Komentarz do artykułu Jak trenuje Marcin Świerc - najlepszy polski biegacz górski?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pytanie banalne, ale dla mnie fundamentalne: po jakim okresie systematycznego biegania warto/można myśleć o biegach ultra? Chodzi mi oczywiście o możliwości fizyczne, bo myśleć i marzyć zawsze można.
-
- Zaprawiony W Bojach
czasami po pół roku, czasami po pięciu, wszystko zależy od rodzaju treningu. ktoś może biegać piątkę po 16 minut, nigdy nie biegnąc niczego powyżej 25km. pomimo lat stażu do ultra gotów nie będzie. inny może mieć zacięcie turystyczne oraz lubić biegać daleko - ktoś taki może być przygotowany pomimo małego stażu.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
Bardzo to wszystko ciekawe, ale po głębszym zastanowieniu - dochodzę do wniosku, że interesuje mnie tak naprawdę tylko jedna, istotna, kwestia:
Marcin, jak trenować, żeby włożyć Świercowi kwadrans na Stołowych ?
zdrówko
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
- prorok
- Zaprawiony W Bojach
Myślisz, że jak kupisz te buty będziesz tak dobry jak on. To człowiek biega nie buty.mariod pisze:W jakim modelu bucików kolega biega treningi i zawody?
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
Nie,nie myślę.....szukam tylko sugestii jakimi butami mam zastąpić swoje wysłużone Salomony XT Wings,które zciarchałem na górskich biegach.....cóż wiem że człowiek biega.....pobiegnij w takim układzie bieg wysokogórski w startówkach szosowych,jeśli skończysz taki np.bieg alpejski bez kontuzji to jesteś gość.prorok pisze:Myślisz, że jak kupisz te buty będziesz tak dobry jak on. To człowiek biega nie buty.mariod pisze:W jakim modelu bucików kolega biega treningi i zawody?
-
- Zaprawiony W Bojach
jakbym był złośliwy to bym napisał: wystartować pół godziny wcześniej ale kibicuję, kibicuję żebyście się cięli jak najmocniej.kulawy pies pisze:Bardzo to wszystko ciekawe, ale po głębszym zastanowieniu - dochodzę do wniosku, że interesuje mnie tak naprawdę tylko jedna, istotna, kwestia:
zdrówko
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50:20
Jeśli dobrze się orientuję to po zdjęciach z różnych zawodów widać, że Marcin krótsze zawody biega m.in w Sensach, a długie w S-Labach 4 i 5. Sam osobiście używam S-Laby 4 softground i powiem, że na trudne warunki leśne/górskie bardzo fajny bucik. Co do treningów polecam jeszcze Crossmaxy.
Mam nadzieję że coś pomogłem.
- prorok
- Zaprawiony W Bojach
A co jest złego we wskazaniu, że Marcin biega w butach sponsora, gdyby biegał w kalenji też by miał takie wyniki, bo to człowiek biega nie but. Proszę czytać że zrozumieniem.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50:20
Może mam złe wyobrażenie ale przy bieganiu na takim poziomie jak Marcin/Piotrek dobre buty (nie mówię o reszcie szprzętu) pomagają osiągać dobre rezultaty. Buty nie stworzone do tego typu aktywności myślę, że jednak sie nie sprawdzą. Mimo, że jak najbardziej to człowiek biega nie sprzęt.
- mariod
- Zaprawiony W Bojach
Pomogłeś,dziekuję.Podobną informacje dostałem bez pośrednio na meila od Marcinampiter1 pisze:Jeśli dobrze się orientuję to po zdjęciach z różnych zawodów widać, że Marcin krótsze zawody biega m.in w Sensach, a długie w S-Labach 4 i 5. Sam osobiście używam S-Laby 4 softground i powiem, że na trudne warunki leśne/górskie bardzo fajny bucik. Co do treningów polecam jeszcze Crossmaxy.
-
- Zaprawiony W Bojach
@Qba Krause, @Maryn
podziękował, mam podobne przemyślenia, ale na razie teoretyczne, a jak tak jeden człowiek drugiemu coś potwierdzi, to temu pierwszemu od razu się lepiej robi, choć faktycznie to może nie mieć nic wspólnego z prawdą.
podziękował, mam podobne przemyślenia, ale na razie teoretyczne, a jak tak jeden człowiek drugiemu coś potwierdzi, to temu pierwszemu od razu się lepiej robi, choć faktycznie to może nie mieć nic wspólnego z prawdą.