Komentarz do artykułu Relacja z Flexistav Bieg Granią Tatr LIVE

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze: @ blas: zielonym szlakiem koło Siklawy jest trochę bliżej i łatwiej niż czarnym od schroniska w dół. Chyba że Piotr biegł dnem Potoku Roztoka, na co wskazuje screen wrzucony przez Iaaf ;-)
1. Gdyby biegł obok Siklawy to by nie biegł obok schroniska, gdzie GPS złapał sygnał.
2. Gdyby faktycznie skracał w tamtym miejscu straciłby 2 godziny do Żebrackiego, o ile by przeżył(lało jak z cebra).

Pomijam już kwestię, że myślenie o skracaniu trasy w sytuacji, gdy ma się nadajnik GPS jest idiotyczne.
PKO
gibonaniol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:07
Życiówka w maratonie: 3:29:00

Nieprzeczytany post

Żeby rozwiać wątpliwości - fotka spod schroniska w piątce. Piotrek przebiegał tamtędy jako 4 o 11:43.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Ostatnio zmieniony 17 sie 2015, 10:25 przez gibonaniol, łącznie zmieniany 1 raz.
maraton 3.29.00 - połówka 1.35.00 - 10km 41,09
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jezu, czlowieku jest XXI takie kody jak [*url]TU WKLEJASZ SWÓJ LINK[*/url] to chyba w żłobku już znają ;-)

* usuń znak
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

blas pisze:1. Gdyby biegł obok Siklawy to by nie biegł obok schroniska, gdzie GPS złapał sygnał.
2. Gdyby faktycznie skracał w tamtym miejscu straciłby 2 godziny do Żebrackiego, o ile by przeżył(lało jak z cebra).
1. Właśnie o tym pisałem.
2. Popatrz jeszcze raz na screen od Iaaf. Tam nie ma żadnej prostej linii, ale jest pozycja Piotrka sugerująca, że jest w pobliżu zielonego szlaku. Przypuszczenie dotyczyło ominięcia schroniska w Piątce zielonym szlakiem koło Siklawy a nie schodzenia przez żleby.
blas pisze:Pomijam już kwestię, że myślenie o skracaniu trasy w sytuacji, gdy ma się nadajnik GPS jest idiotyczne.
Chyba nikt nie sugerował celowego działania.

gibonaniol pisze:Żeby rozwiać wątpliwości - fotka spod schroniska w piątce. Piotrek przebiegał tamtędy jako 4 o 11:43.
I wszystko jasne, tak właśnie myślałem.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Mnie zastanawia to, czy wszyscy którzy brali udział w tym biegu rzeczywiście wypełnili te minima kwalifikacyjne jakie były narzucone przez organizatora? Ja rozumiem, że niektórym zależało tylko na ukończeniu, ale średnia prędkość nieco powyżej 4 km / godzinę to jest naprawdę bardzo wolno, jeśli zakładamy, że jednak momentami się biegnie. Sugeruje, żeby w przyszłości te minima opierać na jakichś innych kryteriach.
pozdrawiam
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale dlaczego?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No bo to jednak mają byc jakies zawody, tak? Jeżeli ktoś chce przejść Grań Tatr z prędkością 4 km/h to po co mu do tego zawody? Niech idzie z rodziną czy znajomymi na wycieczkę.
pozdrawiam
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jakie zawody? przecież i tak wygra sobczyk, hercog albo inny pros. dla 90% to walka tylko z samym sobą - a przecież do tego niepotrzebne są "zorganizowane zawody"... wiec brać udział powinni tylko ci, co mają faktyczną szansę na zwycięstwo.

serio, co Ci do tego, jak ktoś wydaje swoje pieniądze i spędza czas?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
chojnac
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:49:05

Nieprzeczytany post

google pisze:No bo to jednak mają byc jakies zawody, tak? Jeżeli ktoś chce przejść Grań Tatr z prędkością 4 km/h to po co mu do tego zawody? Niech idzie z rodziną czy znajomymi na wycieczkę.
spróbuj przejść te 71 km w 17 godzin, rodziny nie bierz, co ona winna.

Spróbuj utrzymać tempo 4,2 km/h choćby w trakcie podejścia na Grzesia i wyobraź sobie, że to nie najostrzejsze podejście na tym biegu. Ja chodzę szybko, ale tę trasę rozłożyłbym co najmniej na dwa dni i to z minimalnym obciążeniem. Ze zwykłym plecakiem coś by mi na trzeci dzień zostało
Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ok, chyba nie rozumiem po prostu po co takie imprezy są organizowane i po co ludzie chcą płacić za to pieniądze.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

riposta moich rodziców na takie dictum brzmiała "żeby głupi miał zagadkę"
MSPANC
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

google, może ja częściowo wytłumaczę.

nikt się nie czepia osób biegnących maraton w te, powiedzmy, 4h. to jest tempo 5:40/km, które dla mnie jest tempem b. komfortowym.

uwierz, że np. na pierwszym etapie BUGT tempo to udałoby mi się utrzymać przez 7km do schroniska, potem jest jakieś 10-12 min/km na Grzesia, znowu trochę biegania po 5 z hakiem w drodze na Rakoń i Wołowiec na odcinkach w dół, ale np. zejście z Wołowca w stronę Łopaty to żaden bieg dla mnie, a ostrożny marsz max. 10 min/km, po czym następuje 2 km podejścia na Jarząbczy po ok. 20 minut na km.

szacowana z grubsza średnia wychodzi mi taka, że pewnie spojrzałbyś na nią z pogardą - a ja męczyłbym się bardziej, niż "truchtając" po 5:30/km maraton.

po co? z tych samych powodów, dla których startuje się na ulicy, czyli miliard różnych motywacji, przyczyn i cełów. plus walory krajobrazowe :)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
google
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No tak, tylko dla walorów krajobrazowych nie muszę płacić organizatorowi żadnych pieniędzy. Biorę plecak i idę. A czy zrobie to w 15 czy w 20 godzin to już moja sprawa. Forma "zawodów" dodaje tutaj jakiś dodatkowy element który jak rozumiem jest dla kogoś coś wart.

f.lamer - dzięki
pozdrawiam
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

ależ cała przyjemność po mojej stronie. przypomniało mi się słodkie dzieciństwo i chciałem się tym z kimś podzielić
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak, dokładnie, la kogoś jest coś wart, dla każdego coś trochę innego. podobnie jak w maratonie w wawie czy w poznaniu leci 5 czy 7 tysięcy, a czego... 5 czy 7 tysięcy nie ma szansy na zwycięstwo, więc po co lecą? ;)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ