Jak zaplanować pierwszy sezon z biegami ultra?
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:02
- Życiówka w maratonie: 3:20:20
Transjura...rubin pisze:dzięki markus za informację; plan na 26.04 już mam - mieszkam na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej - i tam robię swoje wycieczki biegowe
Tak, to bardzo ciekawy, piękny i mocno wymagający Plan na 2015r...
4 pkt... i trochę wspomnień sprzed ok./ 30 lat...
A swoją drogą to plan treningowy przed Rzeźnikiem, jak widzę niektóre osoby mają dość podobny...
Obyśmy zobaczyli się w Cisnej cali, zdrowi i PRZYGOTOWANI, i by podczas biegu nie znaleźć się w 30% grupie tych, którym coś "nie stykło"...
Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45,44
- Życiówka w maratonie: brak
no tak ... pozazdrościć. Ja niestety do dyspozycji mam lasy, piachy i wydmy mazowieckie. Nie mam za bardzo czasu na planowanie logistyki wycieczek biegowych zatem wykorzystuje starty do treningów. Dlatego w planach mam Perły Małopolski (Ojców i Szczawnica), maraton w Szczawnicy i Kończynkę.rubin pisze:dzięki markus za informację; plan na 26.04 już mam - mieszkam na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej - i tam robię swoje wycieczki biegowe
Też się szykuję na koniec czerwca na imprezkę tyle, że start jest Boguszowie.
Do zobaczenia na Kończynce .
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
ludziowiec i kamilv - dzięki! również życzę zdrówka i mocnych nóg
markus - koniczynką będziesz zachwycony!! nastaw się jedynie na to, że depozyt będzie za płotem, przebieralnia w krzakach, a prysznic w potoku
markus - koniczynką będziesz zachwycony!! nastaw się jedynie na to, że depozyt będzie za płotem, przebieralnia w krzakach, a prysznic w potoku
- fog
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:27
- Życiówka w maratonie: 3:43:09
Hej, mam jedno techniczne pytanie odnośnie debiutu w ultra na wiosnę: jaką kurtkę wziąć ze sobą w trasę? Bieg pod koniec kwietnia (Szczawnica), śniegu na trasie raczej nie będzie - czy wystarczy "zwykła" wiatrówka, czy jednak lepiej wziąć coś bardziej pancernego z membraną?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Wystarczy zwykła wiatrówka, w cieplejszych itd może nie zmokniesz z zewnatrz ale od środka na pewno
- fog
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:27
- Życiówka w maratonie: 3:43:09
Dzieki za szybką odpowiedź Moja intuicja podpowiadała mi to samo (w cienkiej kurtce z membraną na koszulkę z krótkim/długim rękawem biegam całą zimę), ale naczytałem się opowieści o konieczności zabezpieczenia się na gorszą pogodę i to zasiało we mnie wątpliwości...
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:55
- Życiówka w maratonie: 3:38:52
- Kontakt:
mpiotrowski pisze:Polecam również propozycję planu treningowego opracowanego przez Roberta Koraba na potrzeby przygotowania się do imprezy ultra o stosunkowo "rozsądnym" dystansie:
http://ultramaratonpodkarpacki.pl/1edycja/pl/trening
Pozdrawiamy,
Zespół Ultramaratonu Podkarpackiego
Dla Biegaczy 20% zniżki na szkolenia bhp w Warszawie. Lubię Kamel24 na fb: https://www.facebook.com/Kamel24
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:55
- Życiówka w maratonie: 3:38:52
- Kontakt:
Kamel24 pisze:mpiotrowski pisze:Polecam również propozycję planu treningowego opracowanego przez Roberta Koraba na potrzeby przygotowania się do imprezy ultra o stosunkowo "rozsądnym" dystansie:
http://ultramaratonpodkarpacki.pl/1edycja/pl/trening
Pozdrawiamy,
Zespół Ultramaratonu Podkarpackiego
Adres www. nie działa. Możecie dołączyć go jako załącznik lub wysłać na priv.?
Dla Biegaczy 20% zniżki na szkolenia bhp w Warszawie. Lubię Kamel24 na fb: https://www.facebook.com/Kamel24
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas