Zakopane

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

O dzięki za info. A jak wygląda możliwość spotkania misia na tym szlaku? Nie chciałbym żeby zostały ze mnie same buty :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

DorkaG pisze:mam podobny problem więc pozwolę sobie "podpiąć się pod wątek" - może podpowiecie krótszą trasę w okolicach Zakopanego? ok 10 km - nie zależy mi na jakiś strasznych podbiegach, byle malowniczo i nie po mieście (nie może być za daleko bo jestem "w pracy" i każdej chwili mogą mnie odwołać z biegowego relaksu)
Z tym blisko i malowniczo to trudniej gdyż Regle są zalesione a tam gdzie malowniczo to już i daleko. Możesz sobie z Zakopca po chodniku pobiec do Doliny Białego (wejście na prawo od skoczni) i polecieć do końca doliny) ew do Kuźnic i dalej na Polane Olczyską a z niej do Jaszczurówki i chodnikami na kwatere. Dolina zza Bramką, Ku dziurze są fajne ale krótkie, Strążyska super ale wcześnie rano potem tłumy ludzi chyba że poza sezonem choć też trzeba trafić. Wielu biega z Kuźnic przez Boczań na Karczmisko i wraca Doliną Jaworzynki z tym że to około 500m przewyższenia i wąski, stromy zbieg do Jaworzynki i pewnie już bedzie sporo ludzi.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:O dzięki za info. A jak wygląda możliwość spotkania misia na tym szlaku? Nie chciałbym żeby zostały ze mnie same buty :)
Bliskie zeru, przez kupe lat raz tylko na Hawiarskiej drodze misia nas obryczała (miała młode) ale bez kontaktu nawet wzrokowego. Musisz wiedzieć że droa jest początkowo przez ponury las a na całości zazwyczaj mocno błotnista, a i pieszo spokojnie to ok. 1h. Mniej błota, dłużej, fajne widoki i duż dłużej będzie z Kuźnic ostro pod górkę na przełęcz pod Nosalem dalej malowniczy zbieg na polane Olczyską, przez mostek i podbieg w końcowej fazie zupełnie stromy na polane pod Wielkim Kopieńcem i przez polane znowu lasem do rozdroża i w prawo już kawałek lekko pod góre i jesteś na Psiej Trawce.
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,863,530 ... tml?wv.x=2
Awatar użytkownika
klancyk3
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45,05
Życiówka w maratonie: 3,42,42

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:O dzięki za info. A jak wygląda możliwość spotkania misia na tym szlaku? Nie chciałbym żeby zostały ze mnie same buty :)
trzeci zakres też trzeba poćwiczyć :)
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

klancyk3 pisze:
masz misia na myśli?? )
DorkaG
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

kfadam pisze:
DorkaG pisze:mam podobny problem więc pozwolę sobie "podpiąć się pod wątek" - może podpowiecie krótszą trasę w okolicach Zakopanego? ok 10 km - nie zależy mi na jakiś strasznych podbiegach, byle malowniczo i nie po mieście (nie może być za daleko bo jestem "w pracy" i każdej chwili mogą mnie odwołać z biegowego relaksu)[/q
Z tym blisko i malowniczo to trudniej gdyż Regle są zalesione a tam gdzie malowniczo to już i daleko. Możesz sobie z Zakopca po chodniku pobiec do Doliny Białego (wejście na prawo od skoczni) i polecieć do końca doliny) ew do Kuźnic i dalej na Polane Olczyską a z niej do Jaszczurówki i chodnikami na kwatere. Dolina zza Bramką, Ku dziurze są fajne ale krótkie, Strążyska super ale wcześnie rano potem tłumy ludzi chyba że poza sezonem choć też trzeba trafić. Wielu biega z Kuźnic przez Boczań na Karczmisko i wraca Doliną Jaworzynki z tym że to około 500m przewyższenia i wąski, stromy zbieg do Jaworzynki i pewnie już bedzie sporo ludzi.

dziękuję ślicznie :)
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

kfadam pisze:
klancyk3 pisze:
masz misia na myśli?? )

e no miś biega chyba w naszym 10 zakresie :)
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kfadam pisze:
klancyk3 pisze:
jedz_budyn pisze:
masz misia na myśli?? )

e no miś biega chyba w naszym 10 zakresie :)
zawsze istnieje szansa że się dostosuje;)
Awatar użytkownika
moskalikt
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:50

Nieprzeczytany post

Weźcie pod uwagę warunki pogodowe.
Tutaj macie kamery na aktualne warunki nawierzchni:
http://www.topr.pl/
Obrazek
ODPOWIEDZ