Biegi górskie a biegi na płaskim

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kazig kluczem do moich "sukcesów" :) jest przepracowana zima wg sensownego planu ( jeden jedyny plan treningowy,który miałem dotychczas ).
Powodem braku formy teraz jest natomiast zrobienie jednego okresu startowego w okresie letnim zamiast dwóch,podzielonych cyklem odbudowy. Mądry Polak po szkodzie.
Dopiero teraz wiem,że jak chcę zacząć przygotowania do sezonu wcześnie ( tak jak rok temu w pażdzierniku okres wprowadzający ) to szybko osiągnę formę,ale aby ją utrzymać będę musiał zrobić mikrocykl odbudowy w czasie sezonu. Ja natomiast jak każdy niedoświadczony biegacz żyłowałem się na treningach,dzięki czemu się .....przetrenowałem. W przyszłym roku potrenuję wg. ramowego planu opisanego w książce Jerzego Maciantowicza " Biegi długodystansowe". Dodam wg. planów dla juniorów,bo nie mam ochoty biegać powyżej 140 km tygodniowo. Może jeszcze coś ze mnie będzie. Nawet jeśli nie to nic nie szkodzi.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odnośnie pytania Kazig,to odpowiedz jest oczywista. Efektywność pracy na zawodach to zasługa odpoczynku i regeneracji po treningu. Nie wystarczy porządnie "dać sobie w kość". Trzeba umieć zregenerować siły z nadwyżką i tę właśnie nadwyżkę ( superkondensację ) wyładować na zawodach.
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No..to słyszę, znów pewność w głosie Irko i tomi się podoba :usmiech:
ODPOWIEDZ