Pływanie w triatlonie
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pawel, dzieki wzieciu lekcji z trenerem i interwalom (zreszta w dalszym ciagu raz na dwa tygodnie chodze do grupy treniongowej na basenie) poprawilem sie w zeszlym roku o ok 4 min/km- w moim przypadku to bylo z bardzo wolnego do wolnego plywania.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
stupid, triathlon must have taken Him completely by surprise
-
- Zaprawiony W Bojach
Leżan, na początku progresja jest piorunująca, dlatego uważam, że z 34 min/1.5km na 29min/1.5km to wcale nie jest abstrakcyjny plan.
ENTRE.PL Team
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
PAwel a w niedzielę na Warszawiankę się wybierzesz? Próbujemy się tam umówic:)
Niedziela 10.45 przed i o 11 wchodzimy (grubcio, piro20, avozni1, ja nie wiem kto jeszcze)
Niedziela 10.45 przed i o 11 wchodzimy (grubcio, piro20, avozni1, ja nie wiem kto jeszcze)
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
W tym czasie moje dłonie będą rozgarniały spienione fale jakiegoś jeziora pod Częstochową - ostatni triatlon w Polsce w tym sezonie. Leszek G. też tam bedzie.
ENTRE.PL Team
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
To wylegując się w cieplutkich wannach z bąbelkami, przyjemnie masującymi niższe i wyższe partie ciała bedziemy o Was myśleć:)
biec goniąc marzenia
- lezan
- Zaprawiony W Bojach
Pawel, spinning to jest zalecana technika pedalowania przy lekkim przelozeniu i wysokiej kadencji. Istota spinningu jest przekazywanie sily na pedal w ciagu 360 stopni ruchu, tzn rowniez przy ciagnieciu do gory. Od godz 11 do 2 noga cisnie do przodu i w dol, 2-5 w dol, 5-8 w dol i do tylu, 8- 11 do gory i tak mamy zrobiony pelen obrot. Oczywiscie konieczne jest uzywanie pedalow zatrzaskowych lub noskow. Spinning trenuje sie na poczatku przy bardzo niskim oporze, chodzi o to aby zlapac wszystkie fazy ruchu. Dobra technika treningowa jest pedalowanie jedna noga, pozwala to dobrze czuc wszystkie fazy ruchu. Przy dobrym opanowaniu tej techniki, gdy zalozysz na rower nie zapinane buty, w czasie ruchu do gory stopa bedzie sie wrecz sama odrywala od pedalow.
If God invented marathons to keep people from doing anything more
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No - przecież od połowy września Grubcio organizuje treningi z bardzo dobrą pływaczką i trenerką - nazywa się ona Luiza Bałdowska.
Kiedys poszedłem na basen - nie było nikogo - tylko ja i jakaś dziewczyna.
Ale ona pływała !!! Wydawało się, ze jest patyczkiem leżącym na wodzie - bez najmniejszego zmęczenia pływała prawie 2-razy szybciej niż na na dużym zmeczeniu. Pieknie stylowo. No i sie jej zapytałem jak się nazywa - Luiza Bałdowska - to ona własnie była.
Wierzę, zę po lekcjach z nią zaczneimy pływać jak zawodowcy
Kiedys poszedłem na basen - nie było nikogo - tylko ja i jakaś dziewczyna.
Ale ona pływała !!! Wydawało się, ze jest patyczkiem leżącym na wodzie - bez najmniejszego zmęczenia pływała prawie 2-razy szybciej niż na na dużym zmeczeniu. Pieknie stylowo. No i sie jej zapytałem jak się nazywa - Luiza Bałdowska - to ona własnie była.
Wierzę, zę po lekcjach z nią zaczneimy pływać jak zawodowcy
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
mam pytanie czy ktos z was uzywal polara 610 przy plywaniu??? Bo mam ochote sprawdzic jak wolno plywam, a jakos ten napisik ze nadaje sie do wody nie przemawia do mnie.....
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
??? a to wlasnie mi chodzi o sprawdzenie czasu...hmmm no nic to sobie tak poplywam ( dla przyjemnosci )
dzieki
dzieki
-
- Zaprawiony W Bojach
Caryca, nie wiem jak jest w twoim modelu, bo moj 710 ma opcję łąpania międzyczasów przez zbliżenie do transmitera, a poza tm to wciskałem przycisk pod wodą i działa (ale nie daję gwarancji, że twój też będzie szczelny )
ENTRE.PL Team
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
Ja pływałem nawet z moją sigmą14 i zakaz wciskania przycisków pod wodą traktowałem bardoz precyzyjnie czyli POD wodą nie wciskałem ale by złapac sobie czas z dokładnoscią do sekundy to można wcisnąć trzymając rękę nad wodą. Albo po prostu uruchomić stoper i ruszyć o pełnej minucie i zobaczyc tylko czas na mecie nie zatrzymując go. to jest wersja najbezpieczniejsza.
biec goniąc marzenia