Pływanie w triatlonie

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzikuje za rady:)
popatsze w instrukcji... jakos francuska jej wersja mnie narazie lekko zniechecila do wiekszych ekperymentow;) A wczoraj sobie z kumplem lapalismy czas na duzym zegarze... dokladnosc srednia, ale zawsze minuty moglismy zliczyc:)
zaopatszylam sie w bardzo fajne okularki ( stare dokonaly zywota) bardzo polecam, sa troche wieksze od tych standartowych tzn posrednie miedzy nimi a maska, ale nie zakrywaja nosa, bardzo przyjemnie sie plywa i zakres widocznosci jest bardzo dobry. Nie parowaly, woda mi sie tez nie wlewala do srodka, jednym slowem dobry zakup.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
lezan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy to amerykanskie Seal?- wyprobowalem je, sa rewelacyjne, swietna widocznosc.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dokladnie te :) :taktak:
grek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czy możecie wrzucić jakieś zdjęcie ew. linka, jak to cudo wygląda? I czy jest do dostania w Polsce - wątpię.
pzdr
Jarek
PS. Trafiłem w sieci na okularki "Seal" firmy Arena za 99 zł - bez zdjęcia (Sklep podróżnika) i to chyba nie to samo?
grek
grek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Już znalazłem - www.sealmask.com . Chyba to ?
grek
Awatar użytkownika
caryca
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

tak to te, jak klikniesz na ironman info to jest druga maska po lewej stronie, tak mi przynajmniej wyglada ze jest to dokadnie ta co ja mam :)
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wydawało mi się wczoraj, że potrafię pływać:

http://www.internal.pl/maraton/charakterystyka.php

Mifor
[i]biegać każdy może, trochę lepiej
lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi ...[/i]
proto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hihi , a to Ci dobre , sztafeta 100 km wplaw , to ja wogole nie umiem
plywac :)
[i]swim - bike - run [/i]
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poczytajcie o technikach pokonywania fal i prądów.
proto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Swietne te artukuly w dziale "materialy szkoleniowe"
[i]swim - bike - run [/i]
Mifor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A mi się podobają wyniki naszych zawodników
w aktualnościach np. 44:55:05 na 5000m
grek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Myślę, że są napisane głównie pod kątem pływania w morzu (fale przybojowe, wybojowe itp.), i to przez Amerykanów. A w kalendarzu polskich imprez chyba nie ma ani jednego maratonu morskiego?
Tak czy inaczej, trochę pod moim kątem: w tym roku spędziłem trochę czasu na plaży w Karwii, bywały dni z dużą falą. Jakoś nie bardzo mogę sobie wyobrazić pływania wśród 1,5 - 2 metrowych fal, po prostu strach w oczach, i żadnych efektów w pokonanym dystansie :(
Ale za to u siebie mam do dyspozycji 300 metrowy zalew, w bezpośredniej bliskości tras biegowych, ale teraz woda już zimna. Czy ktoś z Was pływa jeszcze na otwartym akwenie?
grek
grek
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie sądziłem, że sam sobie odpowiem na postawione w poprzednim poście pytanie :)
Otóż wczoraj, korzystając z przepięknej pogody, zrobiłem sobie dzień na plaży. Olałem bieganie, bo stwierdziłem, że trzeba korzystać, póki można. No i przepłynąłem jakieś 650 metrów na zalewie, woda była cieplejsza niż przypuszczałem. I czystsza niż normalnie w lecie, bo niezmącona przez plażowiczów. Ech, gdyby tak mieć piankę, to pewnie można by pływać jeszcze dłużej....
Przy okazji miałem uciechy co niemiara, bo w tym samym czasie niedaleko odbywały się gminne manewry straży pożarnej. Miałem więc okazję podziwiać "sprawność i dzielność bojową " strażaków i tych, co nimi kierowali bądź ich obserwowali. Były w użyciu różne rodzaje sprzętu i umundurowania, od profesjonalnych po takie zapamiętane z dzieciństwa, w tym pożarniczy wóz bojowy marki star, mumeru odmiany nie znam, ale były powszechnie w użytku za panowania Gomułki. Właściwie to powinien trafić do muzeum. Panowie wyżsi rangą bardzo lubią paradować w galowych mundurach, jeden nawet przypiął sobie medal z okazji tych manewrów. No, a po ich szczęśliwym zakończeniu (chyba nic nie spłonęło) było oczywiście tzw. ognisko nad zalewem. Podejrzewam, że całe te manewry były tylko pretekstem do tego "ogniska". Później pojawiły się nielicznie żony dzielnych strażaków w celu ściągnięcia mężów do domu. Podsłuchane: "dobrze, idź sobie jeszcze popij, ale tylko na 10 minut, zaraz wracaj z powrotem" :)
Tak to wczoraj było...
Ciekawy jestem, czy jeszcze dożyję kiedyś takiego upalnego września, czy będę pływał w Polsce 21 września... Telewizja podała, że ostatni taki wrzesień był w 1975 roku...Przepraszam wszystkich znudzonych tematem, i że w ogóle napisałem nie na temat, ale jestem pod wrażeniem tych pięknych dni.
Pozdrawiam
grek
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja tam nic przeciwko zimnej wodzie nie mam. Moje największe, niespełnione jeszcze marzenie to spędzić 2 tygodnie w lecie w Finlandii, wynająć dom nad jeziorem. Nad samym brzegiem jeziora drewniany domek sauny z pomostem z którego skaczę do krystalicznie czystej i zimnej wody, ech...
ENTRE.PL Team
romang
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Panowie i panie - czy mozecie polecic jakis dobry podrecznik do nauki plywania na poziomie wyczynowym? Najlepiej taki, ktory gdzies mozna dostac w Warszawie (moze na AWF cos wydaje dla trenerow?). Dzieki za pomoc i pozdrawiam wszystkich narwancow   Roman
roman
ODPOWIEDZ