Jak zaplanować pierwszy sezon z biegami ultra?

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dzięki markus za informację; plan na 26.04 już mam - mieszkam na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej - i tam robię swoje wycieczki biegowe :)
New Balance but biegowy
Ludziowiec
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:02
Życiówka w maratonie: 3:20:20

Nieprzeczytany post

rubin pisze:dzięki markus za informację; plan na 26.04 już mam - mieszkam na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej - i tam robię swoje wycieczki biegowe :)
Transjura...
Tak, to bardzo ciekawy, piękny i mocno wymagający Plan na 2015r...
4 pkt... i trochę wspomnień sprzed ok./ 30 lat...

A swoją drogą to plan treningowy przed Rzeźnikiem, jak widzę niektóre osoby mają dość podobny...
Obyśmy zobaczyli się w Cisnej cali, zdrowi i PRZYGOTOWANI, i by podczas biegu nie znaleźć się w 30% grupie tych, którym coś "nie stykło"...
Jeśli pokonasz co wcześniej nie znałeś, to poznanie właśnie rozpocząłeś od siebie.
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,44

Nieprzeczytany post

rubin pisze:dzięki markus za informację; plan na 26.04 już mam - mieszkam na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej - i tam robię swoje wycieczki biegowe :)
no tak ... pozazdrościć. Ja niestety do dyspozycji mam lasy, piachy i wydmy mazowieckie. Nie mam za bardzo czasu na planowanie logistyki wycieczek biegowych zatem wykorzystuje starty do treningów. Dlatego w planach mam Perły Małopolski (Ojców i Szczawnica), maraton w Szczawnicy i Kończynkę.
Też się szykuję na koniec czerwca na imprezkę tyle, że start jest Boguszowie.

Do zobaczenia na Kończynce ;-).
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ludziowiec i kamilv - dzięki! również życzę zdrówka i mocnych nóg

markus - koniczynką będziesz zachwycony!! nastaw się jedynie na to, że depozyt będzie za płotem, przebieralnia w krzakach, a prysznic w potoku :hej:
KomPot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,44

Nieprzeczytany post

rubin pisze:nastaw się jedynie na to, że depozyt będzie za płotem, przebieralnia w krzakach, a prysznic w potoku :hej:
... i to w tej zabawie chodzi ;-)
Awatar użytkownika
fog
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:27
Życiówka w maratonie: 3:43:09

Nieprzeczytany post

Hej, mam jedno techniczne pytanie odnośnie debiutu w ultra na wiosnę: jaką kurtkę wziąć ze sobą w trasę? Bieg pod koniec kwietnia (Szczawnica), śniegu na trasie raczej nie będzie - czy wystarczy "zwykła" wiatrówka, czy jednak lepiej wziąć coś bardziej pancernego z membraną?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Wystarczy zwykła wiatrówka, w cieplejszych itd może nie zmokniesz z zewnatrz ale od środka na pewno :)
Awatar użytkownika
fog
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:27
Życiówka w maratonie: 3:43:09

Nieprzeczytany post

Dzieki za szybką odpowiedź :) Moja intuicja podpowiadała mi to samo (w cienkiej kurtce z membraną na koszulkę z krótkim/długim rękawem biegam całą zimę), ale naczytałem się opowieści o konieczności zabezpieczenia się na gorszą pogodę i to zasiało we mnie wątpliwości...
Kamel24
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:55
Życiówka w maratonie: 3:38:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mpiotrowski pisze:Polecam również propozycję planu treningowego opracowanego przez Roberta Koraba na potrzeby przygotowania się do imprezy ultra o stosunkowo "rozsądnym" dystansie:

http://ultramaratonpodkarpacki.pl/1edycja/pl/trening

Pozdrawiamy,

Zespół Ultramaratonu Podkarpackiego
Dla Biegaczy 20% zniżki na szkolenia bhp w Warszawie. Lubię Kamel24 na fb: https://www.facebook.com/Kamel24
Kamel24
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:55
Życiówka w maratonie: 3:38:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kamel24 pisze:
mpiotrowski pisze:Polecam również propozycję planu treningowego opracowanego przez Roberta Koraba na potrzeby przygotowania się do imprezy ultra o stosunkowo "rozsądnym" dystansie:

http://ultramaratonpodkarpacki.pl/1edycja/pl/trening

Pozdrawiamy,

Zespół Ultramaratonu Podkarpackiego

Adres www. nie działa. Możecie dołączyć go jako załącznik lub wysłać na priv.?
Dla Biegaczy 20% zniżki na szkolenia bhp w Warszawie. Lubię Kamel24 na fb: https://www.facebook.com/Kamel24
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
ODPOWIEDZ