP może się pojawiac dwie osoby mniej,z przyczyn zawodowych ( odrobimy to z naddatkiem ).
Do tej pory byliśmy trochę niekonsekwentni,bo być może dwa razy ktoś przychodził na spotkanie a my byliśmy 20 min pózniej.
Dlatego teraz oficjalnie ustalam godzinę spotkań na 9.00 plus 15min. "studenckiego" ewentualnie.
Zapraszamy wszystkich!!!
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A gospodarz Jarkovsky gdzieś zniknął :niewiem:
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No hej w koncu jestem długo mnie tu nie było bo co wchwile mialem awerie "netu".
W nalbliższa niedziele pobiegamy na Straconce wiec jakby Ours II miałby ochote pobiegac z nami to Ours I niech przekaze "cynk" co gdzie i jak zainteresowanemy tempo napewno wytrzyma bo bede z kobietą zktorą nie "chodzę" ale biegam ;-  Reszta czyli stara gwardia WBnP jest oczekiwana jak rowniez nowi "rekruci".
Kto bedzie?...
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oj nagla zmiana planow jutro czyli w niedzile nie bedzie mnie poniewaz musze jechac o godz .9.00 z psem do weterynarza na przeswietlenie jamy brzusznej:(
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
ODPOWIEDZ