Polacy w rankingu ITRA - ITRArank.com
-
- Zaprawiony W Bojach
"ponoć ogry robio z ludzkich kości chleb..."
ITRA przykłada się do wycen - NA PODSTAWIE TRACKA OD ORGANIZATORA. nie ma innej podstawy wyceny - track i wyniki. ITRA nie zbiera informacji o aktualnych warunkach. one wszystkie są zbierane pośrednio przez współczynnik coefficient, czyli wychodzą w wynikach.
rachwal, ty jesteś tylko przykładem, zacytuję "cel itry jest jeden" - jaki? zapytał adam - odpowiedziałeś "wiadomy " tu nie ma miejsca do dyskusji.
i nie możesz "odwrócić biegunów" w moją stronę, bo ja - jak napisałem - uważam, że itra celów ma kilka, a działalność komercyjna, czyli zarabianie to jeden z nich.
ITRA przykłada się do wycen - NA PODSTAWIE TRACKA OD ORGANIZATORA. nie ma innej podstawy wyceny - track i wyniki. ITRA nie zbiera informacji o aktualnych warunkach. one wszystkie są zbierane pośrednio przez współczynnik coefficient, czyli wychodzą w wynikach.
rachwal, ty jesteś tylko przykładem, zacytuję "cel itry jest jeden" - jaki? zapytał adam - odpowiedziałeś "wiadomy " tu nie ma miejsca do dyskusji.
i nie możesz "odwrócić biegunów" w moją stronę, bo ja - jak napisałem - uważam, że itra celów ma kilka, a działalność komercyjna, czyli zarabianie to jeden z nich.
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Za dużo sobie dopowiadasz. Zauważ emotikonę po słowie "wiadomy". Można odwrócić bieguny, można... ty za to nadawałbyś się na rzecznika tej partii
EOT dla mnie
EOT dla mnie
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
kolejny przykład: beskidzki topór 73. w tym roku według tracka ze strony organizatora 73.7km i 3532m w górę, według strony itra 72.2km / 2800m+. no chyba, że "+" oznacza te 700m różnicy.Qba Krause pisze:"ponoć ogry robio z ludzkich kości chleb..."
ITRA przykłada się do wycen - NA PODSTAWIE TRACKA OD ORGANIZATORA.
w zeszłym roku według itra ten bieg miał 74.6km / 3375m+. fakt, że w tym roku była zmiana, ale żeby aż tak? nie bardzo.
zastanawia mnie czy organizator dostarcza itra ten sam track, który udostępnia uczestnikom imprezy na stronie.
tak, wiem, "zapytaj organizatora".
-
- Zaprawiony W Bojach
to nie są wielki różnice, które biorą się z różnic w algorytmach interpretowania tych samych danych GPS przez różne programy. Wystarczy, że organizator podaje dane z serwisu suunto albo garmina, a ITRA track wrzuca na tracedetrail. to są różnice pomijalne, ponieważ nie da się ich "uzgodnić", "Znieść", póki korystamy z różnych serwisów, platform i programów.
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Miałem szczególnie "produktywny inaczej" dzień i zajrzałem do tych ciasteczek, powinny one teraz wytrzymać próbę czasu (365 dni).rachwal pisze:Co do obserwowania ludzi (można obserwować całą listę osobników), w teorii to powinno działać na ciasteczkach z dość długim czasem życia, ale coś gdzieś nie pykło i te ciasteczka gasną szybciej (aczkolwiek wolniej niż po zamknięciu przeglądarki!), nie chce mi się tego naprawiać ze względu na pierwszy akapit
- sebbor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:38
- Życiówka w maratonie: 2:38
Pamiętam, że kiedyś w celu weryfikacji konta chcieli przesłania skanu dowodu lub innego dokumentu ze zdjęciem. Teraz tego nie widzę, jest tylko opcja wpłaty 8e za subskrypcję. Skąd ta zmiana? //chyba, że jestem ślepy i to ja nie widzę tej opcji z weryfikacją dokumentu?!
- sebbor
- Zaprawiony W Bojach
Odpowiadam sam sobie: byłem ślepysebbor pisze:Pamiętam, że kiedyś w celu weryfikacji konta chcieli przesłania skanu dowodu lub innego dokumentu ze zdjęciem. Teraz tego nie widzę, jest tylko opcja wpłaty 8e za subskrypcję. Skąd ta zmiana? //chyba, że jestem ślepy i to ja nie widzę tej opcji z weryfikacją dokumentu?!
Nie tak łatwo to wyklikać
- sebbor
- Zaprawiony W Bojach
Zauważyłem ostatnio ciekawą rzecz. Kilka dni temu wszedł mi wynik z B7D 706pkt, który zamienił jakiś wcześniejszy w okolicach 650pkt. Jednak General Performance Index się nie zmienił i nadal jest 692.
Widzę kilka możliwych przyczyn:
- PI jest wyliczane ze sporym opóźnieniem?
- zmienił się właśnie algorytm wyliczania PI?
Ktoś wie coś więcej na ten temat?
Widzę kilka możliwych przyczyn:
- PI jest wyliczane ze sporym opóźnieniem?
- zmienił się właśnie algorytm wyliczania PI?
Ktoś wie coś więcej na ten temat?
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Ogólny wskaźnik jest raczej obliczany z opóźnieniem...
- sebbor
- Zaprawiony W Bojach
Hmm dzięki za info, choć to dziwne. Skoro jest stały algorytm, a wyniki za poszczególne biegi są znane to powinno się to liczyć na bieżąco...rachwal pisze:Ogólny wskaźnik jest raczej obliczany z opóźnieniem...
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
A nie jest tak że są brane pod uwagę 3 najlepsze biegi z ostatnich 2 lat ? Jakoś tak to leciało
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Baza jest pewnie opuchnięta do granic możliwości, żeby jej nie zajeżdżać aktualizują ten wskaźnik raz na jakiś czas, robienie tego w czasie rzeczywistym mogłoby być kłopotliwe...
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
5 z 3, dla każdego dystansu i generalki... ale to nie na temat.kuczi pisze:A nie jest tak że są brane pod uwagę 3 najlepsze biegi z ostatnich 2 lat ? Jakoś tak to leciało
- sebbor
- Zaprawiony W Bojach
jeśli już teraz baza jest opuchnięta to nie wróży za dobrze...rachwal pisze:Baza jest pewnie opuchnięta do granic możliwości, żeby jej nie zajeżdżać aktualizują ten wskaźnik raz na jakiś czas, robienie tego w czasie rzeczywistym mogłoby być kłopotliwe...
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Tego nie wiem, tak podejrzewam